IWCN

De gemeente Veendam werkt samen met het International Welcome Center North(IWCN). Het IWCN is een one-stop-shop voor internationale talenten die wonen inGroningen, Friesland en Drenthe en streeft ernaar het vestigingsproces voor internationaal talent soepeler te laten verlopen.

Versnelde formaliteitenprocedures

Dit doen zij door versnelde formaliteitenprocedures aan te bieden, nieuwkomers te verwijzen naar betrouwbare dienstverleners (van tandartsen tot interieurverzorgers), sociale evenementen te organiseren en Nederlandse lessen en culturele informatiebijeenkomsten te houden.

Samenwerkingen

Bovendien werkt het IWCN nauw samen met Nederlandse en internationale ondernemingen teneinde internationaal talent aan te trekken en vast te houden. Met behulp van deze diensten kan iedereen succesvol zijn in de Top Dutch regio.

Advies aan bedrijven

Behalve dienstverlening aan particulieren biedt het IWCN ook begeleiding en advies aan bedrijven als het gaat om het aantrekken en vasthouden van internationaal talent.

Meer informatie

Het IWCN is gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep in het centrum van de stad Groningen. Meer informatie vindt u op de website van het International Welcome Center North.