Veendam gaat energie besparen èn los van het gas met collectieve inkoopactie Energieloket

Vanaf 16 mei 2018 kunt u zich inschrijven voor de Inkoopactie Duurzame Installaties, een grootschalige collectieve inkoop van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

De inkoopactie is een initiatief van Energieloket Groningen en vereniging SLIM wonen met Energie, en wordt ondersteund door de Groninger gemeenten en de provincie. Door de collectieve inkoop wordt besparen op de energierekening voor Groningers nu tijdelijk extra eenvoudig, voordelig en betrouwbaar.

De actie is het directe vervolg op een soortgelijke collectieve inkoopactie uit 2017. Afgelopen jaar hebben ruim 500 Groningers hun woning met behulp van Energieloket Groningen en SLIM wonen met Energie geïsoleerd. Al snel werd tijdens de actie duidelijk dat er ook veel vragen waren over zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Het was dan ook overduidelijk: Groningen kan én wil nog veel duurzamer en het liefst los van het aardgas.

Collectieve Inkoop Duurzame Installaties

Het idee voor de collectieve inkoop is eenvoudig. Na inschrijving krijgen deelnemers aan de ‘Inkoopactie Duurzame Installaties’ een adviseur over de vloer. De adviseur bekijkt het dak en bepaalt of de plaatsing van zonnepanelen en mogelijk ook een zonneboiler mogelijk is. Ook worden de mogelijkheden voor het plaatsen van een warmtepomp in kaart gebracht. Vervolgens bepaalt de adviseur in samenspraak met de deelnemer welke modellen, systemen en plaatsingswijze het beste bij de woning en bij de woonwensen passen.

Na het bezoek ontvangt de deelnemer een vrijblijvende offerte waarin een passend aanbod tegen collectieve inkoopprijzen wordt gedaan. De installateurs zijn niet alleen geselecteerd op basis van prijs, maar ook op ervaring en kwaliteit. Zo bent u via deze actie zeker van een betaalbaar én betrouwbaar aanbod. Voor het advies aan huis wordt een kleine eenmalige eigen bijdrage van €20,00 gevraagd.

Inschrijven

Aanmelden voor deelname aan de collectieve inkoop kan tot 22 juni 2018 op: www.energieloket-groningen.nl. Ook telefonisch aanmelden kan door te bellen naar het telefoonnummer van de inkoopactie van het Energieloket: 050-3070370.