Nieuwsberichten RSS icoon

 • Gewijzigde openingstijden zomermaanden

  18 juli 2019

  Voor veel diensten werkt de gemeente Veendam op afspraak, zoals het aanvragen van een nieuw paspoort. De komende maanden zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd in verband met de zomervakantieperiode:

 • Gemeente Veendam en Acantus samen met bewoners aan de slag met leefbaarheid in Veendam-Noord

  18 juli 2019

  Ans Grimbergen (wethouder gemeente Veendam), Anita Tijsma (directeur Acantus), Max Slor (Commissie Huurzaken) en Tim Meijer (projectmanager Syntera) hebben getekend voor het gezamenlijk uitwerken van het wijkontwikkelplan Veendam-Noord, deelgebied West. Dit is het startsein om samen met de inwoners, aan de slag te gaan om de wijk toekomstbestendig te maken.

 • Subsidie landbouwondernemers

  18 juli 2019

  Landbouwondernemers in de Veenkoloniën kunnen tot 29 augustus 2019 subsidie aanvragen voor fysieke investeringen in het duurzamer maken van hun bedrijf.

 • Bloeiend Veendam present op Papenburger Blumenschau

  12 juli 2019

  Van 17 juli tot en met 4 augustus 2019 vindt in het Duitse Papenburg de Blumenschau plaats. Ook de gemeente Veendam is met een eigen thematuin aanwezig op dit kleurrijke zomerevenement in het Papenburger Stadtpark. De tuin is tot stand gekomen in samenwerking met cultureel, recreatief en ondernemend Veendam. Zij zullen zich op 27 juli 2019 gezamenlijk presenteren aan de bezoekers van de Blumenschau tijdens de Veendammerdag.

 • Feestelijke opening van vernieuwde Raadhuisplein & Veenlustplein

  11 juli 2019

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het opknappen van het Raadhuisplein en het Veenlustplein. De werkzaamheden worden op dit moment afgerond. Op vrijdag 19 juli 2019 is er een feestelijke middag en worden de vernieuwde pleinen in Veendam geopend door wethouder Henk Jan Schmaal.

 • Wandeling voor senioren door natuurgebied Heemtuin

  09 juli 2019

  Op woensdagmiddag 17 juli organiseert de sportconsulent van de gemeente Veendam een wandeling voor senioren door het prachtige natuurgebied van de Heemtuin in Muntendam.

 • Buitenfitles voor senioren in Borgerswold

  05 juli 2019

  Op maandagochtend 22 juli 2019 organiseert de sportconsulent van de gemeente Veendam een gevarieerde beweegles voor senioren in de buitenlucht. De les vindt plaats van 10.00 tot 11.00 uur op het basketbal- en tennisveld in Borgerswold.

 • Werkzaamheden Lloydsplein vanaf 8 juli 2019

  03 juli 2019

  Van maandag 8 juli tot en met woensdag 10 juli 2019 vinden werkzaamheden plaats aan het Lloydsplein in Veendam. Tijdens de werkzaamheden wordt één rijstrook op de rotonde afgesloten. Het verkeer kan doorrijden via de andere rijstrook van de rotonde. De rotonde blijft vanuit alle rijrichtingen bereikbaar. Er vinden geen stremmingen plaats en er zijn geen omleidingsroutes ingesteld. Verkeer moet wel rekening houden met enige vertraging en hinder. De werkzaamheden kunnen door weersomstandigheden worden uitgesteld.

 • Gemeente Veendam financieel gezond

  02 juli 2019

  De Jaarstukken 2018 laten zien dat de gemeente Veendam € 543.000 heeft overgehouden in 2018. Het is het derde jaar op rij dat er geld overblijft. In het saldo is de tegenvaller in het Sociaal Domein verwerkt. De Jaarstukken 2018 worden op maandag 8 juli 2019 behandeld in de gemeenteraad.

 • Gemeente Veendam helpt de inwoners financieel vooruit

  02 juli 2019

  Honderd huishoudens in de gemeente Veendam doen in juli en augustus mee aan de pilot VoorzieningenWijzer, een gezamenlijk initiatief van woningcorporatie Acantus en de gemeente. De VoorzieningenWijzer is een applicatie die inwoners helpt optimaal gebruik te maken van inkomensregelingen en te besparen op hun energielasten en zorgverzekering. De verwachting is dat een gemiddelde besparing van € 500,- per huishouden per jaar haalbaar is.