Ontdek Veendam

Veendam is dé Parkstad van de provincie Groningen, met veel groen, mooie waterpartijen en leuke activteiten is er voor iedereen iets te beleven.

Laat u deze zomer verrassen en breng een bezoek aan Veendam!

centrum veendam

Subtropisch binnen- en buitenzwembad Tropiqua

Een dagje naar het subtropisch zwembad Tropiqua in Veendam is het leukste uitje voor het hele gezin. Weer of geen weer; bij Tropiqua is het altijd aangenaam. In de exotische omgeving en door een watertemperatuur van 32°C waan je je in de tropen. In de zomer zijn de buitenzwembaden ook geopend. Naast het (verwarmde) buitenbad en peuterbad, is er een groot klimtoestel, een zand- en watertafel en een airtrampoline op het buitenterrein. Er is voor jong en oud van alles te beleven! 

tropi  

Recreatiepark Borgerswold 

Borgerswold is een groen en waterrijk gebied, een aantrekkelijk gebied voor zowel actieve recreanten als rustzoekers. Het gebied beschikt over diverse voorzieningen voor zowel jong als oud. Een oppervlakte van 900 voetbalvelden, waarvan een kwart water, maakt van Borgerswold een fijne plek voor iedere bezoeker.

BW

Wandelen en fietsen

Op zoek naar een rustige manier om de omgeving van Veendam te ontdekken en gelijktijdig sportief bezig te zijn? Ga dan wandelen of fietsen in Veendam! Zowel voor een beginneling als voor een routinier zijn er uitdagende routes beschikbaar met verschillende afstanden.
Bekijk hier het wandelknooppuntennetwerk en alle themaroutes.
Bekijk hier het fietsknooppuntennetwerk en alle themaroutes. 

brug

Recreatiemogelijkheden

In Borgerswold vindt u volop recreatiemogelijkheden, zoals stoere outdoor activiteiten, een waterskibaan, een klimbos,  een campercamping, horecagelegenheden en een manege. Daarnaast doorkruisen kilometers aan wandel-, fiets en ruiterpaden het gebied. Aan de rand van Borgerswold liggen een 18 holes golfbaan, zweefvliegveld en diverse sportfaciliteiten.

kaart BW     

Cultuurcentrum vanBeresteyn

Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn is een theater met een grote diversiteit aan leuke voorstellingen. Daarnaast is VanBeresteyn een verzamelpunt voor verschillende activiteiten zoals de de Bibliotheek, de Muziek-, Dans- en Theaterschool, het Toeristisch Informatiepunt (TIP) en  tussendoor ontspannen kan in het Grand Café

vanberesteyn

Veenkoloniaal Museum 

Een dagje cultuur opsnuiven kan in het Veenkoloniaal museum in Veendam. Hier ondekt u de rijke historie van de Veenkolonien.  

museum

Kinderboerderij

De kinderboerderij in Veendam is gebouwd in 1976 door de gemeente. Hier vindt u konijnen, geiten, kippen, varkens en nog vele andere dieren. In het voorjaar worden de jonge dieren geboren. Ook dan is een bezoekje aan de kinderboerderij zeker de moeite waard.

Kinderboerderij

Vaarrecreatie

Veendam heeft voor de vaarrecreant veel te bieden. De karakteristieke lintbebouwing herinnert aan de veenkoloniale geschiedenis van Veendam.  Met name in het Oosterdiep zijn meerdere monumentale panden vanaf het water te bewonderen. De vaarrecreant krijgt bij binnenkomst in de gemeente Veendam een tas overhandigd door de brugbediening, hierin staan allerlei leuke activiteiten die in en rond Veendam te ondernemen zijn. Daarnaast zijn ook meerdere fiets- wandel en vaarroutes in deze tas vertegenwoordigd, waardoor onze bijzondere omgeving op allerlei manieren ontdekt kan worden. Benieuw geworden naar varen in Groningen? Bekijk hier de vaarroutes.

boten

Centum Veendam 

In het centrum vindt u een uitgebreid aanbod van winkels, gezellige eetgelegenheden en een theater. Veendam heeft zowel voor de toeristen als inwoners veel te bieden.
terras