Bas Schipper is Veendammer van het Jaar 2018!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is de “Veendammer van het Jaar 2018” bekend gemaakt. De keuze van de jury, onder voorzitterschap van Max Bentum, is dit jaar gevallen op Bas Schipper.

Bas Schipper

De jury heeft na een zorgvuldige afweging besloten de titel van “Veendammer van het Jaar 2018” toe te kennen aan Bas. Juryvoorzitter Max Bentum: “Bas heeft in 2018 een geweldige prestatie geleverd. In de eerst plaats voor zijn zus. Daarnaast voor het Diabetes Fonds door diabetes een dag lang prominent in de landelijke media onder de aandacht te brengen. Hiermee heeft Bas  ook Veendam op de kaart gezet. Op een bijzonder positieve wijze en net iets anders.”  Voor de jury heeft het feit dat iemand van 12 jaar de durf en de daadkracht heeft om zoiets voor de gemeenschap te doen de doorslag gegeven. Bas is daarmee een groot voorbeeld voor de andere jongeren in Veendam.

Inzet voor de samenleving

Door de titel van Veendammer van het Jaar 2018 aan Bas te vergeven wil de jury de Veendammer jeugd stimuleren om zich in te zetten voor de samenleving. Bas heeft de jongeren in Veendam laten zien dat je door durf, daadkracht en inzet iets groots kunt bereiken wat in feite iedereen kan doen. Burgemeester Sipke Swierstra: “Laat de verkiezing van Bas tot Veendammer van het Jaar een inspiratiebron zijn voor alle jongeren in Veendam om zich in te zetten voor de samenleving.”

Bas Schipper