Noordwest

Noordwest op z’n best!

Noordwest op z’n best is de naam voor de aanpak van de buurt Veendam Noordwest. Samen met de bewoners gaan we aan de slag in de buurt. Eerst brengen we in kaart hoe het nu is en welke wensen de bewoners hebben. Daarna wordt met die inbreng een plan gemaakt met als doel dat bewoners ook in de toekomst prettig en met plezier in de buurt blijven wonen en actief kunnen zijn. Noordwest op z’n best!

Kaart Noordwest

Inbreng van bewoners

Wat er precies in de buurt nodig is, gaan we samen met de bewoners in kaart brengen. Daarom zijn we in augustus de buurt in geweest om met bewoners in gesprek te gaan. We hebben hen gevraagd een papieren of online vragenlijst in te vullen over het wonen in de buurt. De resultaten van de vragenlijsten, zijn weergegeven in de eerste nieuwsbrief: Noordwest op z'n best - 2020 (pdf, 438 kB).

Met inbreng van de bewoners en onder andere met allerlei feiten & cijfers over de buurt wordt een toekomstplan gemaakt. In dit plan staat wat er moet gebeuren om de buurt toekomstbestendig te maken, zodat iedereen er met plezier kan blijven wonen. De verwachting is dat dit plan voor de zomer 2021 klaar is. 
 

Het buurtteam

Sinds kort is er een buurtteam in Veendam Noordwest. Het buurtteam is er voor en door de buurt. Het team pakt samen met bewoners van Noordwest verbeteringen in de buurt op. Ook kunnen buurtbewoners bij het buurtteam terecht voor vragen en ondersteuning, bijvoorbeeld bij uw financiën. Het buurtteam is regelmatig in de wijk te vinden en bestaat uit medewerkers van Compaen, Cosis, Acantus en Commissie Huurzaken. 
Maak kennis met het buurtteam (pdf, 323 kB)

In de buurthuiskamer, de huiskamer van de buurt, kunnen bewoners terecht voor een praatje, activiteiten en hulp bij bijvoorbeeld de financiën of het invullen van formulieren. De buurthuiskamer is vanwege de huidige maatregelen alleen op afspraak te bezoeken. Bekijk hier wanneer de huiskamer geopend is (pdf, 229 kB).

Toekomstplan onderdeel van regiodeal

Het toekomstplan maakt onderdeel uit van de Regiodeal Oost-Groningen. Binnen de Regiodeal wordt in iedere gemeente één gebiedsgerichte aanpak opgezet, in de gemeente Veendam is dat Noordwest op z’n best. Met de gebiedsgerichte aanpak is er aandacht voor zowel de woningen en het openbaar gebied als ook sociale opgaves zoals het vinden van werk, opleiding, hulp bij opvoeding en gezondheid.
Voor meer informatie: www.regiodealoostgroningen.nl

 

Meer informatie

Heeft u vragen over ‘Noordwest op z’n best’ of heeft u een goed idee voor de buurt Noordwest? Stuur een mail naar: noordwest@veendam.nl 

logo

Noordwest op z’n best is een initiatief van: 
Commissie Huurzaken 
Woningcorporatie Acantus 
Welzijnsorganisatie Compaen,
Gemeente Veendam 
in samenwerking met het RWLP.