Collectieve zorgverzekering

Speciaal voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten heeft de gemeente Veendam een zorgverzekering samengesteld bij Menzis. Deze zorgverzekering heet de ‘GarantVerzorgd’. U komt in aanmerking als uw maandelijks (netto)inkomen niet hoger is dan € 1.675 per maand. Er geldt geen vermogenstoets. Hiermee wil de gemeente bijdragen aan het beperken van uw kosten! Wij informeren u graag kort over de korting die u krijgt op deze verzekering, de pakketten, de vergoedingen en de voorwaarden.

Meer zorg, voor minder geld

  • U krijgt 5% korting op de Basisverzekering en 9% op de aanvullende zorgverzekering.
  • De gemeente betaalt - afhankelijk van de pakketkeuze - voor u een deel van de premie, tot wel € 480 per jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd voor de meest uitgebreide tandartsverzekering.
  • U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer.
  • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Kies een pakket dat bij u past

Binnen de zorgverzekering van de gemeente kunt u kiezen uit 1, 2 of 3 aanvullende verzekeringen. Heeft u weinig zorgkosten dan is ‘GarantVerzorgd’ 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u hoge zorgkosten? Kies dan ‘GarantVerzorgd’ 3. Kiest u voor ‘GarantVerzorgd’ 3 en maakt u gebruik van de huishoudelijke hulp, dan hoeft u geen eigen bijdrage huishoudelijke hulp te betalen. Verder kunt u uit meerdere tandartsverzekeringen kiezen, waaronder een tandprotheseverzekering.

Extra dekking eigen bijdrage WMO maatwerkvoorzieningen

Naast alle genoemde voordelen heeft de gemeente de collectieve aanvullende verzekeringen uitgebreid met een vergoeding van maximaal € 300 voor de eigen bijdragen voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) maatwerkvoorzieningen.

Verplicht eigen risico

Ook heeft de gemeente het verplichte eigen risico voor u afgedekt. Voor de meeste zorgkosten uit de Basisverzekering geldt dat u de eerste € 385 zelf moet betalen (verplicht eigen risico 2018). Bij deze collectieve zorgverzekering van de gemeente heeft u deze kosten niet als u kiest voor ‘GarantVerzorgd’ 3.

Als u kiest voor ‘GarantVerzorgd’ 1 of 2, dan kunt u zelf aangeven of u maandelijks gespreid wenst te betalen voor het eigen risico. Het gaat om 10 maanden € 38,50 per maand. Dit bedrag wordt geïncasseerd via uw maandelijks verschuldigde premie. Gebruikt u het eigen risico in 2018 niet, dan ontvangt u uw gespaarde deel in mei 2019 over deze verzekeringen automatisch terug op uw rekening. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met Menzis.

Stap over naar zorg die bij u past

Wilt u snel en eenvoudig overstappen en kijken wat u maandelijks aan premie moet betalen? Ga naar: www.gezondverzekerd.nl, selecteer uw gemeente, maak uw keuze voor een pakket, beoordeel uw premie en meld u aan. Beschikt u niet over een computer met internet? Dan kunt ook u naar het gemeentehuis, het Werkplein in Veendam of de bibliotheek komen of kunnen familie, vrienden of kennissen u helpen.

Vragen over de verzekering

Heeft u nog vragen over de zorgverzekering of heeft u hulp nodig bij het overstappen? Dan kunt u contact opnemen met uw gemeente.