Nieuwsberichten RSS icoon

 • World Cleanup day: Opruimactie in Borgerswold

  19 september 2019

  Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day. Vrijwilligers Willem, Ankie en Zef Sibering hebben daarom een opruimactie voor zwerfafval georganiseerd in Borgerswold.

 • Poststraatbrug gestremd

  17 september 2019

  De Poststraatbrug in Wildervank kan op donderdag 19 september 2019 niet worden bediend voor boten. Kleinere bootjes kunnen er eventueel wel onderdoor varen als de doorvaarthoogte hoog genoeg is.

 • Landelijke Aanpak Adreskwaliteit: uw gemeente controleert adressen

  17 september 2019

  Het juiste woonadres is van groot belang. Alle overheidsdiensten gebruiken daarvoor de Basisregistratie Personen (BRP), die de gemeente onderhoudt. Zorg, onderwijs, politie, brandweer, sociale dienst, belastingen: overal speelt uw adres een bepalende rol.

 • Bekendmaking geheimhouding, inzagerecht en verstrekkingen uit de BRP

  06 september 2019

  In de Basisregistratie personen (BRP) zijn persoonsgegevens opgenomen van een ieder die woonachtig is in Nederland.

 • Vergadering Commissie Sociaal gaat niet door

  05 september 2019

  De vergadering van de Commissie Sociaal van dinsdag 10 september 2019 gaat niet door.

 • Asfalteringswerkzaamheden op meerdere plekken in de gemeente

  05 september 2019

  In week 37 en 38 van 2019 worden er op meerdere plekken asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd waarbij verkeershinder kan ontstaan dan wel stremmingen met omleidingen zijn. Hieronder een overzicht van de wegen waar de werkzaamheden impact hebben op het verkeer.

 • Vijvers worden geschoond in verband met extreme groei waterplanten

  26 augustus 2019

  Omdat waterplanten explosief groeien in vijvers, heeft de gemeente de afgelopen tijd meerdere vijvers geschoond. De komende weken gaan we door met het schonen. Het is afhankelijk van de mate van begroeiing welke vijvers er (eerst) worden geschoond. De vijvers waarin flora en fauna dreigen te verstikken worden als eerste aangepakt. De verwachting is dat de werkzaamheden tot in september doorgaan.

 • Revitalisering winkelcentrum Sorghvliet

  09 augustus 2019

  Op 20 augustus begint de Revitalisering winkelcentrum Sorghvliet. Aannemer Koen Meijer heeft alle omwonenden een brief gestuurd. De winkels in het winkelcentrum Sorghvliet zijn gedurende de gehele uitvoeringsfase te voet of per fiets bereikbaar. Middels bebording worden de parkeermogelijkheden, tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, duidelijk aangegeven.

 • Buitenfitles voor senioren in Borgerswold

  09 augustus 2019

  Op vrijdagochtend 23 augustus 2019 organiseert de Sportconsulent van de gemeente Veendam een gevarieerde beweegles voor senioren in de buitenlucht. De les vindt plaats van 9.30 uur tot 10.30 uur op het basketbal- en tennisveld in het Borgerswold.

 • Informatieschermen in Veendam vervangen

  07 augustus 2019

  De zes informatieschermen langs de invalswegen en in het centrum van Veendam zijn vervangen. Op vrijdag 9 augustus 2019 zet wethouder Henk Jan Schmaal om 16:00 uur symbolisch alle nieuwe informatieschermen aan via het scherm op het Kerkplein in Veendam. De huidige schermen zijn verouderd en functioneerden niet meer naar behoren.