Vier Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

Ter gelegenheid van Koningsdag hebben vier personen in de gemeente Veendam een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

De vierde Koninklijke onderscheiding is voor de heer De Bruijne. Deze wordt op 9 mei 2019 uitgereikt.

Toos Hidding – Smit

Mevrouw Hidding - Smit is op 15 jarige leeftijd begonnen als muzieklerares. Ze gaf naast accordeon les ook piano-, orgel- en gitaarles. Voor een geringe vergoeding en gratis voor kinderen die het financieel lastig hebben. In 1998 is haar gevraagd om dirigente te worden van accordeonorkest Fresco. Ook al was ze gevraagd als dirigente, mevrouw Hidding – Smit regelt eigenlijk alles. Mevrouw Hidding-Smit zet zich al jarenlang in voor muziek en cultuur in de gemeente Veendam. Daarom wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ed Meijer

De heer Meijer zet zich al ruim veertig jaar in voor verschillende verenigingen en stichtingen. Naast dat hij op dit moment voorzitter en technisch clubleider is bij de Bridgeclub Veendam is hij ook penningmeester van de Stichting vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. De heer Meijer zet zich al lange tijd op een gedreven wijze in voor de samenleving. Om die reden wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Albert Wever

De heer Wever is sinds 1981 actief als vrijwilliger bij Veendam 1894. Binnen de vereniging heeft hij al van alles gedaan. Scheidsrechter, kantinemedewerker, klusjesman, schoonmaak, organisatie van toernooien en DJ. Op dit moment is hij nog altijd te vinden achter de bar in de kantine. Hij is een geliefd man binnen de vereniging. De heer Wever houdt niet van complimentjes of van aandacht. Een echte nuchtere Groninger. Maar het is wel bijzonder wat hij allemaal doet. Om die reden wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Pim de Bruijne

De heer De Bruijne was van 2008 tot en met 2011 gedeputeerde in de Provincie Groningen. Daarnaast heeft hij zich op verschillende manieren ingezet voor de maatschappij. Zo was hij onder andere directeur / bestuurder bij Woningcorporatie Stichting Volksbelang “Wonen en Welzijn”, voorzitter stichting Urgente Noden Groningen, voorzitter Raad van Toezicht Noorderpoort College, voorzitter Raad van Toezicht Zonnehuisgroep Noord en voorzitter van Stichting Pura Vida Blauwe Stad. Op dit moment is hij voorzitter van de Stichting Oude Groninger Kerken. De heer De Bruijne wordt omschreven als een topbestuurder met een brede blik en een sympathiek en betrokken persoon. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op het moment van de uitreiking is hij in het buitenland. Hij wordt op vrijdag 26 april 2019 ’s ochtends gebeld door burgemeester Sipke Swierstra. De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan de heer De Bruijne is op 9 mei 2019.

Lintjes