Herinrichting Raadhuisplein en Veenlustplein

Met de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein wordt een aanzet gegeven aan het nieuwe centrum van Veendam.

Het ontwerp van de nieuwe inrichting is eigentijds en gericht op een langere verblijfsduur van winkelend publiek in het centrum. Door de herinrichting van het Raadhuisplein en het Veenlustplein ontstaan gezellige pleinen met terrassen. Beide pleinen worden aangekleed met diverse bomen en plantenbakken die zijn voorzien van zitjes.

Een mooie fontein met een uitwaaierende trap waar water op verschillende manieren van afstroomt vormt een fraai waterkunstwerk in het nieuwe centrum. Bij vorst kan een deel van dit waterkunstwerk worden omgetoverd tot een natuurijsbaan, waardoor op een deel van het Veenlustplein geschaatst kan worden.

"Het ontwerp van de nieuwe inrichting van de pleinen is eigentijds en gericht op een grotere verblijfstijd van winkelend publiek in het centrum. Hiermee wordt het centrum aantrekkelijker voor winkelend publiek, maar ook voor ondernemers. Dit plan is een mooie stap in het moderniseren en het aantrekkelijker maken van het centrum”. Wethouder Henk Jan Schmaal

Schetsen Raadhuis- en Veenlustplein

Schets 1 Raadhuis- en Veenlustplein Schets 2 Raadhuis- en Veenlustplein Schets 3 Raadhuis- en Veenlustplein

Roelofs is bewuste bouwer

Overlast voor de omgeving is bij bouwprojecten niet altijd uit te sluiten. Veel bedrijven zetten de laatste jaren dan ook hoog in op goed omgevingsmanagement.
Lees meer...

Werkzaamheden en bereikbaarheid

Roelofs is de bouwteampartner die de werkzaamheden rondom de herinrichting van de pleinen uitvoert. Roelofs start in de derde week van januari 2019 met de eerste werkzaamheden.
Lees meer...

Verloting! Maak kans op een waardebon van €25,-

De werkzaamheden aan het Raadhuisplein en Veenlustplein zijn gestart en daarom is ook de verlotingsactie begonnen. Bij een aankoop van € 40,-kunt u meedoen en maakt u kans op een waardebon t.w.v €25,-. Hoe het werkt en welke winkels er meedoen leest u hier.

Weekmarkt verplaatst tijdelijk naar het Museumplein

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt de donderdagmarkt op het Raadhuisplein verplaatst. De donderdagmarkt verplaatst vanaf donderdag 24 januari 2019 tijdelijk naar het Museumplein.

Het bouwplanteam

In samenwerking met een gemeentelijke projectgroep, is door stedenbouwkundige en landschapsarchitect Frans Beune, een schetsontwerp gemaakt voor een nieuwe inrichting van de pleinen

.Roelofs

Lees meer...

Animaties

Animatie Raadhuisplein/Veenlustplein

Animatie Raadhuispliein/Veenlustplein