• Openingstijden zomervakantie 16 juli 2018

Vanwege de vakantieperiode hanteert de gemeente vanaf maandag 23 juli tot maandag 3 september 2018 andere openingstijden:

• Zomervakantie activiteiten bij zwembad Tropiqua 16 juli 2018

Je hoeft je niet te vervelen in de zomervakantie! In het altijd gezellige zwembad Tropiqua worden in samenwerking met Feestverhuur Groningen tal van activiteiten georganiseerd deze zomer. De attracties zijn op de zonneweide bij het buitenbad geplaatst. Er is voor elk wat wils! Dus kom ook naar het gezelligste zwembad van het noorden.

• Overhandiging eerste jaarverslag Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdige schoolverlaters 12 juli 2018

Vandaag ontving wethouder Jaap Velema het eerste jaarverslag van het Regionaal Meld- en coördinatiepunt voortijdige schoolverlaters (RMC) uit handen van Jan Eefting, RMC-coördinator Oost-Groningen

• Informatieavond Leer- en Sportpark Veendam 11 juli 2018

De gemeente Veendam organiseert op 16 juli 2018 van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen en procedures rondom het Leer- en Sportpark Veendam (LSP).

• Parkeerplaats Peerdewaske afgesloten 12 juli 2018

De gemeente heeft besloten de parkeerplaats Peerdewaske in recreatiepark Borgerswold per direct af te sluiten. Al langere tijd is er sprake van overlast in Borgerswold. Borgerswold is een openbaar recreatiegebied.

• Proef blauwalgbestrijding Langebosschemeer 10 juli 2018

In samenwerking met Waterschap Hunze en Aa’s start de gemeente Veendam met een proef om de waterkwaliteit in de zwemplas Langebosschemeer te verbeteren.

• Eikenprocessierups weer actief 06 juli 2018

Het warme weer van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat de eikenprocessierupsen zich dit jaar snel hebben ontwikkeld en nu weer volop actief zijn. De brandharen van de rupsen en ook de rupsen zelf kunnen voor overlast zorgen bij mensen en dieren. In de provincie Drenthe is dit op diverse locaties momenteel het geval. Daarom is extra waakzaamheid geboden, ook in de provincie Groningen.

• Diefstal en vernielingen op begraafplaatsen 06 juli 2018

De laatste weken komen er van verschillende begraafplaatsen in de gemeente Veendam meldingen van diefstal en vernielingen. Wij vinden dit onacceptabel. Grafschennis heeft een grote impact op de nabestaanden. De gemeente en politie werken nauw samen om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is. Wij vragen iedereen alert te zijn. Verdachte situatie of tips? Neem contact op met de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

• Positief resultaat jaarrekening 04 juli 2018

De gemeente Veendam heeft haar financiële positie verder versterkt. Na het positieve resultaat over het jaar 2016 laat de jaarrekening 2017 ook een positief resultaat zien. De jaarrekening 2017 laat zien dat de gemeente € 1,5 miljoen heeft overgehouden. Het college van burgemeester en wethouders wil dit bedrag toevoegen aan de algemene bestemmingsreserve.

• Onderzoek reële tarieven Wmo 2019 03 juli 2018

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal voeren op dit moment een onderzoek uit om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf.