Overlijden
Aangifte van overlijden, begraafplaatsen, informatie over begraven, grafrechten, grafsoorten, asverstrooiing en klankbordgroep Begraven in Veendam.
-
Aangifte van overlijden
Als er iemand is overleden moet hiervan aangifte worden gedaan in de gemeente waar de persoon is overleden. In veel gevallen doet een uitvaartondernemer de overlijdensaangifte, maar u kunt als nabestaande ook zelf aangifte doen.
-
Begraafplaatsen in de gemeente
De begraafplaatsen zijn dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen de begraafplaats betreden onder begeleiding van een volwassene.
-
Informatie over begraven
De uitvaart en de contacten met de gemeente worden in de meeste gevallen geregeld door een uitvaartverzorger. Welke uitvaartverzorger u kiest is afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij of van uw eigen keuze.
-
Grafrechten
Grafrechten geven recht op een plek op een begraafplaats voor een bepaalde periode. Bij een gemeentelijke begraafplaats betaalt u grafrechten aan de gemeente. Bij een bijzondere begraafplaats betaalt u grafrechten aan de houder van die begraafplaats, bijvoorbeeld een kerkgenootschap.
-
Grafsoorten
Informatie over particulier graf, kindergraven, familiegraven, urnengraven en grafkelder.
-
Asverstrooiing
Asverstrooiing is mogelijk op een speciaal daarvoor aangelegd strooiveld. Daarnaast is het mogelijk op een particulier (urnen)graf. Aan het verstrooien van as zijn kosten verbonden.
-
Klankbordgroep Begraven in Veendam
De klankbordgroep is een overleggroep waarin vertegenwoordigers van de gemeente Veendam, steenhouwers, uitvaartorganisaties en bewonersgroepen die u vertegenwoordigen, zitting hebben.
Volg ons