Veendam geeft geen toestemming transport windmolens

Het college van burgemeester en wethouders geeft geen toestemming voor het transport van windmolenonderdelen door de gemeente Veendam. Het verzoek om toestemming voor dit transport is afgewezen.

Verzoek

Er is een aanvraag gedaan voor het transport van een proefwindmolen ten behoeve van het windmolenpark de Drentse Monden. Gezien de diameter van 5 meter is een route nodig waar geen belemmerende viaducten aanwezig zijn. Gevraagd is om de onderdelen te lossen aan de Zwaaikom en dan via de Drieborgweg en Zuidwending te vervoeren. Hiervoor is een ontheffing aangevraagd via de RDW. De RDW heeft een verzoek om toestemming gedaan bij de gemeente Veendam.

Zorgvuldige afweging

Wethouder Bert Wierenga: “Het verzoek is door het college zorgvuldig beoordeeld. Wij willen voorkomen dat er overlast ontstaat voor inwoners aan de Zuidwending, flora en fauna wordt aangetast en schade aan onze fysieke infrastructuur wordt veroorzaakt. Ook hebben wij nadrukkelijk rekening gehouden met de gevoelens van de gemeenteraad, zoals onder andere uitgesproken in een motie van 27 mei 2013.”