Informatieborden in Veendam tijdelijk ‘op zwart’

Vanaf heden zijn de twee informatieborden in het centrum van Veendam en de informatieborden aan de Veendammerweg, Dalweg, Geert Veenhuizenweg en Woortmanslaan uitgeschakeld. De borden hadden al langer problemen de gewenste informatie goed weer te geven, waarna is besloten om de informatieborden helemaal uit te schakelen.

De problemen met de borden zijn terug te leiden naar de omschakeling van Vodafone, dat het 3G-netwerk aan het uitfaseren is om meer ruimte maken voor 4G-dekking. De huidige informatieborden ondersteunen deze 4G-dekking niet en zullen binnenkort worden vervangen voor nieuw schermen.

Achtergrond

De informatieborden in Veendam doen al jarenlang dienst om inwoners en bezoekers van de Parkstad van de nodige informatie te voorzien. De tijd staat echter niet stil, en de ontwikkelingen omtrent internetverbindingen evenmin. Vodafone verzorgt de verbindingen voor de weergegeven informatie richting de informatieschermen die werken op een 3G-verbinding. Ten tijde van het plaatsen van de borden de juiste keuze. Momenteel is Vodafone aan het omschakelen van het 3G-netwerk richting een 4G-dekking. Omdat de informatieborden geen 4G-verbinding ondersteunen en de 3G-verbinding steeds gebrekkiger wordt, kan de informatie niet langer goed worden weergegeven. Hierop is besloten om de borden tijdelijk ‘op zwart’ te zetten.

Toekomst

De gemeente Veendam hecht er waarde aan om haar inwoners en bezoekers van juiste en accurate informatie te voorzien. Daarom wordt er hard gewerkt om nieuwe informatieborden te plaatsen in het centrum en aan de Veendammerweg. Deze borden ondersteunen de laatste ontwikkelingen omtrent 4G-dekking. Naar verwachting worden de informatieborden eind juni begin juli geplaatst op de eerder genoemde locaties.