Wethouder Hammenga opent Energiemarkt

Woensdagavond 14 maart 2018 organiseerden het Energieloket en Buurkrachtteam Ommelanderwijk-Zuidwending een energiemarkt in dorpshuis De Wending. Wethouder André Hammenga zal de markt openen.

Het Energieloket Groningen trekt de komende maanden de provincie in. Samen met lokale energie-initiatieven helpt zij de inwoners met het besparen en duurzaam opwekken van energie. Zes dorpen en wijken worden aangedaan: Midwolde-Pasop, Ommelanderwijk-Zuidwending Veendam, Oosterhaar Haren, Stedum, Warfhuizen en Zuidwolde.

Energiemarkt Veendam

Het doel van de energiemarkt was om alle huiseigenaren in Veendam te adviseren en te ondersteunen bij energiebesparing en duurzame energieopwekking. Op de Energiemarkt kregen zij onafhankelijke informatie over alle mogelijkheden en tips om op te letten bij het opvragen van een offerte. Op de bedrijvenmarkt konden de deelnemers zich vervolgens goed geïnformeerd oriënteren op het aanbod.

Het Energieloket

Het Energieloket geeft onafhankelijk advies over een duurzamere woning. De website www.energieloket-groningen.nl/veendam is het startpunt voor particuliere woningeigenaren met vragen over energiebesparing en -opwekking. De website biedt informatie en verschillende tools om op een eenvoudige manier inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor de eigen woning. Daarnaast vindt u er een overzicht van bedrijven in de regio en mogelijke manieren om de maatregelen te financieren. Het loket heeft ook een telefonische helpdesk voor verdere vragen.

De campagne van het Energieloket wordt uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen, Buurkracht, Slim Wonen met Energie en KAW.

Hammenga Energiemarkt maart 2018