Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam

 • Veendammer van het jaar 2022

  02 december 2022

  Voor de vijftiende keer wordt de verkiezing ‘Veendammer van het Jaar’ gehouden. Ook dit jaar kan een individuele persoon, club, groep of organisatie worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de titel ‘Veendammer van het Jaar 2022’.

 • Collectieve zorgverzekering voor mensen met laag inkomen

  28 november 2022

  Goede zorg moet voor iedereen betaalbaar zijn. De gemeente Veendam biedt ook in 2023 voor de mensen met een laag inkomen een zorgverzekering aan. Deze verzekering, de gemeentepolis, heet Menzis GarantVerzorgd.

 • Bidbook Nedersaksenlijn aangeboden aan leden Tweede Kamer

  22 november 2022

  Nedersaksenlijn versterkt Brede Welvaart in Noordoost Nederland

 • Carbidschieten

  21 november 2022

  Carbidschieten is een traditie in onze regio. Om ervoor te zorgen dat de situatie veilig blijft en er geen overlast ontstaat, gelden er regels waar iedereen zich tijdens het carbidschieten aan moet houden. Deze regels zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Carbidschieten mag alleen als er voor 5 december 2022 een melding is gedaan bij de gemeente.

 • Containers legen bij vorst

  21 november 2022

  Tijdens een periode van vorst kunnen problemen ontstaan met het legen van de afvalcontainers. Vooral bij de GFT-afvalcontainers is de kans groot dat de inhoud bevriest. Hierdoor blijft het afval vastzitten in de container en kan deze niet leeggemaakt worden.

 • College van B en W van Veendam neemt afstand van berichtgeving over wietfabriek

  15 november 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam neemt afstand van de berichtgeving van het Dagblad van het Noorden op 14 november 2022 over de vestiging van het bedrijf Q-farms in Veendam. Het artikel bevat feitelijke onjuistheden en schetst een verkeerd beeld van het proces.

 • Nieuwe sportpark coördinator aanspreekpunt voor gebruikers van Leer- en Sportpark de Langeleegte

  08 november 2022
 • Gemeente Veendam sluit contract voor uitvoering Algemene Voorziening Ambulante Jeugdhulp

  03 november 2022
 • Gratis grof groenafval brengen voor inwoners Veendam

  31 oktober 2022

  Van maandag 14 november tot en met zaterdag 19 november 2022 kunnen inwoners van de gemeente Veendam gratis grof groenafval brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

 • ANWB AutoMaatje: inwoners vervoeren buurtgenoten met hun eigen auto

  26 oktober 2022
 • Doe mee aan de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2023!

  24 oktober 2022

  Begin 2023 verschijnt de nieuwe gemeentegids van Veendam. Ook dit jaar organiseert de gemeente Veendam weer een fotowedstrijd voor amateurfotografen. De winnende foto krijgt een plaats in de nieuwe gemeentegids. De foto’s worden beoordeeld door een jury bestaande uit wethouder Annelies Kleve en de Veendammers van het Jaar 2021.

 • Werkzaamheden beschoeiingen Oosterdiep Wildervank

  20 oktober 2022

  In november 2022 start de 2e fase van de herstelwerkzaamheden aan de houten beschoeiingen aan de landzijde in het Oosterdiep te Wildervank. Voor deze werkzaamheden is, net als voor de 1e fase, gekozen voor het behoud van de aanwezige damwanden om hiermee een bijdrage te doen aan duurzaam hout beheer.

 • Gemeente Veendam presenteert begrotingsoverschot over 2023

  18 oktober 2022

  De primitieve begroting 2023 van de gemeente Veendam laat een overschot zien van ongeveer € 0,6 miljoen. Op maandag 7 november 2022 bespreekt de gemeenteraad van Veendam de programmabegroting 2023, inclusief het meerjarenperspectief tot en met 2026.

 • Aanwijzingsprocedure lokale media-omroep geopend

  13 oktober 2022

  Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft op 30 augustus 2022 de aanwijzingsprocedure voor de positie van lokale publieke media instelling voor de gemeente Veendam opengesteld.

