2020

 • Voormalig gemeentesecretaris Harm Hofman overleden

  08 april 2020

  Wij zijn geraakt door het overlijden van onze voormalige gemeentesecretaris Harm Hofman. Harm is tot en met 2004 werkzaam geweest voor de gemeente Veendam in verschillende functies. Vanaf 1986 tot aan zijn pensionering was hij gemeentesecretaris.

 • Verruiming openingstijden Goede Vrijdag

  07 april 2020

  Winkels in de gemeente Veendam mogen op Goede Vrijdag (10 april 2020) langer open zijn. In de gemeente is het al mogelijk om iedere dag, ook op zon- en feestdagen, een winkel open te hebben van 06.00 tot 22.00 uur. Voor Goede Vrijdag is dit echter beperkt tot 19.00 uur. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus en de drukte van het paasweekend mogen de winkels op Goede Vrijdag ook tot 22.00 uur open zijn.

 • Nieuwe noodverordening van kracht in Veiligheidsregio Groningen

  03 april 2020

  Sinds 27 maart 11.00 uur is in de Veiligheidsregio Groningen een nieuwe noodverordening van kracht. Op 2 april 2020 is hier een wijziging in aangebracht. De noodverordening is afgekondigd door de voorzitter van de Veiligheidsregio, Koen Schuiling. Met deze nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen waaronder het verbod op groepsvorming, maar ook het verbod op bezoek aan bepaalde zorginstellingen. Deze en andere maatregelen staan op Rijksoverheid.nl. De noodverordening is hieronder als bijlage toegevoegd.

 • Hulp nodig of hulp verlenen?

  03 april 2020

  De maatregelen rondom het coronavirus vragen veel van de samenleving. Ook in Veendam. Het is mooi om te zien dat er al allerlei initiatieven zijn ontstaan in de gemeente. Het echte noaberschap is duidelijk zichtbaar. Het is belangrijk om naar elkaar om te blijven kijken en hulp te bieden waar dat nodig is. Natuurlijk binnen de gestelde maatregelen.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  31 maart 2020

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Wijzigingen Wmo vervoer

  31 maart 2020

  In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn de tijden van het Wmo vervoer met ingang van zaterdag 28 maart 2020 gewijzigd. Er wordt alleen gereden tussen 07.00 en 21.00 uur. Ook het reserveren van ritten is alleen dan mogelijk. Buiten deze uren is geen vervoer mogelijk en kan er ook geen rit worden gereserveerd. Als u wel vervoerd moet worden, dan wordt de taxirichtlijn zoals deze is afgegeven door het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) gehanteerd door uw vervoerder.

 • Meer informatie voor ondernemers vindt u op de speciale pagina voor ondernemers.

 • Gemeente Veendam soepel voor ondernemers gedurende coronacrisis

  30 maart 2020

  Veel ondernemers in de gemeente Veendam ervaren (financiële) problemen door de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus. Om de ondernemers te ondersteunen heeft de gemeente, naast de beschikbare landelijke regelingen, een aantal tijdelijke regelingen vastgesteld. De gemeente Veendam legt voorlopig geen nieuwe heffingen op, gaat coulant om met de betalingstermijnen en de aanslag Bedrijven Investerings Zone (BIZ) wordt uitgesteld. De aanvullende maatregelen van de gemeente zijn voor de duur van de maatregelen van de rijksoverheid, maar in ieder geval tot augustus 2020.

 • Inzameling oud papier door gemeente

  26 maart 2020

  Oud papier wordt in de gemeente Veendam één keer per vier weken opgehaald door de gemeente. Naast de inzameling door de gemeente halen ook verenigingen en scholen oud papier op. Door de maatregelen rondom het coronavirus gebeurt dit niet meer overal.

 • Activiteiten viering 75 jaar vrijheid Veendam geannuleerd

  24 maart 2020

  Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Landelijk, maar ook in de gemeente Veendam is hiervoor een uitgebreid programma opgesteld. Door de maatregelen rondom het coronavirus kunnen deze activiteiten voorlopig niet doorgaan. Wanneer de activiteiten alsnog plaats gaan vinden is nog niet bekend.

 • Raadsvergadering 6 april 2020 gaat niet door

  24 maart 2020

  De raadsvergadering op 6 april 2020 gaat niet door. De agendapunten worden op een later moment behandeld. In verband met het coronavirus is besloten alleen te vergaderen wanneer er noodzakelijke besluiten genomen moeten worden.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  24 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis

  21 maart 2020

  Vanaf maandag 23 maart 2020 gelden er andere openingstijden voor het gemeentehuis in Veendam. De aangepaste tijden zijn vanwege het teruglopende aantal bezoekers en afspraken vanwege het coronavirus (COVID-19). Wel blijft de gemeente op de normale tijden telefonisch bereikbaar.

