Sightseeing Run broez’t voor de 5e keer door Veendam!

Zaterdagmiddag 30 juni 2018 start de vijfde editie van de Sightseeing Run Veendam “Broez’n deur andermans Hoez’n”. De kidsrun start om 13:30 uur en om 14:00 uur starten de 5 en 10 kilometer en de bedrijvenrun. Bij dit recreatieve loopevenement staat plezier en beleving voorop: lopers moeten genieten van de route die dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden loopt.

De route

De Sightseeing Run onderscheidt zich door ieder jaar nieuwe routes uit te zetten. Net als bij de vorige editie zijn er ook dit jaar 2 rondjes uitgezet van 5 kilometer die beide starten en finishen bij het gemeentehuis op het Raadhuisplein. De deelnemers aan de 5 kilometer lopen één van beide rondjes en de deelnemers aan de 10 kilometer lopen beide rondjes. De deelnemers finishen op het Raadhuisplein en ontvangen vervolgens allemaal een unieke Sightseeing Run medaille.

Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om nieuwe gebouwen en bezienswaardigheden toe te voegen. Zo passeren de lopers deze editie een wederom een basisschool en middelbare school, dit keer het schoolgebouw van de MGR. Bekkersschool en de Tussenvoorziening Time Out van het Winkler Prins. Maar daarnaast zetten onder andere ook sportschool Oxygym, 2 woonlocaties van het Dekkersnest en vanBeresteyn haar deuren open.

Nieuwsgierig naar de andere gebouwen op de route? Volg dan onze facebook pagina www.facebook.com/sightseeingrunveendam. Hier maken we de route gebouw voor gebouw bekend.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan dit ludieke hardloopevenement? Ga naar www.sightseeingrunveendam.nl en meld je aan via het inschrijfformulier. Online aanmelden kan tot en met woensdag 27 juni 2018. Op donderdag 28 juni 2018 is het van 16:00 tot 21:00 uur mogelijk om je in te schrijven bij Valkema Sport 2000, Kerkstraat 41-43 in Veendam. Opgeven op de dag van de run (zaterdag 30 juni 2018) is ook nog mogelijk. Dit kan van 12:00 tot 13:30 uur bij de inschrijflocatie aan de Promenade 37 in Veendam. Deelname aan de vijf kilometer kost € 7,50. De kosten voor de tien kilometer bedragen € 10,00.

Deelname kinderen

Kinderen die willen deelnemen aan de Kidsrun kunnen zich tot en met 28 juni 2018 aanmelden bij Mijnnnn! Kamer, Winkler Prins Passage 2 te Veendam, maar kinderen kunnen zich ook nog op de dag zelf aanmelden bij start/finish.

Deelname bedrijven

Voor bedrijven is er een speciale Bedrijvenloop. Meedoen kan in een team van maximaal 5 deelnemers en de deelnemers mogen zelf kiezen of ze 5 of 10 kilometer gaan lopen. De bedrijvenlopers starten voor de overige lopers aan en krijgen na afloop een borrel aangeboden in één van de kroegen van Veendam. Meer informatie over de bedrijvenloop staat op de website.

Vragen?

Voor meer informatie over de Sightseeing Run kunt u contact opnemen met de organisatie via sightseeingrun@veendam.nl.