Nieuwsberichten RSS icoon

 • Gemeenteraad vergadert digitaal

  20 mei 2020

  Op maandag 25 mei 2020 vergadert de gemeenteraad digitaal, dus zonder publiek. In verband met het coronavirus is besloten dat de gemeenteraad van Veendam zo veel mogelijk digitaal vergadert. Door de invoering van een noodwet is het toegestaan dat de gemeenteraad digitaal vergadert en besluiten neemt. De democratische besluitvorming gaat gewoon door.

 • Versoepeling maatregelen Corona-aanpak

  19 mei 2020

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen worden opnieuw enkele maatregelen versoepeld.

 • Tropiqua heropent deuren met ingang van 18 mei 2020

  15 mei 2020

  Zwembad Tropiqua gaat vanaf maandag 18 mei 2020 weer gedeeltelijk open. Door het toepassen van de richtlijnen van het RVIM en het protocol van de zwembranche is dit mogelijk. Er wordt gestart met een deel van de zwemlessen, banen zwemmen en aquasport.

 • Geen buurtbussen tot half augustus 2020

  14 mei 2020

  De buurtbussen in Groningen en Drenthe en ook de stadsbussen in Hoogezand, Veendam en Delfzijl die door vrijwilligers worden gereden, verlengen de periode waarin zij niet rijden tot half augustus, het einde van de zomervakantie.

 • Gewijzigde huisvuilinzameling Veendam tijdens de komende feestdagen

  11 mei 2020

  In verband met de komende feestdagen wijzigt de huisvuilinzameling in de gemeente Veendam.
  Wilt u de container om 7.30 uur aanbieden?

 • Vergadering commissie Fysiek digitaal te volgen

  08 mei 2020

  Op maandag 11 mei 2020 is er een vergadering van de commissie Fysiek. De commissie gaat digitaal vergaderen. De digitale vergadering van de commissie is te volgen via de website van de gemeente Veendam.

 • Versoepeling maatregelen vanaf 11 mei 2020

  06 mei 2020

  Vanaf maandag 11 mei worden de maatregelen stap voor stap versoepeld. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden.

 • Kijk hier de 4 mei herdenking gemeente Veendam

  04 mei 2020

  De jaarlijkse herdenking op 4 mei is een belangrijk moment in het jaar. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er dit jaar geen herdenkingen bij de verschillende monumenten in de gemeente Veendam. In plaats van gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten, herdenken wij dit jaar vanuit huis. De gemeente Veendam heeft een alternatieve herdenking samengesteld die vooraf is opgenomen.

 • Aangepaste 4 mei herdenking gemeente Veendam

  29 april 2020

  De jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei is een belangrijk moment in het jaar. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er dit jaar geen herdenkingen bij de verschillende monumenten in de gemeente Veendam. In plaats van gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten, herdenken wij dit jaar vanuit huis. De gemeente Veendam heeft een alternatieve herdenking samengesteld die vooraf wordt opgenomen en op 4 mei online en via televisie te volgen is.

 • Vijf Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

  24 april 2020

  Ter gelegenheid van Koningsdag hebben vijf personen in de gemeente Veendam een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Door de huidige omstandigheden kon de uitreiking niet op de gebruikelijke wijze doorgaan. Op vrijdag 24 april 2020 zijn de ontvangers van een Koninklijke onderscheiding door burgemeester Sipke Swierstra gebeld. Veendammer van het Jaar Peter Panneman bezorgde vrijwel gelijktijdig, op gepaste afstand, een bos bloemen en gebak. De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding is op een nog nader te bepalen moment.