 • Informatie voor ondernemers betreft het coronavirus

  19 maart 2020

  Als ondernemer komt er veel op u af op dit moment. Er is nog veel onduidelijk en er zijn veel vragen.
  In dit bericht proberen we zoveel mogelijk antwoord te geven op vragen of verwijzen naar landelijke sites waar de antwoorden staan.

 • Opvang kinderen van ouders met cruciale beroepen

  19 maart 2020

  Alle scholen en kinderopvanglocaties zijn tot en met 6 april 2020 gesloten. Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvang. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting.

 • Brief burgemeester Swierstra aan de inwoners van Veendam

  18 maart 2020

  Beste inwoners van Veendam,

  Ook in onze gemeente Veendam heeft het Coronavirus het dagelijks leven enorm veranderd. Voor inwoners, bedrijven, instellingen en de gemeente zelf, niemand uitgesloten. Horecazaken zijn gesloten, zwemmen in Tropiqua is niet mogelijk, scholen zijn dicht en de sportvelden zijn leeg.

 • Ondersteuning door Compaen

  18 maart 2020

  Het advies is om zoveel mogelijk binnen te blijven en de nodige afstand te bewaren tot anderen. Voor ouderen of mensen met een kwetsbare gezondheid kan het lastig zijn hun boodschappen te doen. Voor die mensen bestaat er een mogelijkheid om bij Compaen om hulp te vragen.

 • Noodpakket voor banen en economie

  18 maart 2020

  Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus economische maatregelen te nemen. Doel is om naast de gezondheid ook de banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor ondernemers op te vangen.

 • Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Groningen

  18 maart 2020

  Besluit van de voorzitter van de veiligheidsregio Groningen houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Groningen).

 • Dienstverlening blijft beschikbaar

  17 maart 2020

  In Veendam volgen wij de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus op. Onze dienstverlening blijft beschikbaar, dus:

 • Aangepaste openingstijden Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen Veendam

  19 maart 2020

  Het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen (Jan Salwaplein 1) in Veendam is voorlopig alleen geopend op dinsdagmiddag en donderdagmiddag tussen 13:00 uur en 16:00 uur.

 • Leerlingenvervoer voor ouders in cruciale beroepsgroepen

  16 maart 2020

  De scholen zijn vanaf maandag 16 maart 2020 gesloten tot en met 6 april 2020. Daarom rijden ook geen bussen voor het Leerlingenvervoer. Voor ouders die in cruciale beroepsgroepen werken, is er een uitzondering.

 • Commissievergaderingen Fysiek en Sociaal gaan niet door

  16 maart 2020

  Op 15 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus te beperken en kwetsbare groepen te beschermen. De meeste maatregelen zijn bedoeld om contacten tussen mensen te verkleinen. Daarmee hebben de maatregelen ook gevolgen voor de vergaderingen van de gemeenteraad. De commissievergaderingen Fysiek (16 maart) en Sociaal (17 maart) gaan niet door.

 • Aanvullende maatregelen aanpak coronavirus

  15 maart 2020

  Op zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Ook alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

 • Zwembad Tropiqua gesloten tot en met 31 maart 2020

  13 maart 2020

  De rijksoverheid heeft op donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo worden alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen afgelast. De gemeente Veendam volgt de maatregelen van de rijksoverheid. Dit heeft ook gevolgen voor zwembad Tropiqua. De gemeente heeft besloten zwembad Tropiqua per zaterdag 14 maart 2020 te sluiten.

 • Maatregelen Coronavirus

  13 maart 2020

  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In Veendam volgen we deze maatregelen op.

 • Plaatsing twee AED’s in recreatiepark Borgerswold

  12 maart 2020

  In recreatiepark Borgerswold zijn twee AED’s geplaatst. Deze hangen bij Manege Lipizza en steakhouse Amigo Ranch.

 • Gratis grof tuinafval brengen voor inwoners Veendam

  09 maart 2020

  Inwoners van de gemeente Veendam kunnen dit jaar gedurende twee weken gratis grof tuinafval brengen bij het afvalbrengstation aan de Meihuizenweg 25 (op het terrein van Sita) in Wildervank. Gratis grof tuinafval storten kan van maandag 16 maart 2020 tot en met zaterdag 21 maart 2020 en in het najaar, van maandag 16 november tot en met zaterdag 21 november.

