Nieuwsberichten RSS icoon

 • De Luisterlijn

  De Luisterlijn is bereikbaar via de telefoon voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek. Wilt u uw hart luchten, een verhaal kwijt, of gewoon even een praatje maken? Neem dan contact op met de Luisterlijn via telefoonnummer 0900- 0767 (normaal beltarief).

 • Doe mee aan de gratis cursus Politiek Actief!

  20 oktober 2020

  Op woensdag 18 november 2020 start de gemeente Veendam met de cursus Politiek Actief voor de gemeente. De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Veendam die meer willen weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

 • Het gemeentehuis en de Fontein Lloydsplein kleuren 19 t/m 24 oktober VN-blauw

  16 oktober 2020

  De Verenigde Naties (VN) werd op 25 april 1945 opgericht in San Francisco, met als voornaamste doel de internationale vrede en veiligheid te handhaven: een Derde Wereldoorlog moest koste wat kost voorkomen worden. In de maanden die volgden werd gewerkt aan het Handvest van de Verenigde Naties. Hierin staan alle doelstellingen en beginselen van de VN omschreven. Onder andere bepaalt het Handvest de rechten en plichten van lidstaten en stelt het de verschillende organen en procedures van de VN vast. Op 24 oktober 1945 ratificeerde de meerderheid van de 51 lidstaten, waaronder het Koninkrijk der Nederland, dit Handvest en ging de VN officieel aan het werk.

 • Heel Noord-Nederland Recyclet: 12 t/m 18 oktober

  14 oktober 2020

  Tijdens de jaarlijkse Nationale Recycleweek organiseert Virol E-waste samen met productenorganisatie Weee Nederland en gemeenten in Noord Nederland de actie: ‘Heel Noord-Nederland Recyclet’. Tijdens deze week kunnen inwoners hun oude en kapotte elektrische apparaten (elektronisch afval) inleveren voor het goede doel.

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  13 oktober 2020

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

 • McDonald’s eerste bedrijf op de Veendammer Poort N33

  13 oktober 2020

  McDonald’s is het eerste bedrijf dat voornemens is om zich met een restaurant te vestigen op de locatie Veendammer Poort N33. Het restaurant met drive thru hoopt eind 2021 of begin 2022 haar deuren te openen. De geplande locatie ligt aan de op- en afrit van de N33 bij de ingang van Veendam.

 • Bezuinigingen noodzakelijk voor sluitende begroting Veendam

  09 oktober 2020

  Op maandag 9 november 2020 bespreekt de gemeenteraad van Veendam de programmabegroting 2021, inclusief het meerjarenperspectief tot en met 2024. Het college presenteert een sluitende begroting, maar daarvoor zijn extra bezuinigen noodzakelijk.

 • Veendam onderstreept landelijk actieprogramma Een tegen Eenzaamheid

  08 oktober 2020

  Wethouder Ans Grimbergen heeft tijdens de Week tegen Eenzaamheid een handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met deze handtekening wil de gemeente Veendam het signaal afgeven dat het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid onder haar inwoners een belangrijk streven is voor de gemeente.

 • Volkskredietbank Noord- Oost Groningen verruimt telefonische bereikbaarheid in verband met coronacrisis

  08 oktober 2020

  De Volkskredietbank Noord- Oost Groningen is ook op dinsdagavond en donderdagavond telefonisch bereikbaar van 18.00 uur tot 20.00 uur voor nieuwe klanten. Voorheen was de bank alleen overdag bereikbaar. Met deze verruiming in de openingstijden wordt de bereikbaarheid van bank vergroot en is daarmee voorbereid op een toenemende hulpvraag.

 • Voorbereidingen gemeentegids Veendam

  06 oktober 2020

  Begin september 2020 is uitgeverij Akse Media in opdracht van de gemeente Veendam gestart met het actualiseren van de redactionele adressen voor de gemeentegids. De adressen voorzien van een e-mailadres krijgen een e-mail ter controle van de gegevens. De e-mail bevat een unieke persoonlijke code, zodat de gegevens naar wens gecontroleerd en eventueel aangepast kunnen worden. De overige vermeldingen worden telefonisch door Akse Media benaderd.