Veiligheid

De kans dat zich een ramp voordoet is klein, maar de impact ervan kan groot zijn. Om zich daarop voor te bereiden is onze gemeente (samen met de andere Groninger gemeenten) onderdeel van de Veiligheidsregio Groningen.

Informatie over hoe wij ons voorbereiden, welke risico’s er in uw omgeving zijn en wat u kunt doen om u voor te bereiden op ernstige gebeurtenissen, kunt u bekijken op www.veiligheidsregiogroningen.nl.

Wat de risico’s in uw omgeving zijn is te vinden via de risicokaart: www.risicokaart.nl.

Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeente. Als er een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermiste persoon binnenkomt, start de centralist van de politie een Burgernetactie op.

De deelnemers aan Burgernet krijgen dan een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Zo kunt u direct helpen bij het opsporen van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Aanmelden kan via www.burgernet.nl.

Beleidsdocumenten