• Gemeente zet strooiwagens in

26 juli 2018

Vanaf 26 juli 2018 gaat de gemeente Veendam strooiwagens met zout inzetten om het asfalt te beschermen.

• Onderzoek reële tarieven Wmo 2019

03 juli 2018

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal voeren op dit moment een onderzoek uit om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf.

• Positief resultaat jaarrekening

04 juli 2018

De gemeente Veendam heeft haar financiële positie verder versterkt. Na het positieve resultaat over het jaar 2016 laat de jaarrekening 2017 ook een positief resultaat zien. De jaarrekening 2017 laat zien dat de gemeente € 1,5 miljoen heeft overgehouden. Het college van burgemeester en wethouders wil dit bedrag toevoegen aan de algemene bestemmingsreserve.

• Diefstal en vernielingen op begraafplaatsen

06 juli 2018

De laatste weken komen er van verschillende begraafplaatsen in de gemeente Veendam meldingen van diefstal en vernielingen. Wij vinden dit onacceptabel. Grafschennis heeft een grote impact op de nabestaanden. De gemeente en politie werken nauw samen om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is. Wij vragen iedereen alert te zijn. Verdachte situatie of tips? Neem contact op met de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

• Eikenprocessierups weer actief

06 juli 2018

Het warme weer van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat de eikenprocessierupsen zich dit jaar snel hebben ontwikkeld en nu weer volop actief zijn. De brandharen van de rupsen en ook de rupsen zelf kunnen voor overlast zorgen bij mensen en dieren. In de provincie Drenthe is dit op diverse locaties momenteel het geval. Daarom is extra waakzaamheid geboden, ook in de provincie Groningen.

• Proef blauwalgbestrijding Langebosschemeer

10 juli 2018

In samenwerking met Waterschap Hunze en Aa’s start de gemeente Veendam met een proef om de waterkwaliteit in de zwemplas Langebosschemeer te verbeteren.

• Openingstijden zomervakantie

30 juli 2018

Vanwege de vakantieperiode hanteert de gemeente vanaf maandag 23 juli tot maandag 3 september 2018 andere openingstijden:

• Parkeerplaats Peerdewaske afgesloten

12 juli 2018

De gemeente heeft besloten de parkeerplaats Peerdewaske in recreatiepark Borgerswold per direct af te sluiten. Al langere tijd is er sprake van overlast in Borgerswold. Borgerswold is een openbaar recreatiegebied.

• Informatieavond Leer- en Sportpark Veendam

11 juli 2018

De gemeente Veendam organiseert op 16 juli 2018 van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen en procedures rondom het Leer- en Sportpark Veendam (LSP).

• Overhandiging eerste jaarverslag Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdige schoolverlaters

12 juli 2018

Vandaag ontving wethouder Jaap Velema het eerste jaarverslag van het Regionaal Meld- en coördinatiepunt voortijdige schoolverlaters (RMC) uit handen van Jan Eefting, RMC-coördinator Oost-Groningen

• Zomervakantie activiteiten bij zwembad Tropiqua

16 juli 2018

Je hoeft je niet te vervelen in de zomervakantie! In het altijd gezellige zwembad Tropiqua worden in samenwerking met Feestverhuur Groningen tal van activiteiten georganiseerd deze zomer. De attracties zijn op de zonneweide bij het buitenbad geplaatst. Er is voor elk wat wils! Dus kom ook naar het gezelligste zwembad van het noorden.

• Veteranendag Pekela / Veendam 2018

18 juli 2018

De gemeenten Pekela en Veendam organiseren op zaterdag 1 september 2018 de Veteranendag Pekela / Veendam. Het centrum van Veendam staat deze dag vol van activiteiten, waaronder de jaarlijkse “Pruiverij” en “Oetmarkt”.

• Wegbranden van onkruid tijdelijk stopgezet

19 juli 2018

In verband met de aanhoudende droogte is de gemeente Veendam voorlopig gestopt met het wegbranden van onkruid. Daar waar mogelijk worden andere manieren van onkruidbestrijding ingezet.

• Stookverbod gemeente Veendam

19 juli 2018

De gemeente Veendam heeft in verband met de aanhoudende droogte besloten over te gaan tot een verbod om vuur te stoken in de openbare ruimte. De gemeente heeft dit gedaan naar aanleiding van het dringende advies van de Veiligheidsregio Groningen.

• Expositie Baltus Nomden in gemeentehuis

20 juli 2018

Van maandag 6 augustus 2018 tot en met vrijdag 14 september 2018 exposeert Baltus Nomden in het gemeentehuis van Veendam. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

• Raadslid Rudolf Feijen overleden

30 juli 2018

Op 26 juli 2018 is raadslid Rudolf Feijen overleden op 63 jarige leeftijd. Wij hebben met verslagenheid hiervan kennis genomen.