Veteranendag 2018

De gemeenten Pekela en Veendam hebben op zaterdag 1 september 2018 de Veteranendag Pekela/Veendam georganiseerd. Voor de veteranen was er een besloten bijeenkomst in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Aansluitend gaf de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ een Anjerconcert in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement. Jaarlijks wordt op de laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Nederland telt ruim 115.000 veteranen.Het draait bij de Nederlandse Veteranendag om erkenning en waardering voor veteranen. Ook het vergroten van het onderlinge begrip tussen de Nederlandse samenleving en de veteranen is een doelstelling van deze dag. Veel gemeenten organiseren zelf ook activiteiten om veteranen te eren.

Van Tweede Wereldoorlog-veteranen tot en met militairen ingezet bij de vredesmissies van nu in Afghanistan en Mali. Nederland heeft sinds 1940 ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en missies. Van de Tweede Wereldoorlog tot en met Mali. Van deze groep zijn er 30.000 nog in dienst als militair.

Bekijk hier de foto's