Nieuws

Nieuws uit de gemeente Veendam

 • Gemeente Veendam sluit twee panden na ontdekken hennepkwekerij

  02 augustus 2022

  De gemeente Veendam heeft een bedrijfspand in Ommelanderwijk en een woning aan het Beneden Oosterdiep in de gemeente gesloten voor respectievelijk 12 en 9 maanden. In beide panden is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. In totaal gaat het om ruim 850 planten.

 • Vaststelling honden losloopgebied in Borgerswold

  29 juli 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van Veendam heeft op 12 juli 2022 besloten tot het instellen van een losloopgebied voor honden op de locatie van de voormalige schapenweide in Borgerswold. De gemeente Veendam komt met dit aanwijsbesluit tegemoet aan de wens voor een omheinde locatie waar honden kunnen los lopen. De aangewezen plek is het omheinde veld over de brug aan de Woldlaan in Borgerswold.

 • Inventarisatie monumentale en beeldbepalende bomen

  26 juli 2022

  De gemeente inventariseert de komende periode monumentale en beeldbepalende bomen in onze gemeente.

 • Openingstijden en bereikbaarheid gemeente tijdens de zomerperiode

  11 juli 2022

  In de zomerperiode zijn wij tijdens de reguliere openingstijden geopend.

 • Vergadering gemeenteraad maandag 11 juli 2022

  11 juli 2022

  Vanmiddag vergadert de gemeenteraad van Veendam.

 • Lokale Veteranendag Veendam

  02 juli 2022

  Op zaterdag 2 juli 2022 vond de Lokale Veteranendag Veendam plaats in de Stainkroeg in Veendam.

 • Beleef- en Beweegpad 'Veenjagerspad' in Park Borgerswold officieel geopend

  30 juni 2022

  Vandaag opende wethouder Henk Jan Schmaal samen met de groepen 8 van de MGR. Bekkerschool en met een loopgroep van de Fit Factory Borgerwold het Veenjagerspad.

 • Opening Veenjagerspad Borgerswold

  28 juni 2022

  Op donderdag 30 juni 2022 om 10.00 uur wordt het Beleef- en Beweegpad ‘Veenjagerspad’ in Park Borgerswold officieel geopend: Een aantrekkelijk beleef- en beweegpad voor jong en oud, niet alleen voor inwoners, maar voor iedereen, ook buiten de gemeentegrenzen. Wethouder Henk Jan Schmaal opent samen met de groepen 8 van de MGR. Bekkersschool en met een loopgroep van de Fit Factory Borgerswold het pad door bij de start van de route, het pleintje bij de Kinderboerderij, een lint door te knippen. Vervolgens kan de klas klimmend en klauterend op avontuur het bosrijke gebied ontdekken. De loopgroep van de Fit Factory Borgerswold gaat de beweegroute voor het eerst afleggen en zet de eerste tijd neer.

 • Leerlingen van de Westerschool ronden de ZwemChallenge af

  27 juni 2022

  De leerlingen van groep 4 van de Westerschool ronden de ZwemChallenge af. Eerder hebben de groepen 5 en 6 de ZwemChallenge met goed resultaat afgerond. De leerlingen ontvangen op woensdag 29 juni 2022 om 10.45 uur een medaille en hun zwemveiligheidscertificaat van wethouder Henk Jan Schmaal en de schooldirecteur van de Westerschool Han Rogier de Vrij. In september 2021 is de Westerschool gestart met een pilotproject genaamd ZwemChallenge, verzorgd door de zwemonderwijzers van Tropiqua als alternatief voor het reguliere schoolzwemprogramma.

 • Gaswinning Veendam; wie doet wat?

  24 juni 2022
 • Nieuwe fietsroute tussen Veendam en Pekela geopend

  24 juni 2022

  Fietsers tussen Veendam, Zuidwending en Pekela hoeven de weg niet langer te delen met autoverkeer. Met de aanleg van het laatste vrijliggende fietspad langs de Drieborghweg bij Veendam is de route nu afgerond. Het nieuwe fietspad werd donderdag 23 juni geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Bert Wierenga. De bestuurders deelden ijsjes uit langs de route.

 • De heer en mevrouw Pomp ontvangen Koninklijke onderscheiding

  16 juni 2022

  Op donderdag 16 juni 2022 zijn de heer Pomp en mevrouw Pomp – de Wit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Berry Link reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens een lunchbijeenkomst voor vrijwilligers in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank.

 • Crisisnoodopvanglocatie in de gemeente Veendam

  15 juni 2022

  De gemeente Veendam heeft besloten een crisisnoodopvang gereed te maken voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Vanavond wordt de Sorghvliethal in Veendam opengesteld voor de opvang van maximaal 100 personen.

 • Informatiebijeenkomst ‘Gaswinning Veendam; wie doet wat?’

  07 juni 2022

  Op woensdag 22 juni 2022 organiseert de gemeente Veendam voor haar inwoners een informatieve bijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het thema van de aardgaswinning uit het Groningenveld.

 • Gemeente Veendam sluit bedrijfspand na ontdekken hennepkwekerij

  08 juni 2022

  De burgemeester van Veendam heeft een bedrijfspand aan het Beneden Oosterdiep gesloten voor twaalf maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met meer dan 750 planten ontdekt en ontruimd.

 • Eerste eikenprocessierupsen uit het ei

  02 augustus 2022

  De eerste eikenprocessierupsen zijn uit hun eitjes gekomen. En nu is het moment waarop ze nesten gaan vormen en voor het publiek zichtbaar worden. De rupsen kunnen lange tijd zonder voedsel overleven, en wachten tot de jonge eikenblaadjes uitlopen. Op veel plekken is dat nu het geval.

 • Zomeractiviteiten voor volwassenen en senioren 2022

  01 juni 2022

  Veendam Beweegt organiseert deze zomer een aantal sportieve activiteiten voor volwassenen en senioren. Het doel is plezier en bewegen ter bevordering van de leefstijl. De activiteiten vinden plaats van juni tot en met september 2022.

 • Voormalig gemeentehuis Wildervank verkocht

  25 mei 2022

  Het voormalige gemeentehuis in Wildervank is verkocht. De koper van het gemeentelijk monumentale pand is van plan om hierin vijf appartementen te realiseren.

 • Tegemoetkoming voor kunst- en culturele instellingen in Veendam

  24 mei 2022

  De gemeente Veendam stelt geld beschikbaar om de kunst- & culturele sector tegemoet te komen in de nasleep van de coronapandemie. Door de landelijk getroffen coronamaatregelen hebben kunst- en culturele instellingen in de afgelopen twee jaar weinig tot geen activiteiten kunnen organiseren. Daardoor konden zij geen eigen inkomsten genereren. Voor kunst- en culturele organisaties die in financiële nood zitten is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor compensatie. In totaal is hiervoor € 63.000,- beschikbaar gesteld.

