• Plaatsing bladkorven 19 oktober 2018

De herfst is begonnen en de bladeren vallen van de bomen. Daarom heeft de gemeente Veendam deze week bladkorven geplaatst waar u de bladeren naartoe kunt brengen. Deze zijn op dezelfde plekken geplaatst als vorig jaar. De bladkorven zijn uitsluitend voor bladeren. Overig tuinafval kan in de groene container of kunt u naar het afvalbrengstation brengen.

• Gemeenten ondertekenen Regenboogconvenant 12 oktober 2018

Burgemeesters en wethouders van alle 20 Groninger gemeenten hebben 11 oktober 2018 het Regenboogconvenant ondertekend. Dit gebeurde in het provinciehuis tijdens het regenboogsymposium dat provincie en COC Groningen en Drenthe organiseerden, samen met de Vereniging van Groninger Gemeenten en het Discriminatie Meldpunt Groningen.

• Sint Maarten 2018 12 oktober 2018

Dit jaar valt Sint Maarten (11 november) op een zondag. De winkeliers in het centrum zetten op 12 november 2018 de deuren open voor zingende kinderen. Ook het gemeentehuis is op 12 november geopend. Aan de deur verwelkomen een aantal collegeleden de kinderen. Voor elk liedje ligt een traktatie klaar.

• Zweminstuif voor senioren in Veendam 10 oktober 2018

Op maandag 15 oktober 2018 vindt de maandelijkse sportactiviteit voor senioren plaats. Deze maand staat er een zweminstuif in zwembad Tropiqua op het programma georganiseerd door team Sport van de gemeenten Veendam en Pekela. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten in het water.

• Doe mee aan de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2019! 10 oktober 2018

Begin 2019 verschijnt de nieuwe gemeentegids van Veendam. Ook dit jaar organiseert de gemeente weer een fotowedstrijd voor amateurfotografen. De winnende foto krijgt een plaats in de nieuwe gemeentegids. De foto’s worden beoordeeld door een jury bestaande uit o.a. wethouder Jaap Velema en de Veendammers van het Jaar.

• Gemeente Veendam, Acantus en Commissie Huurzaken tekenen Prestatieafspraken 22 februari 2018

Op woensdag 13 december 2017 tekenden de gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus en de Commissie Huurzaken om 15:30 uur de Prestatieafspraken. De ondertekening vond plaats in een inloopwoning van Acantus aan de Ericastraat in Wildervank. Namens de gemeente Veendam heeft wethouder Bert Wierenga de afspraken ondertekend.

• Veendam presenteert visie toekomst gemeente 22 februari 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft de provincie Groningen in een brief de visie op de toekomst van de gemeente gepresenteerd. Nadat gebleken is dat een herindeling met de gemeenten Pekela en Stadskanaal niet tot stand ging komen, heeft de provincie de gemeenten gevraagd hoe zij denken om te gaan met de regionale opgaven die er liggen. Het college heeft in een brief aan de provincie antwoord op deze vraag gegeven.