Speeltuin kinderboerderij Borgerswold geopend

Wethouder Henk Jan Schmaal heeft op donderdag 13 september 2018 de speeltuin bij de kinderboerderij in Park Borgerswold geopend. Al langere tijd is er de wens om speeltoestellen te plaatsen bij de kinderboerderij. De realisatie hiervan is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Veendam, Leader en de Lions Club Veendam.

Jonge kinderen

Park Borgerswold is een veelzijdig en levendig recreatiegebied met tal van activiteiten voor jong en oud. Op initiatief en met medewerking van de Lions Club Veendam is het gebied rondom de kinderboerderij nog aantrekkelijker geworden, speciaal voor de jongere kinderen. Voor de jongere kinderen zijn een aantal speeltoestellen geplaatst zoals ‘de Spider’, een spinnenweb-klimtoestel van 3 meter hoog, speeltoestellen met water, zand en schommels. Het project is uitgevoerd door Arkema speeltoestellen BV, De Roo, Wedeka en het Ambachtsproject. Wethouder Henk Jan Schmaal: “Met de prachtige kinderboerderij, een leuke horecavoorziening en nu deze speeltoestellen hebben ook de jonge kinderen een prachtige plek in Park Borgerswold. Het is fantastisch dat de Lions en Leader hieraan hebben bijgedragen, anders had dit hier nu niet gestaan!”

Moonlight walk

De speeltuin is mede gefinancierd door de Lions Club Veendam door de opbrengst van de eerste editie van de Nedmag Moonlight Walk. De Moonlight Walk bestaat uit een parcours van zes kilometer langs vijftien culturele acts, zoals dans en muzikale optredens. De deelnemers betalen inschrijfgeld en er waren verschillende sponsoren. De volledige opbrengst is ten goede gekomen aan de realisatie van de speeltuin. De tweede editie van de Moonlight Walk is vrijdag 21 september 2018.