Tropiqua behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

Op dinsdag 20 maart 2018 ontvingen wethouder Henk Jan Schmaal en het team van zwembad Tropiqua het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Henrica Bergsma namens het keurmerk. Het Keurmerk Veilig & Schoon is hét branchekeurmerk voor zwembaden. Om dit te vieren kan iedereen op dinsdag 20 maart 2018 gratis zwemmen en ontvangt iedereen een ijsje.

Gratis zwemmen en een ijsje

De gemeente Veendam en het team van Tropiqua zijn trots op deze erkenning. Dit wordt gevierd met de bezoekers van het zwembad. Op dinsdag 20 maart 2018 is het gratis zwemmen voor iedereen in Tropiqua. Restaurant Tropiqua deelt in de feestvreugde door een gratis ijsje voor iedere bezoeker beschikbaar te stellen.

Keurmerk Veilig & Schoon

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat alle wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast alle wettelijke kaders stelt het Keurmerk diverse aanvullende eisen. De Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ), waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, roestvrijstaal in zwembaden, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen, een toezichtplan en een werkend schoonmaakplan zijn voorbeelden.

Tropiqua keurmerk

Versterking maatschappelijke functie zwembaden

Het Keurmerk Veilig & Schoon leidt tot versterking van de belangrijke maatschappelijke functie van zwembaden. Het Keurmerk is een door de zwembadbranche ingestelde regeling. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

200 zwembaden

Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Tropiqua aan dat alle bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.