Open Monumentendag Veendam

Op zaterdag 8 september 2018 openen 13 monumenten in Veendam en Pekela tussen 10.00 en 17.00 uur hun deuren tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘In Europa’. Net als voorgaande jaren werken de gemeenten Veendam en Pekela samen om zo een nóg uitgebreider aanbod te kunnen presenteren.

In Europa

Voor Open Monumentendag 2018 is als thema gekozen: ‘In Europa’. Met dit thema sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Kosteloos met de bus langs monumenten

Wij willen Open Monumentendag een nieuwe impuls geven. Jaarlijks stelt de Erfgoedcommissie van de gemeenten Veendam en Pekela een route met monumenten vast. Op deze manier worden steeds verschillende monumenten in de schijnwerper gezet.

Dit jaar rijdt er een bus kosteloos langs een aantal monumenten. De route start bij de Turfcentrale in Veendam en gaat in Pekela naar het Kapiteinshuis, de Katholiekekerk en Siep&Co. De vertrektijden kunt u vinden in het programmaboekje.

Programmaboekje

Bent u benieuwd naar de opengestelde monumenten in Veendam en Pekela? Ze staan allemaal in een programmaboekje. Exemplaren van dit boekje zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle opengestelde monumenten. U kunt de gids ook downloaden op www.veendam.nl. Kijk voor meer informatie over de Open Monumentendag op: www.openmonumentendag.nl.

Download hier het programmaboekje