Nieuws

• Team Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending wint Klimaatstraatfeest 16 april 2018

Team Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending heeft de hoofdprijs van €5.000 van de tiende en laatste editie van het Klimaatstraatfeest gewonnen. De grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Zaterdag 14 april 2018 werden de deelnemers door de organisatie verrast met de prijsuitreiking. Er deden afgelopen winter in totaal 383 teams mee aan de jubilieumeditie van het Klimaatstraatfeest.

• Publiek Vervoer voor pashouders Wmo 12 april 2018

Vanaf 9 april 2018 gaat het Publiek Vervoer rijden voor alle pashouders Wmo van de gemeente Veendam.

• Officiële bekendmakingen via Overheid.nl 10 april 2018

Vanaf 10 april 2018 vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Veendam niet meer in het Elektronisch Gemeenteblad op Veendam.nl, maar op Officielebekendmakingen.nl Dit is onderdeel van de website Overheid.nl.

• Sportief Wandelen in het Borgerswold 09 april 2018

Op woensdag 18 april 2018 vindt de maandelijkse sportieve activiteit voor Senioren plaats. Deze maand staat sportief wandelen op het programma.

• Vier partijen praten verder over vorming college gemeente Veendam 06 april 2018

Gemeentebelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) gaan samen verder praten over de vorming van een college.

• Gebouwsensor gemeentehuis Veendam 09 april 2018

Weten wat de gebouwsensor van het gemeentehuis in Veendam registreert?

• Definitieve uitslagen gemeenteraadsverkiezingen en referendum Wiv2017 26 maart 2018

Op woensdag 21maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum Wiv2017 gehouden in de gemeente Veendam. De voorzitter van het centraal stembureau heeft tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Deze zitting vond vrijdag 23 maart 2018 om 10.00 uur plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Veendam.

• Gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken tekenen Prestatieafspraken 22 februari 2018

Op woensdag 13 december 2017 tekenden de gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus en de Commissie Huurzaken om 15:30 uur de Prestatieafspraken. De ondertekening vond plaats in een inloopwoning van Acantus aan de Ericastraat in Wildervank. Namens de gemeente Veendam heeft wethouder Bert Wierenga de afspraken ondertekend.

• Veendam presenteert visie toekomst gemeente 22 februari 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft de provincie Groningen in een brief de visie op de toekomst van de gemeente gepresenteerd. Nadat gebleken is dat een herindeling met de gemeenten Pekela en Stadskanaal niet tot stand ging komen, heeft de provincie de gemeenten gevraagd hoe zij denken om te gaan met de regionale opgaven die er liggen. Het college heeft in een brief aan de provincie antwoord op deze vraag gegeven.