• Start werkzaamheden Lloydsplein Veendam 17 september 2018

Op maandag 24 september 2018 starten werkzaamheden aan het Lloydsplein in Veendam om de verkeersveiligheid van de rotonde te verbeteren.

• Speeltuin kinderboerderij Borgerswold geopend 17 september 2018

Wethouder Henk Jan Schmaal heeft op donderdag 13 september 2018 de speeltuin bij de kinderboerderij in Park Borgerswold geopend. Al langere tijd is er de wens om speeltoestellen te plaatsen bij de kinderboerderij. De realisatie hiervan is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Veendam, Leader en de Lions Club Veendam.

• Wegstremming kruising R.H. van Deestweg/Beneden Westerdiep 17 september 2018

In verband met het inrichten van de weg als 30-kilometerzone, wordt de kruising R.H. van Deestweg/Beneden Westerdiep op woensdag 19 september vanaf 6.30 uur tot donderdag 27 september 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

• Verlenging expositie Baltus Nomden 17 september 2018

De expositie van Baltus Nomden in het gemeentehuis van Veendam is verlengd tot en met 26 oktober 2018. Deze expositie is te zien sinds 6 augustus 2018. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

• Onderzoek reële tarieven Wmo 2019 12 september 2018

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal voeren op dit moment een onderzoek uit om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf.

• Veteranendag 2018 06 september 2018

De gemeenten Pekela en Veendam hebben op zaterdag 1 september 2018 de Veteranendag Pekela/Veendam georganiseerd. Voor de veteranen was er een besloten bijeenkomst in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Aansluitend gaf de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ een Anjerconcert in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

• Aanvraag omgevingsvergunning kap bomen 04 september 2018

Op 22 augustus 2018 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het kappen van 183 bomen op diverse locaties in de gemeente Veendam. De bomen worden gekapt omdat deze niet meer voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Op de plek van de gekapte bomen worden waar mogelijk nieuwe bomen geplant. De aanvraag inzien?

• Beëdiging commissieleden Sociaal Domein en Fysiek 04 september 2018

Op maandagavond 3 september 2018 zijn 24 raadscommissieleden beëdigd. De leden van de raadscommissies Sociaal Domein en Fysiek legden de eed of belofte af en ondertekenden een integriteitsverklaring.

• Open Monumentendag Veendam 30 augustus 2018

Op zaterdag 8 september 2018 openen 13 monumenten in Veendam en Pekela tussen 10.00 en 17.00 uur hun deuren tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘In Europa’. Net als voorgaande jaren werken de gemeenten Veendam en Pekela samen om zo een nóg uitgebreider aanbod te kunnen presenteren.

• Gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken tekenen Prestatieafspraken 22 februari 2018

Op woensdag 13 december 2017 tekenden de gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus en de Commissie Huurzaken om 15:30 uur de Prestatieafspraken. De ondertekening vond plaats in een inloopwoning van Acantus aan de Ericastraat in Wildervank. Namens de gemeente Veendam heeft wethouder Bert Wierenga de afspraken ondertekend.