 • Partijen ondertekenen coalitieakkoord 2022-2026 gemeente Veendam

  19 mei 2022

  GemeenteBelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) vormen het nieuwe college van de gemeente Veendam. De partijen hebben vanmiddag een handtekening gezet onder het coalitieakkoord. Daarmee wordt de huidige samenwerking voortgezet. Henk Jan Schmaal (GB), Ans Grimbergen (PvdA), Bert Wierenga (VVD) en Annelies Kleve (D66) zijn door de partijen voorgedragen als wethouders. De installatie van de kandidaat-wethouders staat op de agenda van de raadsvergadering van komende maandag, 23 mei 2022. Tijdens deze raadsvergadering wordt ook het coalitieakkoord aangeboden en besproken.

 • Verloting kavels Dijkeneiland Zuid

  19 mei 2022

  Het is nu mogelijk om een kavel te bemachtigen op Dijkeneiland Zuid. Dijkeneiland Zuid ligt aan de Noordwestzijde van Veendam in de (nieuwbouw)wijk Buitenwoel-Golflaan. Vanwege de grote belangstelling worden de kavels, 27 stuks in totaal, verloot.

 • Laagfrequent geluid gemeten bij Windpark N33, ook na de aanpassing van de software door de exploitanten

  11 mei 2022

  De gemeenten Veendam, Midden-Groningen en Oldambt hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar aanleiding van diverse klachten over bromtonen van de windturbines van Windpark N33. Bij geluidsmetingen is vastgesteld dat de windturbines laagfrequent geluid produceren. De resultaten van deze metingen zijn gepresenteerd aan de drie colleges.

 • Gemeente Veendam presenteert nieuwe projecten tijdens de Nieuwbouw/verbouwbeurs XL

  10 mei 2022

  Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 staat de gemeente Veendam op de Nieuw- en verbouwbeurs XL in MartiniPlaza. Deze beurs staat in het teken van nieuwbouw- en verbouw van woningen. Naast de diverse nieuwbouwprojecten in de gemeente Veendam wordt ook de veelzijdigheid van Veendam belicht tijdens de beurs.

 • Gemeente Veendam stelt nieuwe centrumvisie op

  06 mei 2022

  De gemeente Veendam gaat samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners werken aan een vitaal en leefbaar centrum. Daarom is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe visie voor het centrum van Veendam.

 • Alsnog lediging GFT containers vanaf de Tonckelweg Veendam tot de Doorsneeweg

  02 mei 2022

  Op dinsdag 3 mei 2022 worden de GFT afvalcontainers vanaf de Tonckelweg in Veendam tot de Doorsneeweg geleegd.

 • 4 mei herdenking gemeente Veendam

  28 april 2022

  Het is dit jaar 77 jaar geleden dat er voor Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Ook in 2022 staat de gemeente Veendam uitgebreid stil bij alle oorlogsslachtoffers die er toen, maar ook de afgelopen jaren gevallen zijn. Het jaarthema van de 4 mei herdenking 2022 is ‘Vrijheid in verbondenheid’.

 • Vier Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

  26 april 2022

  Ter gelegenheid van Koningsdag hebben vier personen in de gemeente Veendam een Koninklijke onderscheiding ontvangen op dinsdag 26 april 2022. De heer Swama en de heer Visscher-van der Zwaag zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Oosterveld en de heer Meijerman zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Berry Link ging bij de ontvangers langs op verschillende locaties om hen te verrassen.

 • Buurtcentrum Wildervank bereikbaar

  25 april 2022

  De herinrichtingswerkzaamheden aan de omgeving van het buurtwinkelcentrum met de aanpak van de kruising in Wildervank is inmiddels in volle gang. Hierdoor lijkt het misschien dat het buurtwinkelcentrum niet altijd goed bereikbaar is. Dit is echter niet het geval. Het winkelcentrum is goed bereikbaar door de ingestelde omleidingsroutes.

 • Onthulling nieuwe plattegrond Borgerswold met nieuwe startlocatie MTB-route

  21 april 2022

  Op donderdag 21 april 2022 heeft wethouder Sport, Henk Jan Schmaal, samen met Rikus Bartol, voorzitter van de wielervereniging Stormvogels de nieuw vormgegeven plattegrond van Borgerswold onthuld. Op de plattegrond staat de nieuwe startlocatie van de MTB-route in Veendam: de Ranch. Op de plattegrond is de MTB-route nu duidelijk aangegeven zodat bestaande, maar ook nieuwe mountainbikers de route door Borgerswold makkelijk kunnen rijden.

 • Vergadering gemeenteraad

  19 april 2022

  Vanavond vergadert de gemeenteraad van Veendam. De vergadering begint om 19.30 uur en is ook online te volgen.

 • Bert Wassink benoemd tot formateur

  12 april 2022

  Bert Wassink is benoemd tot formateur in Veendam. Zijn opdracht is het vormen van een coalitie en college van Gemeentebelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Daarnaast gaat hij samen met de partijen het coalitieprogramma schrijven.

 • ‘Doortrappen Groningen’ van start met fietsactiviteiten voor zestigplussers

  12 april 2022

  Fietsen tot je 100ste, dat wil toch iedereen? Daarom gaat op 12 april 2022 de campagne Doortrappen Groningen van start! Doortrappen helpt, motiveert en inspireert zestigplussers om vaker en veiliger te fietsen. En dat natuurlijk zo lang mogelijk! Door vaker te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, blijven ze langer mobiel en zelfredzaam. Het programmateam van Doortrappen Groningen gaat deze week on tour langs alle Groningse gemeenten om lokaal het startsein voor de campagne te geven. Namens de gemeente Veendam heeft Veendam Beweegt, het sportplatform van de gemeente op dinsdag 12 april 2022 aan de Langeleegte in Veendam de eerste campagnematerialen in ontvangst genomen van Verkeerswijzer Groningen en Huis voor de Sport Groningen.

 • Huidige coalitie praat verder over vorming college gemeente Veendam

  11 april 2022

  Gemeentebelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) gaan samen verder praten over de vorming van een college en daarmee een continuering van de huidige coalitie. Dit is de conclusie naar aanleiding van de gesprekken die Gemeentebelangen als grootste fractie voerde met de politieke partijen in de gemeente Veendam. Er is niet gesproken met Veuruutkiek (VUK). Zij zijn niet op de uitnodiging voor een gesprek ingegaan.

 • Stremming kruising Nijverheidsstraat / C.W. Lubbersstraat/ Apollolaan in Wildervank

  07 april 2022

  Van maandag 11 april tot en met vrijdag 10 juni 2022 is de kruising Nijverheidsstraat / C.W. Lubbersstraat/ Apollolaan in Wildervank gestremd voor het doorgaande verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden.

 • Opvanglocatie voor vluchtelingen Oekraïne in de gemeente Veendam

  04 april 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft besloten positief te reageren op een verzoek voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Voormalig Hotel De Veenkoloniën in Wildervank is ingericht voor de opvang van ongeveer 75 personen. De gemeente Veendam huurt het gehele pand voor een periode van zes maanden, met een optie om dit met zes maanden te verlengen.

 • Gemeente Veendam zoekt Junior Cyber Agents!

  29 maart 2022

  Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Ook in de gemeente Veendam. Daarom heeft de gemeente Veendam zich, als eerste gemeente in de provincie Groningen, aangesloten bij Hackshield. Samen met de Politie, Bibliotheek Veendam en Hackshield gaat de gemeente de komende tijd op zoek naar Junior Cyber Agents. Dit zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Vanochtend heeft burgemeester Berry Link het startsein gegeven voor de zoektocht in een online bijeenkomst van Bieblab met de basisscholen in Veendam.

 • De organisatie van de Lichtjesroute Veendam is Veendammer van het Jaar 2021!

  25 maart 2022

  De organisatie van de lichtjesroute Veendam draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2021”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Max Bentum en burgemeester Berry Link. De organisatie van de Lichtjesroute, bestaande uit Tineke Alders, Ramona Mulder en Ingrid Rengers, zijn tijdens dit feestelijke moment in het zonnetje gezet. Het is de 14de keer dat deze titel is toegekend.

 • Onthulling informatiepanelen cultuurhistorisch Veenkoloniaal landschap

  25 maart 2022

  Landschapsbeheer Groningen heeft samen met de gemeente Veendam, de provincie Groningen, waterschap Hunze en Aa’s, grondeigenaren en initiatiefnemer Waling Meijer gewerkt aan herstel, beheer en versterking van het cultuurhistorisch veenwijkenlandschap. Met de onthulling van het informatiepaneel door wethouder Bert Wierenga werd dit project feestelijke afgerond. Het infopaneel heeft een mooie plek gekregen in Borgercompagnie/Wildervank, op de kruising met de Verbindingsweg.

 • Tegemoetkoming in uw energiekosten

  16 maart 2022

  Het kabinet heeft vorig jaar aangekondigd dat er in 2022 een compensatieregeling komt voor de hoge energielasten. Dit is een regeling voor inwoners met een laag inkomen. Deze regeling wordt nu uitgewerkt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Gemeenten gaan deze regeling uitvoeren.

 • Gemeente Veendam wint met Leer- en Sportpark de Langeleegte Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022

  15 maart 2022

  De winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022 zijn bekend. Uit alle inzendingen koos de jury vier innovaties, waarvan Leer- en Sportpark de Langeleegte er een van is. De vier winnaars presenteren zich op 26 april 2022 tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties voor een panel van drie deskundigen op het gebied van innovatie. De panelleden bepalen tijdens de pitches welke Innovaties één of meerdere vouchers ontvangen, te verzilveren bij de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF of Sportinnovator. Naast Leer- en Sportpark de Langeleegte zijn de winnaars van de Innovatieprijs Grass2Grass, de Violette en een Multifunctionele ijsbaanconstructie.

 • Startsein aanpak kruispunt Nijverheidsstraat/ Poststraat Wildervank

  14 maart 2022

  Op maandag 14 maart 2022 gaven wethouders Bert Wierenga (Verkeer) en Henk Jan Schmaal (Ruimtelijke plannen) het officiële startsein voor de aanpak van kruispunt Nijverheidsstraat/Poststraat (C.W. Lubbersstraat en de Apollolaan) in Wildervank. De voorbereidende werkzaamheden starten in week 11 van 2022.

 • Gratis grof tuinafval brengen voor inwoners Veendam

  10 maart 2022

  Van maandag 21 maart tot en met zaterdag 26 maart 2022 kunnen inwoners van de gemeente Veendam gratis grof tuinafval brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

 • Indoorcentrum Veendam en Wildervanckhal behalen Certificaat Sporthallen

  10 maart 2022

  Het Indoorcentrum Veendam en de Wildervanckhal hebben het Certificaat Sporthallen behaald en zijn daarmee de eerste accommodaties binnen de gemeentes van Noord-Nederland die in het bezit zijn van het Certificaat Sporthallen. Het certificaat geeft aan dat de sporthallen aan een bepaald kwaliteitsniveau voldoen. Op donderdag 10 maart 2022 heeft wethouder Sport, Henk Jan Schmaal, samen met de trotse beheerders van het Indoorcentrum en de Wildervanckhal het certificaat aan de muur gehangen, dat behoort bij het behalen van het Certificaat Sporthallen.

 • Gemeente Veendam sluit woning na ontdekken hennepkwekerij

  09 maart 2022

  De gemeente Veendam heeft op 8 maart 2022 een woning in de gemeente Veendam voor drie maanden gesloten vanwege de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Door de politie zijn in een woning aan de Zuidwending ongeveer 135 hennepplanten ontdekt. De politie heeft de hennepkwekerij ontruimd.

 • Gratis zelftesten en mondmaskers beschikbaar voor minima

  08 maart 2022

  Vanaf dinsdag 8 maart 2022 zijn via de gemeente gratis zelftesten en mondmaskers beschikbaar voor mensen met een minimum inkomen. Deze worden door de rijksoverheid verstrekt.

 • Informatie situatie Oekraïne

  07 maart 2022

  Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Veel inwoners van Oekraïne zijn op de vlucht voor het geweld. Weten wat u kunt doen?

 • Skills Garden op Leer- en Sportpark officieel in gebruik

  04 maart 2022

  Op vrijdag 4 maart heeft wethouder Henk Jan Schmaal de grootste Skills Garden van Europa op het Leer- en Sportpark in Veendam in gebruik genomen. De Skills Garden is een speel, sport- en ontmoetingsplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij er een omgeving is gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen: van jong tot oud, mensen met en zonder beperking, top- en breedtesport en de georganiseerde en ongeorganiseerd sport. Aansluitend aan de opening waren er verschillende demonstraties.

 • Gezamenlijke aftrap Regionaal Ambitiekader Oost-Groningen

  03 maart 2022

  Gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties slaan de handen ineen. De gemeenten Oldambt, Pekela, Veendam en Westerwolde hebben samen met woningcorporaties Groninger Huis, Woonzorg Nederland, Acantus en de zeven huurdersorganisaties gezamenlijk woonambities geformuleerd voor Oost-Groningen. De gezamenlijke aftrap en de ondertekening van het Regionaal Ambitiekader door alle partijen is het officiële startsein voor een meerjarige en toekomstgerichte samenwerking.

 • Gemeente Veendam steunt Oekraïne

  28 februari 2022

  Om als Veendam onze steun en solidariteit te betuigen aan het Oekraïense volk, kleurt het gemeentehuis blauw – geel, de kleuren van de Oekraïense vlag.

 • Nederland open in 3 stappen

  15 februari 2022

  Het aantal besmettingen is hoog, maar de ziekenhuisopnames blijven stabiel. Daarom kan er verder versoepeld worden.

