Team Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending wint Klimaatstraatfeest

Team Buurkracht Ommelanderwijk-Zuidwending heeft de hoofdprijs van €5.000 van de tiende en laatste editie van het Klimaatstraatfeest gewonnen. De grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Zaterdag 14 april 2018 werden de deelnemers door de organisatie verrast met de prijsuitreiking. Er deden afgelopen winter in totaal 383 teams mee aan de jubilieumeditie van het Klimaatstraatfeest.

300 Energiebesparende acties

Buurkrachtbuurt Ommelanderwijk-Zuidwending heeft de hoofdprijs van het Klimaatstraatfeest gewonnen. Zij voerden met elkaar maar liefst 300 energiebesparende acties uit. De spelers combineerden kleine acties als gasloos koken met evenementen als een energieborrel en een energiemarkt. Zo liet het team ook andere bewoners van Veendam kennis maken met energiebesparing. Ook hebben ze een “energiek dansfeest” georganiseerd, zonder verwarming en met akoestische muziek! 

Zaterdag 14 april 2018 liet de organisatie van het Klimaatstraatfeest hen nog één laatste opdracht uitvoeren. Zij moesten samen een puzzel in de vorm van een levensgroot huis in elkaar zetten. Op het laatste puzzelstuk, dat door de wethouder werd overhandigd, stond dat zij het Klimaatstraatfeest 2018 hebben gewonnen.

Klimaatstraatfeest