Wethouder Jaap Velema reikt taalcertificaten uit

Op woensdag 14 maart 2018 reikte wethouder Jaap Velema certificaten uit aan vijf vrijwilligers van het Taalhuis Veendam. De vrijwilligers hebben succesvol de basistraining begeleider taalvaardigheden afgerond.

Taalbegeleiding

De taalbegeleiders helpen inwoners die beter willen lezen en schrijven. Zij ondersteunen bijvoorbeeld bij het schrijven van sollicitatiebrieven en bij het oefenen van een sollicitatiegesprek. Voor de begeleiding gebruiken de vrijwilligers materiaal van het Taalhuis en de bibliotheek. Ook zijn er gratis taalcursussen en oefenboeken. Daarnaast worden activiteiten georganiseerd en is er wekelijks een spreekuur met een Taalhuiscoördinator.

Taalhuis Veendam

Het Taalhuis Veendam is opgericht om Veendam meer geletterd te maken. 16% van de Veendammers heeft moeite met lezen, schrijven en computervaardigheden.  Het Taalhuis is ondergebracht in de bibliotheek Veendam en is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen & Schrijven, gemeente Veendam,  Bibliotheek Veendam, Noorderpoort en welzijnsorganisatie Compaen.

Uitreiking taalcertificaten Velema maart 2018