Uitreiking Koninklijke onderscheiding Pim de Bruijne

De heer Pim de Bruijne heeft op donderdag 9 mei 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis een Koninklijke onderscheiding ontvangen. In verband met een verblijf in het buitenland heeft hij de onderscheiding niet tijdens de algemene gelegenheid op 26 april 2019 kunnen ontvangen.

De heer De Bruijne is die dag persoonlijk gebeld door burgemeester Sipke Swierstra. Hij heeft toen gehoord dat hij benoemd wordt tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Pim de Bruijne

De heer De Bruijne was van 2008 tot en met 2011 gedeputeerde in de Provincie Groningen. Daarnaast heeft hij zich op verschillende manieren ingezet voor de maatschappij. Zo was hij onder andere directeur/bestuurder bij Woningcorporatie Stichting Volksbelang “Wonen en Welzijn”, voorzitter stichting Urgente Noden Groningen, voorzitter Raad van Toezicht Noorderpoort College, voorzitter Raad van Toezicht Zonnehuisgroep Noord en voorzitter van Stichting Pura Vida Blauwe Stad. Op dit moment is hij voorzitter van de Stichting Oude Groninger Kerken. De heer De Bruijne wordt omschreven als een topbestuurder met een brede blik en een sympathiek en betrokken persoon.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding Pim de Bruijne