 • Gratis zelftesten en mondmaskers beschikbaar voor minima via de gemeente

  11 oktober 2022

  Via de gemeente zijn er gratis zelftesten en mondmaskers beschikbaar voor mensen met een minimum inkomen. Deze worden door de rijksoverheid verstrekt.

 • Opnieuw vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Wildervank

  07 oktober 2022

  Op een leghennenbedrijf in Wildervank is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de leghennen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 • Bladkorven 2022

  06 oktober 2022

  De herfst is begonnen en de bladeren vallen van de bomen. Daarom plaatst de gemeente Veendam bladkorven waar u de bladeren naartoe kunt brengen.

 • Gemeente Veendam en Kids First zetten zich in voor een Rookvrije Generatie

  06 oktober 2022

  Wethouder Ans Grimbergen en Marlies Weghorst van kinderopvangorganisatie Kids First COP groep plaatsten donderdag 6 oktober 2022 een stoeptegel ‘Rookvrij, op weg naar een rookvrije generatie‘. Samen met de kinderen is de tegel neergelegd bij de peuter- en buitenschoolse opvang van Kids First bij OBS Braskörf in Veendam.

 • Opnieuw vogelgriep vastgesteld bij bedrijf in Wildervank

  05 oktober 2022

  Op een biologisch legpluimveebedrijf in Wildervank is vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd.

 • Vogelgriep vastgesteld in Wildervank

  29 september 2022

  In Wildervank is op een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd.

 • Vaarverbinding Borgerswold

  26 september 2022

  Het gebied tussen de Veendammerweg en park Borgerswold is de afgelopen jaren veranderd. Zo is het Steakhouse aan de Parkweg gebouwd en is er water langs de Veendammerweg gemaakt. Park Borgerswold ligt grotendeels verborgen achter groen is niet direct te ziet hoe aantrekkelijk dit gebied is en wat er allemaal te beleven valt. Daarom worden er de komende tijd verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de uitstraling en zichtbaarheid te verbeteren.

 • Locoburgemeester Schmaal geeft startsein “Oktobermaand Kindermaand”

  14 september 2022

  Locoburgemeester Henk Jan Schmaal gaf woensdag 14 september 2022 het startsein voor “Oktobermaand Kindermaand” op CBS ’t Haimstee in Veendam. Alle burgemeesters in de provincie Groningen bezochten een basisschool in hun gemeente in het kader van de burgemeestersactie van “Oktobermaand Kindermaand”.

 • Open Monumentendag Veendam

  05 september 2022

  Op zaterdag 10 september en zondag 11 september 2022 openen 9 monumenten in Veendam hun deuren tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar staat het thema ‘duurzaamheid’ centraal.

 • Gemeente Veendam sluit pand vanwege drugsoverlast.

  16 augustus 2022

  De gemeente Veendam heeft dinsdag 16 augustus 2022 een woning aan de Boermastraat in Veendam gesloten voor 3 maanden. In de woning is harddrugs aangetroffen.

 • Gemeente Veendam sluit twee panden na ontdekken hennepkwekerij

  02 augustus 2022

  De gemeente Veendam heeft een bedrijfspand in Ommelanderwijk en een woning aan het Beneden Oosterdiep in de gemeente gesloten voor respectievelijk 12 en 9 maanden. In beide panden is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. In totaal gaat het om ruim 850 planten.

 • Vaststelling honden losloopgebied in Borgerswold

  29 juli 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van Veendam heeft op 12 juli 2022 besloten tot het instellen van een losloopgebied voor honden op de locatie van de voormalige schapenweide in Borgerswold. De gemeente Veendam komt met dit aanwijsbesluit tegemoet aan de wens voor een omheinde locatie waar honden kunnen los lopen. De aangewezen plek is het omheinde veld over de brug aan de Woldlaan in Borgerswold.

 • Inventarisatie monumentale en beeldbepalende bomen

  26 juli 2022

  De gemeente inventariseert de komende periode monumentale en beeldbepalende bomen in onze gemeente.

 • Vergadering gemeenteraad maandag 11 juli 2022

  11 juli 2022

  Vanmiddag vergadert de gemeenteraad van Veendam.

 • Lokale Veteranendag Veendam

  02 juli 2022

  Op zaterdag 2 juli 2022 vond de Lokale Veteranendag Veendam plaats in de Stainkroeg in Veendam.

