Oudejaarsvuren

Een vuurtje op straat op oudejaarsavond? Het lijkt misschien gezellig, maar de gevolgen zijn groter dan u denkt. Daarom zijn oudejaarsvuren niet toegestaan. Dit is vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Ontheffing vreugdevuur aanvragen

Lees de privacyverklaring voordat u uw persoonsgegevens invult.

Schade

Het verbod is er niet voor niets: een oudejaarsvuur veroorzaakt veel schade aan bijvoorbeeld asfalt, bomen of beplanting. Deze schade moet hersteld worden en die rekening betalen we uiteindelijk met elkaar. Een oudejaarsvuur kan bovendien gevaarlijk zijn voor omstanders of omliggende panden. De rook kan voor veel overlast zorgen. Op het moment dat de politie en gemeente constateren dat ergens materiaal wordt verzameld voor een oudejaarsvuur, wordt actie ondernomen en wordt het materiaal zo snel mogelijk afgevoerd.

Toch vuur?

Wilt u tijdens oud & nieuw toch een oudejaarsvuur? In de APV is er een mogelijkheid tot een ontheffing, onder een aantal voorwaarden. Een aanvraag voor een ontheffing moet uiterlijk 1 december 2020 bij de gemeente worden ingediend. Dit kunt u doen d.m.v. onderstaand formulier.

Meer informatie

Meer informatie? Neem contact op met de gemeente.