Start werkzaamheden Lloydsplein Veendam

Op maandag 24 september 2018 starten werkzaamheden aan het Lloydsplein in Veendam om de verkeersveiligheid van de rotonde te verbeteren.

Aannemersbedrijf Gebr. van der Lee gaat, in opdracht van de provincie Groningen en de gemeente Veendam, de rijbanen en het fietspad aanpakken. Om de werkzaamheden uit te voeren, wordt de rotonde een aantal keren ’s nachts afgesloten voor het verkeer. Overdag blijft de rotonde vanuit alle rijrichtingen bereikbaar.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan het Lloydsplein vinden plaats van 24 september tot en met 21 oktober 2018 (week 39 tot en met 42). In week 39 wordt er aan de fietspaden gewerkt. In week 40 en 41 worden de rijbanen aangepakt. In week 42 worden afrondende werkzaamheden in de bermen uitgevoerd. Als alle werkzaamheden aan het Lloydsplein klaar zijn, start de aannemer met werkzaamheden aan de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela.

Stremming

Het Lloydsplein is een belangrijke toegangsweg voor Veendam. De rotonde blijft daarom overdag vanuit alle richtingen bereikbaar. Wel geldt er een snelheidsbeperking. ’s Avonds en ’s nachts wordt de rotonde een aantal keren afgesloten. De planning voor deze afsluiting is gewijzigd. De rotonde wordt op de volgende data afgesloten voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer van 19.00 tot 6.00 uur:

  • Donderdagavond 27 tot vrijdagochtend 28 september 
  • Maandagavond 8 tot dinsdagochtend 9 oktober
  • Dinsdagavond 9 tot woensdagochtend 10 oktober
  • Woensdagavond 10 tot donderdagochtend 11 oktober
  • Donderdagavond 11 tot vrijdagochtend 12 oktober

Er is geen afsluiting meer van vrijdagavond 12 op zaterdagochtend 13 oktober.

Tijdens de afsluitingen geldt een omleidingsroute. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de rotonde. Hulpdiensten kunnen altijd passeren. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroute is te vinden op www.N366veilig.nl.