Jaarwisseling

Oud & Nieuw gaat jaarlijks gepaard met feest en vuurwerk. De gemeente Veendam wil graag dat Oud & Nieuw veilig verloopt. Er zijn een aantal spelregels rondom het afsteken van vuurwerk, carbidschieten, oudejaarsvuren en oudejaarsfeesten.

 • Vuurwerk

  Vuurwerk hoort bij de traditie van oud en nieuw. Om overlast van vuurwerk te beperken mag u vuurwerk alleen kopen en afsteken op vastgestelde tijden. Het vuurwerk van vuurwerkwinkels met een verkoopvergunning kunt u veilig gebruiken, omdat het voldoet aan de wettelijke eisen.

 • Carbid schieten

  Carbidschieten is een traditie in onze regio. Om ervoor te zorgen dat de situatie veilig blijft en er geen overlast ontstaat, gelden er regels waar iedereen zich tijdens het carbidschieten aan moet houden. Deze regels zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

 • Oudejaarsvuren

  Een vuurtje op straat op oudejaarsavond? Het lijkt misschien gezellig, maar de gevolgen zijn groter dan u denkt. Daarom zijn oudejaarsvuren niet toegestaan zonder toestemming van de gemeente.

 • Oudejaarsfeesten

  Wilt u een oudejaarsfeest organiseren? Meld dit dan tijdig bij de gemeente. Voor een feest in huis, in de garage of tuin heeft u geen vergunning nodig, maar er gelden dan wel een aantal regels.

 • Opening horeca

  Voor horecazaken geldt dat zij een apart verzoek moeten indien om langer open te zijn tijdens de jaarwisseling dan de reguliere openingstijden. De individuele ontheffing kan worden verleend tot 06.00 uur.