 • Zitting centraal stembureau en proces verbaal

  01 februari 2022

  Op dinsdag 1 februari 2022 is in een niet-openbare zitting van het centraal stembureau onderzoek gedaan naar de kandidatenlijsten die op 31 januari 2022 zijn ingeleverd. Er is gekeken naar de geldigheid van de kandidatenlijsten, de daarop voorkomende kandidaten en de geplaatste partijnaam (‘aanduiding’).

 • Gezamenlijke campagne van provincie, gemeenten en woningcorporaties. Iedereen kan energie besparen, dat is ‘zo simpel als wat’.

  01 februari 2022

  Met de campagne ‘Zo simpel als wat’ gaan de provincie, gemeenten en woningcorporaties in Groningen inwoners informeren hoe eenvoudig ze energie en daarmee geld kunnen besparen. Iedereen kan van enkele tientjes tot 300 euro per jaar besparen. Op Zosimpelalswat zien inwoners hoe ze dat kunnen doen.

 • Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

  25 januari 2022

  De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren.

 • Ondersteuning motie “Groningen zegt nee”

  14 januari 2022

  De gemeente Veendam ondersteunt de motie “Groningen zegt nee” van de gemeente Groningen. Dit heeft de gemeente Veendam per brief aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris voor Mijnbouw laten weten.

 • Bericht van burgemeester Link

  13 januari 2022

  Landelijk, regionaal en lokaal willen burgemeesters de lokale winkeliers en horeca helpen door aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin zij nu zitten. Dit ondersteun ik ten zeerste.

 • Compensatieregeling energielasten

  13 januari 2022

  Het kabinet heeft aangekondigd dat er in 2022 een extra compensatieregeling komt voor energielasten voor inwoners met een laag inkomen.

 • Gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire kunnen hun private schulden indienen

  07 januari 2022

  Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt, hebben namelijk op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst ontvangen waarin zij daarover worden geïnformeerd.

 • Inburgering vanaf 2022

  06 januari 2022

  Heeft u op of na 1 januari 2022 een verblijfsdocument gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)? Dan bent u mogelijk inburgeringsplichtig onder de Wet inburgering 2021. Dit betekent dat u volgens de wet verplicht bent om in te burgeren.

 • Hulp bij geldzaken

  03 januari 2022

  De gemeente Veendam biedt samen met deBasis Veendam gratis hulp aan bij een betalingsachterstand.

 • Terugbetaling Tozo-leningen

  24 december 2021

  In de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) staat dat zelfstandig ondernemers de lening voor bedrijfskapitaal Tozo vanaf 1 januari 2022 moeten beginnen met aflossen. Door de verscherpte maatregelen is dat voor veel zelfstandig ondernemers moeilijk. De start van de verplichte aflossing begint daarom een half jaar later, dus op 1 juli 2022. Dit uitstel geldt voor alle Tozo-leningen, ongeacht het moment van verstrekking.

 • Kerstboodschap burgemeester Berry Link

  23 december 2021

  Het einde van 2021 nadert. Aan het begin van het jaar dachten wij dat 2021 ook het einde betekende van lockdowns en coronamaatregelen. Maar ook nu worden we weer geraakt door het coronavirus en merken we de gevolgen van de maatregelen die de verspreiding van dit virus moeten onderdrukken.

 • Campagne IkPas in de gemeente Veendam

  23 december 2021

  In januari 2022 doen Compaen, de GGD, Verslavingszorg Noord Nederland en de gemeente Veendam mee aan de campagne IkPas. De campagne IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Gedurende een maand drink je geen alcohol om te zien wat dat met je doet. Namens de gemeente Veendam neemt Ans Grimbergen, wethouder Gezondheid deel aan IkPas en laat tijdens de zogenaamde ‘Dry January’ alcohol een maand lang staan.

 • Raadsvergadering maandag 20 december 2021

  16 december 2021

  Op maandag 20 december 2021 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Veendam. De vergadering van de gemeenteraad is live te volgen via de livestream op onze website.

 • Verstrooimogelijkheid begraafplaats Dalweg 36 Wildervank

  07 december 2021

  Vanaf maandag 3 januari 2022 biedt de gemeente Veendam op begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank de mogelijkheid om as uit te strooien van een dierbare. Hiervoor is een gebied aangewezen aan de oostkant van de begraafplaats.

 • Uitvoering Wmo Veendam naar samenwerkingsverband “deBasis Veendam”

  30 november 2021

  Vanaf 1 januari 2022 gaan Compaen en Cosis de ondersteuning en begeleiding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uitvoeren onder de naam “deBasis Veendam”. Volwassen inwoners die ondersteuning of begeleiding nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de samenleving kunnen dan terecht bij deze algemene voorziening. Hierdoor is het niet meer nodig eerst langs de gemeente te gaan, omdat een indicatie niet meer nodig is. “deBasis Veendam” gaat dit, samen met onder andere Coöperatie Dichtbij, uitvoeren.

 • Wie wordt de ‘Veendammer van het Jaar 2021’?

  Voor de veertiende keer wordt de verkiezing ‘Veendammer van het Jaar’ gehouden. Ook dit jaar kan een individuele persoon, club, groep of organisatie worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de titel ‘Veendammer van het Jaar 2021’. Tot en met 31 december 2021 kunnen kandidaten worden voorgedragen.

 • Commissie Fysiek en Sociaal 29 en 30 november 2021

  29 november 2021

  Op maandag 29 november 2021 is er een vergadering van de commissie Fysiek vanaf 19.30 uur. Op dinsdag 30 november is er een vergadering van de commissie Sociaal vanaf 19.30 uur. De vergaderingen zijn digitaal te volgen via de website van de gemeente.

 • Prijswinnaars fotowedstrijd gemeentegids 2022

  29 november 2021

  Op zaterdag 27 november 2021 heeft Veendammer van het Jaar, Peter Panneman, namens de jury, de drie winnaars van de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2022 gefeliciteerd met het veroveren van de eerste, tweede en derde plaats. De winnende foto is van Karin Bron. Zij geeft in haar foto verschillende herkenbare plekken in Veendam weer. Naast een felicitatiebrief en waardebonnen ontvingen de drie winnaars ook een vergroot exemplaar van hun winnende foto.

 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

  26 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar.

 • Arend Castelein nieuwe gemeentesecretaris Veendam

  23 november 2021

  Met de benoeming van Arend Castelein heeft de gemeente Veendam een nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur gevonden. Het college van burgemeester en wethouders heeft Arend Castelein met ingang van 1 februari 2022 benoemd. Daarmee volgt hij Martin Schomper op die met pensioen gaat.

 • Denk mee over de toekomst van het gebied rondom de A7 en N33

  19 november 2021

  De gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam en de provincie Groningen hebben samen met inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties nagedacht over de toekomst van het gebied rondom de A7/N33. Met als resultaat een gezamenlijk, regionaal ruimtelijk-economisch perspectief. De volgende stap is om dit plan aan een bredere groep voor te leggen om met die reacties dit plan verder uit te werken.

 • Heeft u weinig inkomen en veel zorg nodig? Maak dan gebruik van de gemeentepolis!

