Nieuws Leer- en Sportpark

Nieuws over de ontwikkelingen van het Leer- en Sportpark.

 • Skills Garden op Leer- en Sportpark officieel in gebruik

  04 maart 2022

  Op vrijdag 4 maart heeft wethouder Henk Jan Schmaal de grootste Skills Garden van Europa op het Leer- en Sportpark in Veendam in gebruik genomen. De Skills Garden is een speel, sport- en ontmoetingsplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij er een omgeving is gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen: van jong tot oud, mensen met en zonder beperking, top- en breedtesport en de georganiseerde en ongeorganiseerd sport. Aansluitend aan de opening waren er verschillende demonstraties.

 • Onthulling “Henk Nienhuis stadion”

  12 november 2021

  Op vrijdag 12 november heeft wethouder Henk Jan Schmaal samen met de familie van Henk Nienhuis de nieuwe naam van het stadion op het sportpark De Langeleegte onthuld. Begin 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de naam Gjaltema stadion te wijzigen in het “Henk Nienhuis stadion”. Nu de werkzaamheden aan het stadiongebouw zijn afgerond heeft het stadion daadwerkelijk zijn nieuwe naam gekregen.

 • Opening VMBO gebouw Winkler Prins

  25 oktober 2021

  Op maandag 25 oktober 2021 hebben wethouders Annelies Kleve en Henk Jan Schmaal samen met Dominique van Veenhuizen (directeur Deelschool kader/basis) officieel het nieuwe VMBO gebouw van de Winkler Prins geopend. Na ruim een jaar bouwen is het gebouw op het Leer- en Sportpark op 25 oktober 2021 in gebruik genomen.

 • Bouw Skills Garden op Leer- en Sportpark van start!

  20 september 2021

  Op maandag 20 september 2021 heeft wethouder Henk Jan Schmaal het startsein gegeven voor de aanleg van de grootste Skills Garden van Nederland op het Leer- en Sportpark in Veendam. De Skills Garden is een speel, sport- en ontmoetingsplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij er een omgeving wordt gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen: van jong tot oud, mensen met en zonder beperking, top- en breedtesport en de georganiseerde en ongeorganiseerd sport

 • Sleuteloverdracht brugjaargebouw Winkler Prins

  08 september 2021

  Op woensdag 8 september 2021 heeft wethouder Henk Jan Schmaal officieel de sleutel over van het nieuwe brugjaargebouw van de Winkler Prins. Na ruim een jaar bouwen is met de start van het schooljaar 2021/2022 het gebouw in gebruik genomen. De wethouder heeft de sleutel overgedragen aan Ineke Jager, directeur van het brugjaar.

 • Afsluiting Robijnlaan

  26 mei 2021

  Voor de aanleg van het LSP is de Robijnlaan vanaf 20 mei 2021 afgesloten voor het verkeer. Op deze manier kunnen de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Dit heeft als gevolg dat alle ingangen van de Winkler Prins aan de Robijnlaan tijdelijk komen te vervallen. Als de werkzaamheden zijn afgerond (begin september 2021) worden de ingangen weer in gebruik genomen en is de Robijnlaan alleen nog te gebruiken voor fietsers.

 • Parkeerplaatsen Leer- en Sportpark

  29 januari 2021

  De ontwikkeling van het Leer- en Sportpark is in volle gang. Een onderdeel is het herinrichten van de parkeerplaatsen. Vanaf maandag 1 februari 2021 is de parkeerplaats bij de kantine van Veendam 1894 niet meer beschikbaar. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de zuidkant van het stadion, ingang vanaf De Langeleegte.

 • Parkeerplaatsen Leer- en Sportpark

  29 januari 2021

  De ontwikkeling van het Leer- en Sportpark is in volle gang. Een onderdeel is het herinrichten van de parkeerplaatsen. Vanaf maandag 1 februari 2021 is de parkeerplaats bij de kantine van Veendam 1894 niet meer beschikbaar. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de zuidkant van het stadion, ingang vanaf De Langeleegte.

 • Aftrap bouw en aanleg Leer- en Sportpark

  25 juni 2020

  Op donderdag 25 juni 2020 is de officiële aftrap gegeven voor de aanleg en bouw van het Leer- en Sportpark (LSP). Wethouder Henk Jan Schmaal heeft samen met de sportverenigingen en de Winkler Prins de bal doorgegeven aan de aannemers die de werkzaamheden gaan uitvoeren.