Februari 2021

In deze nieuwsbrief lezen jullie meer over:

Gezonde school

Minuutje het spel

Kies je Sport 2020 - 2021

Ommetje Veendam

Team Sport - Gemeente Veendam

Gezonde school

De gemeente Veendam wil de komende jaren zoveel mogelijk scholen stimuleren om het vignet 'Gezonde School' te halen. Daarom zal de gemeente in het kader van gezondheid en sportstimulering eenmalig een bijdrage leveren in de kosten. Geïnteresseerd in de Gezonde-school-aanpak? Lees de onderstaande informatie vast door, in het nieuwe jaar zal hierover contact worden opgenomen.

Gezonde School

Wat is de ‘Gezonde School’?

De Gezonde School-aanpak is een effectieve manier om aan een gezonde leefstijl van de leerlingen, de medewerkers maar ook de ouders te werken. Dit gebeurt aan de hand van activiteiten die passen bij de school en leerlingen. Je werkt structureel aan één gezondheidsthema, beginnend met bewegen en sport, waardoor het thema wordt verweven in het DNA van de school.

Ondersteuning combinatiefunctionaris

Mogelijk doet de school al veel aan het thema bewegen en sport en is er wellicht weinig nodig om Gezonde School te worden. Indien jullie besluiten bezig te gaan met de Gezonde School-aanpak, zal er samen met een combinatiefunctionaris van de gemeente gekeken worden wat er nodig is om Gezonde School te worden. Indien nodig, zal de combinatiefunctionaris ondersteuning bieden bij de nieuwe onderdelen die passen bij de Gezonde School-aanpak.

Ondersteunde regelingen gezonde School

Voor extra ondersteuning kun je binnenkort gebruik maken van een aantal ondersteunende regelingen: het ondersteuningsaanbod Gezonde School, de stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit en de subsidie Watertappunten.

Vanaf 8 maart is het mogelijk om namens jouw school belangstelling te registreren voor één of meer van deze regelingen.

Vragen

Neem voor vragen over de Gezonde School contact op met team sport! Op de website van de Gezonde School vind je meer informatie.

Minuutje het spel

Op dit moment zitten we nog steeds in een periode waarin niet alle activiteiten mogelijk zijn. Om toch kinderen in beweging te krijgen en te laten nadenken over een gezonde leefstijl, kan het spel "minuutje het spel" gespeeld worden in de klassen. Dit spel is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en laat ze spelenderwijs leren over thema's voeding, sport, bewegen, leefstijl en gezondheid.

Lijkt jullie school het leuk om hier iets mee te doen? Neem dan telefonisch of per mail contact op. Wij hebben het spel aanwezig en het kan geleend worden.

Kies je SPORT 2020-2021

Kies je sport Veendam

Ook dit schooljaar wordt het project 'Kies je Sport' in de gemeente Veendam georganiseerd. Kies je Sport is een sportkennismakingsprogramma voor leerlingen uit het basisonderwijs. Dit jaar kunnen kinderen van groep 1 tot en met groep 8 kennismaken met sporten bij sportverenigingen en andere sportaanbieders door mee te doen aan gratis kennismakingscursussen.

Planning

Het aanbod is te vinden op de website Sportpas Veendam. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend. De cursussen starten vanaf 1 maart 2021. In verband met de huidige maatregelen kan het zijn dat er data gewijzigd worden. Is dit het geval en heeft een leerling zich ergens voor ingeschreven, dan wordt vanuit de aanbieder daarover contact opgenomen.

Ommetje Veendam

Ommetje Veendam

Wat is Ommetje Veendam?

Een ommetje is een ander woord voor een rondje lopen. Ommetje Veendam komt voort uit het initiatief Ommetje, dat is bedacht door neuropsycholoog Erik Scherder (bekend van TV) samen met de hersenstichting. Elke dag een ommetje maken zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid. Ook zorgt het ervoor dat het je helpt onthaasten en verbetert het de productiviteit en creativiteit. De app Ommetje zorgt ervoor dat de ommetjes die je maakt geregistreerd worden in een ranglijst. Veendam Beweegt heeft hiervoor een eigen ranglijst aangemaakt.

Hoe kun je meedoen met Ommetje Veendam?

Meedoen is geheel gratis. Download de app Ommetje van de hersenstichting en maak een account aan. Na het aanmaken van een account kun je kiezen. Doe mee met de landelijke ranglijst of met een ranglijst uit de buurt. Kies voor optie 2 en meld je dan aan voor de groep Veendam Beweegt. De code is LKKKL. Je kunt daarna direct starten met je eerste ommetje. Is het niet helemaal duidelijk? Een uitgebreide uitleg staat hier. Hoe meer ommetjes je maakt, hoe meer punten je kunt verzamelen. Meld je snel aan, want je hebt tot 31 maart 2021 de tijd om zo hoog mogelijk op de ranglijst te komen.

Waarom meedoen met Ommetje Veendam?

Naast dat het goed voor de gezondheid is, zit er een uitdagend wedstrijdelement in. Maak jij meer ommetjes dan de buurman of buurvrouw? Of ga jij samen de strijd aan met een vriend of vriendin, je vader of moeder? Voor de drie hoogste plekken op de ranglijst stellen we cadeaubonnen beschikbaar, te besteden bij lokale ondernemers. Win jij straks een leuke prijs ter waarde van €75,- €50,- of €25,-? Download de app en doe mee aan Ommetje Veendam!

Meedoen

Veendam Beweegt organiseert 'Ommetje Veendam'. Download de app, maak ommetjes van minimaal 20 minuten, scoor punten voor de ranglijst en win mooie prijzen!

  1. Download de app 'Ommetje' in de Play Store of in de App Store;
  2. Kies een gebruikersnaam, geef aan dat je in een team wilt meedoen en voeg de Teamcode: LKKKL in;
  3. Open de app en druk op Start Ommetje als je een rondje gaat lopen. Met elk ommetje verdien je punten voor de ranglijst. Sta je op 31 maart op plek 1, 2 of 3? Dan ontvang je een leuke prijs ter waarde van 75 euro, 50 euro of 25 euro! Volg Veendam Beweegt op social media en maak kans op nog meer leuke prijzen!
  4. Ommetje Veendam is een initiatief van Veendam Beweegt, onderdeel van de Gemeente Veendam.

Wil je meer weten over het project ‘Ommetje Veendam’? Neem dan contact op met Veendam Beweegt.