  18 november 2021

  Als gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen tóch goed verzekerd zijn. Daarom is er voor u de gemeentepolis. De gemeente betaalt mee aan de premie en u krijgt korting van Menzis. Ook kent deze zorgverzekering extra vergoedingen.

 • Wildervanckhal wordt trainingslocatie voor UEFA Futsal EURO 2022

  18 november 2021

  De Wildervanckhal in de gemeente Veendam is door UEFA geselecteerd als één van de trainingscomplexen voor het EK Futsal dat deze winter in Nederland plaatsvindt. Van 19 januari 2022 tot en met 6 februari 2022 komt de Europese Futsal top naar Nederland voor het grootste EK zaalvoetbal ooit.

 • Enquête woningbehoefteonderzoek Oost-Groningen

  17 november 2021

  De gemeente Veendam doet met andere gemeenten en betrokken partijen in de regio Oost-Groningen (RWLP) met bureau Stec Groep onderzoek naar de woningbehoefte in de regio. De resultaten uit dit onderzoek vormen de basis voor het woonbeleid voor de komende jaren.

 • Bericht van burgemeester B.H.M. Link

  15 november 2021

  Beste inwoners van Veendam,

  Hoewel wij allemaal dachten op de weg terug te zijn, moeten wij nu toch weer een stap terug zetten. Ik heb de persconferentie over corona met gemengde gevoelens gevolgd. De hoge cijfers vragen om maatregelen. Vooral voor de zorg. Maar ik begrijp ook dat de maatregelen wederom veel vraagt van ons allemaal.

 • Strengere coronamaatregelen

  12 november 2021

  Om de stijging van het aantal besmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen, gelden per 13 november strengere maatregelen. Deze zijn erop gericht het aantal contactmomenten per dag te verminderen.

 • Onthulling “Henk Nienhuis stadion”

  12 november 2021

  Op vrijdag 12 november heeft wethouder Henk Jan Schmaal samen met de familie van Henk Nienhuis de nieuwe naam van het stadion op het sportpark De Langeleegte onthuld. Begin 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de naam Gjaltema stadion te wijzigen in het “Henk Nienhuis stadion”. Nu de werkzaamheden aan het stadiongebouw zijn afgerond heeft het stadion daadwerkelijk zijn nieuwe naam gekregen.

 • Gladheidsbestrijding

  12 november 2021

  Het winterweer lijkt nog ver weg, maar deze maand is het strooiseizoen begonnen.

 • Geannuleerd: Gemeente Veendam presenteert nieuwe projecten tijdens de Nieuwbouw/verbouwbeurs XL

  15 november 2021

  Geannuleerd: Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november 2021 staat de gemeente Veendam op de Nieuw- en verbouwbeurs XL in MartiniPlaza. Deze beurs staat in het teken van nieuwbouw- en verbouw van woningen. Naast de diverse nieuwbouwprojecten in de gemeente Veendam, wordt ook de veelzijdigheid van Veendam belicht tijdens de beurs.

 • Corona maatregelen per 6 november 2021

  15 november 2021
 • Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

  03 november 2021

  Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt snel toe. Daarom is per 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. De basisregels zijn extra belangrijk om jezelf en anderen te beschermen.

 • Gratis grof groenafval brengen voor inwoners Veendam

  01 november 2021

  Van maandag 15 november tot en met zaterdag 20 november 2021 kunnen inwoners van de gemeente Veendam gratis grof groenafval brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

 • Licht van de herinnering - Herdenkingsavond Buitenwoelhof

  29 oktober 2021

  Op vrijdag 5 november 2021 organiseren de gemeente Veendam, Uitvaartverzorging Diedel-Wessels en uitvaartcentrum Buitenwoelhof een herdenkingsavond. In de afgelopen periode was het voor velen – mede door corona - niet mogelijk om elkaar te ontmoeten en op een goede manier afscheid te nemen van dierbaren. Tussen 18.30 en 20.30 uur is daarvoor gelegenheid tijdens de herdenkingsavond bij begraafplaats Buitenwoelhof en het uitvaartcentrum in Veendam.

 • Opening VMBO gebouw Winkler Prins

  25 oktober 2021

  Op maandag 25 oktober 2021 hebben wethouders Annelies Kleve en Henk Jan Schmaal samen met Dominique van Veenhuizen (directeur Deelschool kader/basis) officieel het nieuwe VMBO gebouw van de Winkler Prins geopend. Na ruim een jaar bouwen is het gebouw op het Leer- en Sportpark op 25 oktober 2021 in gebruik genomen.

 • Gemeente Veendam presenteert begrotingsoverschot over 2022

  11 november 2021

  Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veendam presenteert een overschot op de begroting 2022 van € 0,8 miljoen. Op maandag 8 november 2021 bespreekt de gemeenteraad van Veendam de programmabegroting 2022, inclusief het meerjarenperspectief tot en met 2025.

 • Mobiliteitsplan 2030

  08 oktober 2021

  De gemeente Veendam heeft u gevraagd om mee te denken over een nieuw, toekomstgericht Mobiliteitsplan. De ideeën en reacties hebben we gebruikt bij het opstellen van het Mobiliteitsplan.

 • Bezoek de veiligheidskraam tijdens de Week van de Veiligheid!

  07 oktober 2021

  Van maandag 11 tot zondag 17 oktober 2021 is het de Week van de Veiligheid. Op maandag 11 oktober 2021 van 13.00 tot 16.00 uur staan de gemeente Veendam, politie, brandweer, Veilig Verkeer Nederland en jongerenwerk met een kraam op de weekmarkt op het Museumplein in Veendam. Er worden tips en demonstraties gegeven en er is de mogelijkheid om veiligheidsvragen te stellen aan medewerkers of burgemeester Berry Link.

 • Gemeente Veendam sluit bedrijfspand na ontdekken hennepkwekerij

  05 oktober 2021

  De gemeente Veendam heeft een bedrijfspand aan de Winkler Prinspassage in de gemeente gesloten voor zes maanden. In het pand is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd.

 • Commissie Sociaal dinsdag 5 oktober 2021

  04 oktober 2021

  Op dinsdag 5 oktober 2021 is er een vergadering van de commissie Sociaal vanaf 19.30 uur. De vergadering is digitaal te volgen via de website van de gemeente.

 • ANVS: dit moet SHINE onderzoeken voor bouw van medische isotopenfabriek

  04 oktober 2021

  Het bedrijf SHINE wil een nucleaire installatie voor de productie van medische isotopen bouwen in Veendam. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) heeft via het ‘Advies Reikwijdte en Detailniveau’ aangegeven wat SHINE precies moet onderzoeken voor het milieueffectrapport (MER).

 • Plannen Dijkeneiland Zuid

  09 maart 2022

  Op dit moment worden de plannen voor Dijkeneiland Zuid uitgewerkt.

 • Gewijzigde steunpakketten voor ondernemers

  05 oktober 2021

  De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Daarom stopt per 1 oktober een deel van het steunpakket dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen.

