Uittreksel BRP

Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP), voorheen gemeentelijke basisadministratie (GBA), is een schriftelijk bewijs dat verklaart dat u in de betreffende gemeente staat ingeschreven.

Een uittreksel uit het Basisregistratie personen (BRP) kunt u online aanvragen.

Online uittreksel BRP aanvragen

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.

Afspraak maken

Heeft u geen DigiD, of wilt u dit liever persoonlijk regelen op het gemeentehuis, dan moet u hiervoor een afspraak maken. Uw voordeel: u wordt op de afgesproken tijd geholpen en hoeft dus niet (lang) te wachten.

Direct een afspraak maken

Kosten

  • Uittreksel basisregistratie € 14,00
  • Internationaal uittreksel basisregistratie € 26,70
  • Gezinsuittreksel € 31,95

(prijzen 2021)

Welke soorten zijn er?

Er bestaan verschillende soorten uittreksels uit de Basisregistratie personen. Zo kunnen er uittreksels worden afgegeven met vermelding van nationaliteit, aanvangsdatum bewoning adres, burgerlijke staat, gezinssamenstelling, etc. Dit is afhankelijk van de situatie waarvoor het uittreksel nodig is. Op een uittreksel uit de basisregistratie staat in ieder geval:

  • Uw volledige geslachts- en voorna(a)m(en).
  • Uw geboortedatum en -plaats.
  • Uw huidige adres.
  • De datum van afgifte.

Een uittreksel uit de basisregistratie is niet nodig voor inschrijving leerlingen bij scholen.

Het uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP) wordt vaak verward met een uittreksel Burgerlijke stand, waarin persoonsgegevens uit een akte (bijvoorbeeld geboorteakte) staan vermeld. Het uittreksel uit de Burgerlijke stand kan ook afgegeven worden op een speciaal formulier, dat in meerdere talen is opgesteld als u het nodig heeft voor internationaal gebruik.