April 2021

In deze tweede nieuwsbrief van 2021 leest u meer over:

Heeft u behoefte aan een luisterend oor in deze coronatijd? Of heeft u hulp nodig bij het boodschappen doen? Of kunt u in deze tijd zelf iemand helpen? Stichting Welzijnsorganisatie Compaen richt zich in deze periode speciaal op de kwetsbaren in onze gemeente. Meer informatie over de aangepaste dienstverlening van Compaen.

Wanneer u de nieuwsbrief in het vervolg niet meer wilt ontvangen kunt u zich afmelden onderaan deze nieuwsbrief.

Team Sport - Gemeente Veendam

Ommetje Veendam Wandelquiz

Op 27 februari organiseert Veendam Beweegt de Ommetje Wandelquiz. Iedereen in Veendam is welkom hier aan deel te nemen, met of zonder ommetje app.


De wandelquiz vind plaats op zaterdag 27 februari a.s. De start is van 10:00 tot 12:00 uur vanaf de Groen van Prinstererlaan in Wildervank. Van te voren opgeven is vanwege de coronamaatregelen verplicht. Opgeven kan telefonisch of per mail. Na het aanmelden wordt in overleg een starttijd afgesproken. Deelnemen kan als gezin, in duo’s, maar het is ook mogelijk om alleen aan de activiteit deel te nemen. Deelname kost € 1,- per persoon en alle deelnemers krijgen onderweg een kopje koffie of thee en koek aangeboden.
Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Straatnamenquiz - maandelijkse activiteit maart 2021

De eerst volgende maandelijkse activiteit vindt plaats op 5 maart 2021. Vanwege de coronamaatregelen wordt ook deze activiteit buiten gehouden passend binnen de richtlijnen die gesteld zijn.

Veendam

Straatnamenquiz

Tijdens een wandeling van ongeveer 4 kilometer gaan de deelnemers opzoek naar de verschillende straatnamen. Deze straatnamen worden geplaatst in een puzzel wat zal leiden tot de uitkomst van de puzzel.

Aanmelden

De activiteit vind plaats in de ochtend tussen 9.45 en 11.00 uur. In verband met de corona richtlijnen vindt de start niet gezamenlijk plaats en is aanmelden noodzakelijk. Na het aanmelden wordt in overleg een starttijd afgesproken. Deelnemen kan in duo's, maar het is ook mogelijk om alleen aan de activiteit deel te nemen. Opgeven kan telefonisch of per mail. Deelname kost €2,- per persoon en alle deelnemers krijgen onderweg een kopje koffie of thee aangeboden.

Footgolf Borgerswold - Extra activiteit Maart

Op 19 maart 2021 organiseren we als extra activiteit Footgolf Borgerswold. Hierbij maak je een wandeling van ongeveer 2 kilometer. Tijdens deze wandeling krijg je een voetbal mee, deze voetbal gebruik je om enkele opdrachten te voltooien en delen van de route af te leggen. De activiteit is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde voetballers.

Aanmelden

De activiteit vind plaats in de ochtend tussen 9:45 en 11:00. In verband met de corona richtlijnen vindt de start niet gezamenlijk plaats en is aanmelden noodzakelijk. Na het aanmelden wordt in overleg een starttijd afgesproken. Deelnemen kan in duo's, maar het is ook mogelijk om alleen aan de activiteit deel te nemen. Opgeven kan telefonisch of per mail. Deelname kost €2,- per persoon en alle deelnemers krijgen onderweg een kopje koffie of thee aangeboden.

Wandeltocht vol met hersenkrakers - Activiteit April

De activiteit voor april is al bekend en u kunt zich hier al voor aanmelden.
Op 2 april 2021 gaan we op pad om onze hersenen te laten kraken. Tijdens een wandeling van ongeveer 4 kilometer komen de deelnemers verschillende hersenkrakers tegen. Aan de deelnemers de taak om de hersenkrakers op te lossen.

Aanmelden

De activiteit vind plaats in de ochtend tussen 9:45 en 11:00. In verband met de corona richtlijnen vindt de start niet gezamenlijk plaats en is aanmelden noodzakelijk. Na het aanmelden wordt in overleg een starttijd afgesproken. Deelnemen kan in duo's, maar het is ook mogelijk om alleen aan de activiteit deel te nemen. Opgeven kan telefonisch of per mail. Deelname kost €2,- per persoon en alle deelnemers krijgen onderweg een kopje koffie of thee aangeboden

Veendam Beweegt organiseert 'Ommetje Veendam'

Door de huidige corona maatregelen komen steeds meer mensen minder in beweging. Veendam Beweegt heeft hiervoor een simpele maar leuke oplossing. Doe mee met Ommetje Veendam. Een activiteit die perfect past binnen de huidige corona maatregelen. Zowel jong als oud kan meedoen en u kunt er ook mooie prijzen mee winnen.

Ommetje Veendam

Meedoen

Download geheel gratis de app Ommetje van de hersenstichting en maak een account aan. Kies er voor om mee te doen met een team en voer de code LKKKL in. U doet dan mee met de groep Veendam Beweegt en kunt direct beginnen. Hoe meer ommetjes u maakt, des te meer punten u kunt verdienen. Uitgebreide informatie over de activiteit en het installeren van de app kunt u vinden via de activiteiten pagina op Veendam Beweegt.

Doe mee en win mooie prijzen!

Maakt u de meeste ommetjes en staat u op 31 maart bovenaan de ranglijst? Voor de drie hoogste plekken op de ranglijst stellen we cadeaubonnen beschikbaar, te besteden bij lokale ondernemers, ter waarde van €75, €50 en €25! Volg Veendam Beweegt op social media en maak kans op nog meer leuke prijzen.