Gemeente Veendam doet mee aan NLdoet!

Op vrijdag 9 maart 2018 staken burgemeester Sipke Swierstra en wethouders Henk Jan Schmaal en André Hammenga van de gemeente Veendam de handen uit de mouwen tijdens NLdoet! De burgemeester en wethouders gingen bij het A.G. Wildervanck van Zorggroep Groningen samen met vrijwilligers “de bloemetjes buiten zetten”!

De klus

Er werden bloembakken gemaakt, geverfd en gevuld met grond en planten. Ook werden er samen met cliënten  bloembollen gepoot en kregen de terrasmeubelen een schoonmaakbeurt. Zo zorgden ze er samen voor dat alles weer netjes is voor de zomermaanden. De activiteit vond plaats in de recreatiezaal, waar iedereen goed verzorgd werd met koffie, thee en iets lekkers.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

NLDoetVeendam2018