• Veendammer van het jaar 2018 05 december 2018

Voor de twaalfde keer wordt de verkiezing ‘Veendammer van het Jaar’ gehouden. Ook dit jaar kan een individuele persoon, club, groep of organisatie worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de titel ‘Veendammer van het Jaar 2018’.

• N366 Alteveer-Stadskanaal woensdagochtend 5 december open 04 december 2018

Sinds 12 november was de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal afgesloten voor al het verkeer. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, moest dit weggedeelte worden verbreed. Wegwerkers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om deze klus zo snel mogelijk te klaren. En met succes, want de weg kan vijf dagen eerder open dan verwacht. Vanaf woensdag 5 december 2018 6.00 uur is de weg weer open en kan iedereen er gebruik van maken.

• Gemeente Veendam start online meldpunt vuurwerkoverlast 03 december 2018

De gemeente Veendam is gestart met een online meldpunt vuurwerkoverlast. Ieder jaar is er sprake van overlast door het afsteken van (illegaal) vuurwerk. Het aanpakken van deze overlast is vaak lastig.

• Publicatie reële tarieven Wmo 2019 29 november 2018

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal hebben een onderzoek uitgevoerd om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf. Onder deze ondergrens kunnen geen Wmo diensten Begeleiding worden geleverd. De ondergrenzen zijn vastgesteld.

• Annelies Kleve voorgedragen als nieuwe wethouder 23 november 2018

De fractie van D66 heeft Annelies Kleve voorgedragen als wethouder van de gemeente Veendam. Annelies Kleve is momenteel directeur van de Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Daarnaast is zij secretaris van de branche vereniging NVVK en raadslid voor D66 in de gemeente Assen. Ze is voorgedragen als opvolger van Jaap Velema.