Jeugdsportfonds

Sporten is goed voor kinderen. Het verbetert de conditie, gaat overgewicht tegen, is goed voor het zelfvertrouwen en kinderen leren omgaan met verschillende emoties. Bovendien maken kinderen al sportend nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Wanneer er niet genoeg financiële middelen zijn om een jongere (tussen de 4 en 18 jaar) te laten sporten, kan er hulp gevraagd worden via het Jeugdsportfonds. Het fonds betaalt de contributie en/of de sportattributen voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Op de website van het Jeugdsportfonds, www.jeugdsportfonds.nl, vind je meer informatie.

Hoe werkt het?

  1. Als ouder/verzorger doe je een aanvraag bij het Jeugdsportfonds via een zogenaamde intermediair, iemand die betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind/gezin (bijv. combinatiefunctionaris, leerkracht, CJG, voedselbank, thuiszorg, etc.).
  2. De intermediair van het Jeugdsportfonds heeft enkele gegevens nodig voordat de aanvraag ingediend kan worden. Deze gegevens kun je invullen op het ‘Aanvraagformulier’.
  3. Lever het formulier in bij de intermediair. Doorgaans ontvang je via de intermediair van het Jeugdsportfonds binnen 3 weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet. De financiële bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging.

Een aanvraag indienen:

  1. Download het ‘Aanvraagformulier’ en vul het formulier volledig in.
  2. Mail het formulier naar ellin.frericks@dekompanjie.nl 
  3. Mocht de intermediair nog aanvullende gegevens nodig zijn dan zal hierover contact worden opgenomen.
  4. Doorgaans ontvang je via de intermediair van het Jeugdsportfonds binnen 3 weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een bijdrage van het fonds? Of heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met de centrale intermediair van de gemeente Veendam: Ellin Frericks, ellin.frericks@dekompanjie.nl , 0598-652314.

Uitgelicht