 • Doe mee aan de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2022!

  27 september 2021

  Begin 2022 verschijnt de nieuwe gemeentegids van Veendam. Ook dit jaar organiseert de gemeente weer een fotowedstrijd voor amateurfotografen. De winnende foto krijgt een plaats in de nieuwe gemeentegids. De foto’s worden beoordeeld door een jury bestaande uit wethouder Annelies Kleve en de Veendammer van het Jaar Peter Panneman.

 • Week tegen Eenzaamheid: Kom erbij!

  23 september 2021

  Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is het de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich behoorlijk eenzaam.

 • Raadsvergadering maandag 27 september 2021

  23 september 2021

  Op maandag 27 september 2021 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Veendam. De vergadering van de gemeenteraad is live te volgen via de livestream op onze website.

 • Onderzoek naar onteigening Joods bezit van start in Het Hogeland, Oldambt, Veendam en Westerkwartier

  22 september 2021

  Het onderzoek naar de rol van gemeenten bij de onteigening van Joods onroerend goed en het mogelijk naheffen van (gemeentelijke) belastingen tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog, is van start gegaan. In mei besloten de colleges van de gemeenten Oldambt, Veendam en Westerkwartier om dit onderzoek uit te voeren. Gemeente Het Hogeland sloot later aan.

 • Samenwerken aan een gezonde leefstijl

  22 september 2021

  De gemeente Veendam en zorgverzekeraar Menzis werken samen om inwoners van Veendam te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Inwoners kunnen gebruikmaken van een nieuw programma “De Gecombineerde Leefstijl Interventie” (GLI). Dit programma geeft deelnemers twee jaar lang advies en intensieve begeleiding op het gebied van gezonder leven en meer bewegen. Het gaat in dit programma om een algehele gezondere leefstijl voor mensen met overgewicht. In dit programma krijgen inwoners met overgewicht de kans om samen met een leefstijlcoach aan de slag te gaan.

 • Bouw Skills Garden op Leer- en Sportpark van start!

  20 september 2021

  Op maandag 20 september 2021 heeft wethouder Henk Jan Schmaal het startsein gegeven voor de aanleg van de grootste Skills Garden van Nederland op het Leer- en Sportpark in Veendam. De Skills Garden is een speel, sport- en ontmoetingsplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij er een omgeving wordt gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen: van jong tot oud, mensen met en zonder beperking, top- en breedtesport en de georganiseerde en ongeorganiseerd sport

 • Gemeente Veendam doet mee aan landelijke inleveractie steekwapens

  14 september 2021

  De gemeente Veendam doet in de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober 2021 mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau in Veendam.

 • Zonnepanelenactie

  13 september 2021

  Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening en het is beter voor het milieu. Daarom organiseert Jouwbespaarcoach.com, namens de gemeente, samen met het Regionaal Energieloket een zonnepanelenactie.

 • Buurtmarkt Veendam Noordwest geeft energie!

  09 september 2021

  Woensdag 8 september 2021 stapten Anita Tijsma (Acantus) en wethouder Ans Grimbergen op de smoothie-fiets om op energieke wijze de Buurtmarkt in Noordwest te openen. Bewoners konden kennismaken met de initiatiefnemers en actieve buurtgenoten van het project Noordwest op z’n best.

 • Sleuteloverdracht brugjaargebouw Winkler Prins

  08 september 2021

  Op woensdag 8 september 2021 heeft wethouder Henk Jan Schmaal officieel de sleutel over van het nieuwe brugjaargebouw van de Winkler Prins. Na ruim een jaar bouwen is met de start van het schooljaar 2021/2022 het gebouw in gebruik genomen. De wethouder heeft de sleutel overgedragen aan Ineke Jager, directeur van het brugjaar.

 • Mededeling in verband met verwijdering van monumenten op graven

  06 september 2021

  Op de begraafplaats Buitenwoelhof te Veendam zijn monumenten die op de nominatie staan om te worden verwijderd. Van de betreffende graven die ter plaatse zijn aangeduid met een bordje, is door de rechthebbende of de belanghebbende aangegeven dat men geen verlenging wenst van de graftermijn.

 • Open Monumentendag 2021

  02 september 2021

  In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 zijn er in heel Nederland meer dan vierduizend monumenten gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Veendam bent u bij verschillende locaties welkom tijdens de 35e editie van de Open Monumentendag.

 • Wijziging gemeentepolis

  01 september 2021

  Neemt u via de gemeente Veendam deel aan de collectiviteitsverzekering bij Menzis (wordt ook wel gemeentepolis genoemd)? De voorwaarden van de gemeentepolis veranderen op 1 januari 2022.

 • Voorbereidingen gemeentegids Veendam

  31 augustus 2021

  In de week van 6 september 2021 start uitgeverij Akse Media in opdracht van de gemeente Veendam met het actualiseren van de redactionele adressen voor de gemeentegids.

 • Installatie Berry Link als burgemeester van Veendam

  30 augustus 2021

  Op woensdag 15 september 2021 wordt de heer Berry Link geïnstalleerd als Kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Veendam tijdens een buitengewone raadsvergadering.

 • Afscheid burgemeester Sipke Swierstra op 10 september

  27 augustus 2021

  Na bijna 8 jaar waarnemend burgemeesterschap gaat burgemeester Sipke Swierstra de gemeente Veendam verlaten. Op vrijdag 10 september 2021 om 14.30 uur neemt hij in een bijzondere raadsvergadering afscheid van de gemeente.

 • 1000ste pleziervaartuig van 2021 vaart Veendam binnen

  25 augustus 2021

  Het 1000ste pleziervaartuig van 2021 is Veendam binnen gevaren. Mede namens Veendammer van het jaar Peter Panneman verwelkomde wethouder Henk Jan Schmaal het echtpaar Zoutman in onze gemeente.

 • Stap voor stap de 1,5 meter loslaten

  13 augustus 2021

  Steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Daarom kunnen we stap voor stap de 1,5 meter loslaten.

 • Thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basisregel

  19 juli 2021

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes.

 • Eerste subsidie versnelling woningbouw en herstructurering voor gemeente Veendam

  14 juli 2021

  De gemeente Veendam heeft als eerste gemeente in de provincie Groningen een subsidie voor de versnelling van de voorfase van de woningbouw en herstructurering ontvangen. De provincie Groningen heeft hiervoor, samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ruim 8 ton beschikbaar gesteld. Het gaat nadrukkelijk om de planvorming en alles wat daarvoor nodig is, niet om de uitvoering van woningbouw en/of herstructurering zelf. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken overhandigde op woensdag 14 juli 2021 een cheque aan wethouder Henk Jan Schmaal.

 • Het 500ste pleziervaartuig van 2021 vaart Veendam binnen

  13 juli 2021

  Het 500ste pleziervaartuig van 2021 is Veendam binnen gevaren. Mede namens Veendammer van het jaar Peter Panneman verwelkomde wethouder Henk Jan Schmaal het echtpaar Kueken in onze gemeente.

 • Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

  09 maart 2022

  Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 6.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen.

 • Archief Sportclub Veendam openbaar

  09 juli 2021

  Vanaf vrijdag 9 juli 2021 is het archief van Sportclub Veendam openbaar en voor iedereen in te zien. Bij het faillissement van SC Veendam in 2013 heeft de gemeente de inventaris en het hierbij behorende archief overgenomen. Het gehele archief is gestructureerd en de inventaris van het archief is openbaar toegankelijk via www.groningerarchiefnet.nl. Ook zijn de stukken fysiek in te zien.

 • Openbare vergadering Algemeen Bestuur De Kompanjie 13 juli 2021

  08 juli 2021
 • Openingstijden zomerperiode

  08 juli 2021

  Tijdens de zomerperiode van maandag 12 juli 2021 tot en met vrijdag 20 augustus 2021 zijn wij dagelijks telefonisch bereikbaar tot 15.00 uur en op vrijdag tot 13.00 uur.

 • Gemeente Veendam sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  07 juli 2021

  De gemeente Veendam gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Sipke Swierstra en Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem hebben daarvoor op woensdag 7 juli 2021 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De gemeente ontvangt daardoor relevante signalen over criminaliteit en fraude in de gemeente. In Nederland zijn al ongeveer 200 gemeenten aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Veendam is de eerste aangesloten gemeente in de provincie Groningen.

 • Gemeente Veendam werkt met flitsvergunning!

  02 juli 2021

  De gemeente Veendam verstrekt flitsvergunningen. Eenvoudige omgevingsvergunningen zoals voor een dakkapel, aan- en uitbouw en erfafscheidingen worden met een flitsvergunning binnen 5 werkdagen verleend. De doorlooptijd wordt voor deze vergunningen daardoor veel korter en sneller.

 • Raadsvergadering maandag 5 juli 2021

  01 juli 2021

  Op maandag 5 juli 2021 om 16.00 uur vergadert de gemeenteraad van Veendam. De vergadering van de gemeenteraad is live te volgen via de livestream op onze website.

 • Tozo en TONK-regelingen met drie maanden verlengd

  01 juli 2021

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) worden verlengd tot en met 30 september.

 • Japanse duizendknoop

  01 juli 2021

  Heeft u deze plant al gezien? De Japanse duizendknoop. In de bloei mooi om te zien, maar de plant brengt risico’s met zich mee.

 • Inschrijven voor een woonwagenstandplaats

  30 juni 2021

  Wilt u in aanmerking komen voor een woonwagenstandplaats? Let dan op: de regels hiervoor gaan dit jaar veranderen. U kunt zich vanaf nu inschrijven voor een standplaats.

 • Informatieavond ANVS over SHINE

  29 juni 2021

  Tot en met 18 augustus 2021 ligt de mededelingsnotitie milieueffectrapportage (m.e.r.) voor de oprichting van een fabriek voor de productie van medische isotopen door SHINE Medical Technologies in de gemeente Veendam ter inzage. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) organiseert hierover op 7 juli een informatieavond in Veendam.

 • Pijlkruidstraat gestremd tot 6 juli 2021

  28 juni 2021

  Vanwege rioleringswerkzaamheden is de Pijlkruidstraat tot dinsdag 6 juli 17.00 uur overdag gestremd voor doorgaand verkeer.

 • Gemeente Veendam sluit 2020 af met positief resultaat

  24 juni 2021

  De Jaarstukken laten zien dat de gemeente Veendam het jaar 2020 afsluit met een positief resultaat van € 3.038.000,-. Dit is vooral dankzij incidentele meevallers. De Jaarstukken 2020 worden op maandag 5 juli 2021 behandeld in de gemeenteraad.

 • Beschermd wonen vanaf 1 juli 2021 aanvragen bij de eigen gemeente

  23 juni 2021

  Wanneer u denkt dat u Beschermd Wonen nodig heeft, dan moet u zich vanaf 1 juli 2021 melden bij uw eigen gemeente. Vanaf 2015 konden alle inwoners van de provincie Groningen aan aanvraag voor Beschermd Wonen doen bij team Centrale Toegang Beschermd Wonen in Groningen. Vanaf 1 juli verandert dit.

 • De Tozo wordt verlengd

  21 juni 2021

  Vanaf 1 juli 2021 wordt de Tozo nog een keer met 3 maanden verlengd. Dit tot 1 oktober 2021.

 • Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

  18 juni 2021

  Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op 26 juni zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open op 1,5 meter afstand. Met coronatoegangsbewijzen is meer mogelijk.

 • Gewijzigde criteria voor zonnepanelen op monumenten en in beschermde gezichten

  17 juni 2021

  De gemeente Veendam heeft de criteria voor het aanbrengen van zonnepanelen op gemeentelijke monumenten en op panden binnen de beschermde stadsgezichten “Tusschendiepen” en “Oosterdiep” aangepast.

 • Raadsvergadering maandag 21 juni 2021

  17 juni 2021

  Op maandag 21 juni 2021 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Veendam. De vergadering van de gemeenteraad is live te volgen via de livestream op onze website.

 • Ontwerp Zonnevisie Buitengebied Veendam

  Vanaf donderdag 17 juni 2021 lag het ontwerp van de zonnevisie Buitengebied Veendam 8 weken ter inzage. De zonnevisie beschrijft de kaders die de gemeente opstelt rond de opwekking van duurzame energie in de vorm van zonne-energie.

 • Voorwaarts ontvangt Koninklijke Erepenning

  16 juni 2021

  Op dinsdag 15 juni 2021 heeft Muziekvereniging Voorwaarts een Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Sipke Swierstra heeft bij een repetitie van de vereniging de Koninklijke Erepenning overhandigd.

 • Gemeente Veendam sluit twee woningen

  15 juni 2021

  De gemeente Veendam heeft twee woningen in de gemeente gesloten vanwege de aanwezigheid van harddrugs en een hennepkwekerij. In een woning aan het Beneden Dwarsdiep in Veendam is door de politie een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. Ook zijn er drugsgerelateerde goederen en een stroomstootwapen aangetroffen. De woning is voor twaalf maanden gesloten. In een woning aan de Nijveenlaan in Wildervank werd door de politie een hennepkwekerij ontdekt. Deze woning is voor zes maanden gesloten.

 • Berry Link voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Veendam

  14 juni 2021

  Berry Link (55) is door de gemeenteraad van Veendam voorgedragen als nieuwe burgemeester. De voorzitter van de vertrouwenscommissie heeft dit bekend gemaakt in een bijzondere openbare raadsvergadering op maandag 14 juni 2021. De heer Link was onder andere burgemeester in Geldrop-Mierlo en Schinnen.