 • Beleef- en Beweegpad 'Veenjagerspad' in Park Borgerswold officieel geopend

  30 juni 2022

  Vandaag opende wethouder Henk Jan Schmaal samen met de groepen 8 van de MGR. Bekkerschool en met een loopgroep van de Fit Factory Borgerwold het Veenjagerspad.

 • Opening Veenjagerspad Borgerswold

  28 juni 2022

  Op donderdag 30 juni 2022 om 10.00 uur wordt het Beleef- en Beweegpad ‘Veenjagerspad’ in Park Borgerswold officieel geopend: Een aantrekkelijk beleef- en beweegpad voor jong en oud, niet alleen voor inwoners, maar voor iedereen, ook buiten de gemeentegrenzen. Wethouder Henk Jan Schmaal opent samen met de groepen 8 van de MGR. Bekkersschool en met een loopgroep van de Fit Factory Borgerswold het pad door bij de start van de route, het pleintje bij de Kinderboerderij, een lint door te knippen. Vervolgens kan de klas klimmend en klauterend op avontuur het bosrijke gebied ontdekken. De loopgroep van de Fit Factory Borgerswold gaat de beweegroute voor het eerst afleggen en zet de eerste tijd neer.

 • Leerlingen van de Westerschool ronden de ZwemChallenge af

  27 juni 2022

  De leerlingen van groep 4 van de Westerschool ronden de ZwemChallenge af. Eerder hebben de groepen 5 en 6 de ZwemChallenge met goed resultaat afgerond. De leerlingen ontvangen op woensdag 29 juni 2022 om 10.45 uur een medaille en hun zwemveiligheidscertificaat van wethouder Henk Jan Schmaal en de schooldirecteur van de Westerschool Han Rogier de Vrij. In september 2021 is de Westerschool gestart met een pilotproject genaamd ZwemChallenge, verzorgd door de zwemonderwijzers van Tropiqua als alternatief voor het reguliere schoolzwemprogramma.

 • Gaswinning Veendam; wie doet wat?

  24 juni 2022
 • Nieuwe fietsroute tussen Veendam en Pekela geopend

  24 juni 2022

  Fietsers tussen Veendam, Zuidwending en Pekela hoeven de weg niet langer te delen met autoverkeer. Met de aanleg van het laatste vrijliggende fietspad langs de Drieborghweg bij Veendam is de route nu afgerond. Het nieuwe fietspad werd donderdag 23 juni geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Bert Wierenga. De bestuurders deelden ijsjes uit langs de route.

 • De heer en mevrouw Pomp ontvangen Koninklijke onderscheiding

  16 juni 2022

  Op donderdag 16 juni 2022 zijn de heer Pomp en mevrouw Pomp – de Wit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Berry Link reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens een lunchbijeenkomst voor vrijwilligers in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank.

 • Gemeente Veendam sluit bedrijfspand na ontdekken hennepkwekerij

  08 juni 2022

  De burgemeester van Veendam heeft een bedrijfspand aan het Beneden Oosterdiep gesloten voor twaalf maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met meer dan 750 planten ontdekt en ontruimd.

 • Eerste eikenprocessierupsen uit het ei

  12 oktober 2022

  De eerste eikenprocessierupsen zijn uit hun eitjes gekomen. En nu is het moment waarop ze nesten gaan vormen en voor het publiek zichtbaar worden. De rupsen kunnen lange tijd zonder voedsel overleven, en wachten tot de jonge eikenblaadjes uitlopen. Op veel plekken is dat nu het geval.

 • Zomeractiviteiten voor volwassenen en senioren 2022

  01 juni 2022

  Veendam Beweegt organiseert deze zomer een aantal sportieve activiteiten voor volwassenen en senioren. Het doel is plezier en bewegen ter bevordering van de leefstijl. De activiteiten vinden plaats van juni tot en met september 2022.

 • Ontwerp Zonnevisie Buitengebied Veendam

  Actueel

  Vanaf donderdag 17 juni 2021 lag het ontwerp van de zonnevisie Buitengebied Veendam 8 weken ter inzage. De zonnevisie beschrijft de kaders die de gemeente opstelt rond de opwekking van duurzame energie in de vorm van zonne-energie.