 • Lasten en lusten windpark N33 niet in evenwicht voor omliggend gebied

  05 maart 2020

  Deze week is het rapport van de Noordelijke Rekenkamer ‘Verdeling onder Hoogspanning’ verschenen. Dit rapport laat volgens de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam zien dat het provinciale bestuur in de afgelopen jaren nauwelijks oog heeft gehad voor de belangen van de bewoners rondom het windpark N33. In een brief aan Gedeputeerde en Provinciale Staten van Groningen stellen de colleges dat de verhouding tussen de lusten en de lasten volstrekt zoek is.

 • Update: Storing aanvraag en uitgifte rijbewijzen verholpen

  04 maart 2020

  De technische storing bij de RDW is verholpen. Vanaf 5 maart 2020 is het weer mogelijk om een rijbewijs aan te vragen of op te halen.

 • Peter Panneman is Veendammer van het Jaar 2019!

  03 maart 2020

  Peter Panneman is de “Veendammer van het Jaar 2019”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Max Bentum.

 • Sociale Dienst werkt vanaf 16 maart volledig op afspraak

  20 februari 2020

  Heb je een vraag over een uitkering, werk of inkomen? Vanaf 16 maart 2020 werkt ook de Sociale Dienst volledig op afspraak. Voor alle andere diensten van de gemeente Veendam wordt al op afspraak gewerkt.

 • Samen aan de slag met Lokaal Sportakkoord

  18 februari 2020

  Sport- en beweegorganisaties in Veendam gaan samen werken aan het lokale Sportakkoord. Het Lokale Sportakkoord omschrijft de ambitie om een extra impuls te geven aan sport- en beweegactiviteiten. Het heeft als doel nog meer mensen in beweging te krijgen, zodat iedereen plezier in sport kan hebben, nu en in de toekomst. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. Organisaties die mee willen denken over het Sportakkoord kunnen zich aanmelden voor de eerstvolgende bijeenkomst.

 • Oost-Groningen sluit Regio Deal met het Rijk

  17 februari 2020

  Hand erop! Oost-Groningen sluit een Regio Deal met het Rijk. Rijksoverheid, provincie en gemeenten, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties zetten samen de schouders onder de leefbaarheid in Oost-Groningen. De komende maanden wordt de deal verder uitgewerkt. Met de Regio Deal investeren we in de kracht van Oost-Groningen.

 • Centrum Veendam wordt een BIZ

  12 februari 2020

  Op dinsdag 11 februari 2020 is de uitslag van de stemming voor het invoeren van een Bedrijven Investeringszone bekend gemaakt. Een meerderheid van de ondernemers in de BIZ heeft gestemd vóór de invoering van de BIZ. Er zijn 137 geldige stembiljetten ingeleverd. Daarvan hebben 113 vóór de invoering van een BIZ-zone gestemd. Hiermee is de drempel voor het in werking zetten van de BIZ behaald.

 • Kies je Sport en Cultuur van start

  04 februari 2020

  Ook dit schooljaar organiseert Team Sport weer het project Kies je Sport en Cultuur voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8. Vanaf zaterdag 1 februari 2020 kunnen alle kinderen uit de gemeente Veendam zich inschrijven voor verschillende sportieve en culturele cursussen. Het complete aanbod staat op de website www.veendambeweegt.nl.

 • Gemeente Veendam presenteert zich tijdens Beurs Bouwplan, Thuis in Wonen

  23 januari 2020

  Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2020 staat de gemeente Veendam op de Beurs Bouwplan, Thuis in Wonen in Expo Assen. Tijdens deze beurs worden de trends, innovaties en nieuwe projecten op het gebied van (ver)bouwen, wonen en duurzaamheid in de spotlights gezet. Naast de diverse nieuwbouwprojecten in de gemeente Veendam, wordt ook de veelzijdigheid van Veendam belicht tijdens de beurs.

 • Holocaustmonument Levenslicht in Cultuurcentrum vanBeresteyn

  22 januari 2020

  Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Veendam, is van 22 januari tot en met 2 februari 2020 het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien in Cultuurcentrum vanBeresteyn

 • Kosten jaarwisseling Veendam lager dan vorig jaar

  09 januari 2020

  De kosten voor onder andere het herstel van schade door de jaarwisseling in de gemeente Veendam zijn ten opzichte van vorig jaar met 30 procent gedaald. De kosten, inclusief personeelskosten, waren € 8.604,00. Er was voornamelijk schade aan borden, asfalt, straatwerk en straatkolken.