 • Voordracht nieuwe burgemeester Veendam op 14 juni

  10 juni 2021

  Op maandag 14 juni 2021 wordt bekend wie de gemeenteraad voordraagt als nieuwe burgemeester van Veendam. De voorzitter van de vertrouwenscommissie maakt de naam bekend in een bijzondere openbare raadsvergadering. Deze vergadering is aansluitend aan de besloten raadsvergadering, waarin er gestemd wordt over twee kandidaten.

 • College gemeente Veendam gaat niet in beroep tegen winningsplan Nedmag

  09 juni 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft besloten geen beroep in te stellen tegen het Instemmingsbesluit winningsplan Nedmag 2018. Op basis van de aangedragen punten in de eerder ingediende zienswijze en de wijze waarop gereageerd is door de minister in het instemmingsbesluit, ziet het college geen inhoudelijke en juridische gronden om hiertegen beroep in te stellen.

 • Praat mee over het mobiliteitsplan 2030

  08 juni 2021

  De gemeente Veendam stelt een nieuw, toekomstgericht Mobiliteitsplan op. Want hoe moet Veendam er in 2030 uitzien? De gemeente roept inwoners op om hierover mee te praten en denken.

 • Derde stap van het openingsplan

  28 mei 2021

  Op 5 juni zetten we de derde stap van het openingsplan en gaat bijna alles open, waaronder restaurants en cafés, bioscopen en musea.

 • Reageren op voorgestelde wijzigingen busdienstregeling

  28 juli 2021

  Het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de plannen voor het openbaar vervoer per bus in 2022 bekend gemaakt. In de begroting van het OV-bureau voor 2022 is sprake van een tekort van ruim 9 miljoen euro. Het tekort wordt vooral veroorzaakt doordat reizigersaantallen en inkomsten in 2022 naar alle waarschijnlijkheid nog lang niet terug zijn op het niveau van vóór de coronacrisis. Tegelijkertijd is er ook nog geen zekerheid over een financiële bijdrage van het Rijk, zoals die er wel was in 2020 en 2021.

 • Europese vestiging SHINE Medical naar Veendam

  19 mei 2021

  Het Amerikaanse bedrijf SHINE komt met haar Europese vestiging naar de gemeente Veendam. Dit is in een gezamenlijke persconferentie door SHINE, gemeente Veendam en provincie Groningen en NOM bekendgemaakt. SHINE maakt medische isotopen, basisstoffen die nodig zijn in onderzoek naar onder andere kanker en de behandeling ervan. Door een revolutionaire techniek maakt SHINE isotopen waardoor geen kernreactor meer nodig is. Het productieproces verloopt hierdoor veiliger, schoner en betrouwbaarder.

 • Gemeenten Veendam, Westerkwartier en Oldambt starten onderzoek naar de onteigening van Joods bezit in oorlogstijd

  01 juli 2021

  Een aantal Groningse gemeenten gaat – in navolging van de gemeente Groningen - gezamenlijk een onderzoek starten ten aanzien van de rol van de gemeenten bij de onteigening van Joods bezit en het naheffen van (gemeentelijke) belastingen tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  11 mei 2021

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • Grote hek begraafplaats Buitenwoelhof 13 en 14 mei gesloten

  11 mei 2021

  In verband met Hemelvaart is het grote hek van begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei gesloten. Het kleine loophek is wel altijd open.

 • SBO Wim Monnereau-school uit Veendam wint E-waste Race

  10 mei 2021

  De SBO Wim Monnereau-school uit Veendam is winnaar van de E-waste Race Midden-Groningen en Veendam. Van de 11 deelnemende scholen heeft deze school de meeste afgedankte elektrische apparaten ingezameld, namelijk 2354 stuks.

 • Uitzending 4 mei herdenking Veendam

  04 mei 2021

  De jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei is een belangrijk moment in het jaar. Op 4 mei herdenken wij iedereen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er op 4 mei 2021, bij de verschillende monumenten in de gemeente Veendam, geen herdenkingen met publiek. In plaats van gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten heeft de gemeente Veendam een alternatieve herdenking samengesteld.

 • Definitieve vergunningen en besluit zoutwinning Nedmag

  28 juli 2021

  De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft besluiten opgesteld voor het wijzigen van de instemming met het Winningsplan 2018 Nedmag en de bijbehorende omgevingsvergunningen. De ontwerpbesluiten hebben eerder ter inzage gelegen. De definitieve vergunningen en het besluit liggen ter inzage van vrijdag 30 april tot vrijdag 11 juni 2021.

 • Aangepaste 4 mei herdenking gemeente Veendam

  28 april 2021

  De jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei is een belangrijk moment in het jaar. Op 4 mei herdenken wij iedereen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn er op 4 mei, bij de verschillende monumenten in de gemeente Veendam, geen herdenkingen met publiek. In plaats van gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten heeft de gemeente Veendam een alternatieve herdenking samengesteld die op 4 mei online en via televisie te volgen is.

 • Twee Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

  26 april 2021

  Ter gelegenheid van Koningsdag hebben twee personen in de gemeente Veendam een Koninklijke onderscheiding ontvangen op maandag 26 april 2021. De ontvangers zijn mevrouw Van IJsselmuide - Wijnholds en de heer Hassing. Burgemeester Sipke Swierstra ging met de Wildervankster Paardentram bij de ontvangers thuis langs.

 • Slim besparen? Jouwbespaarcoach.com

  22 april 2021

  Jouwbespaarcoach is een gratis en vrijblijvend initiatief van de Oost-Groninger gemeenten, met als doel woningeigenaren te helpen met besparen op hun woonlasten en te verduurzamen.

 • Eerste versoepeling coronamaatregelen vanaf 28 april 2021

  20 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Burgemeester Sipke Swierstra in gesprek over corona

  20 april 2021

  Het Coronavirus heeft al bijna anderhalf jaar een enorme impact op ons leven. Burgemeester Sipke Swierstra bespreekt in deze video over de gevolgen en effecten daarvan. Ook blikt hij vooruit op de toekomst.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  13 april 2021

  De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen.

 • Regio Groningen en Noord-Drenthe dringen aan op houvast voor inwoners bij schade-afhandeling

  13 april 2021

  Groningse en Noord-Drentse overheden dringen er bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) op aan om aanvragen van aardbevingsschade van 1450 bewoners weer in behandeling te nemen en deze in hun voordeel te beoordelen. Dit hebben zij het IMG per brief laten weten. Volgens de opstellers van de brief voorkomt dit onrust, biedt dit houvast aan de bewoners en draagt het bij aan het herstel van vertrouwen.

 • De heer Vazel ontvangt Koninklijke onderscheiding

  01 juli 2021

  Vanmiddag is de heer Vazel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Sipke Swierstra ging thuis bij hem langs om hem de Koninklijke onderscheiding te overhandigen.

 • Aardbeving 30 maart 2021

  31 maart 2021

  Op dinsdagavond 30 maart 2021 vond er om 22:47 uur een aardbeving plaats nabij Veendam. Het KNMI registreerde een beving met een magnitude van 1,5 op een diepte van circa 3 kilometer. Het betreft een zogeheten geïnduceerde aardbeving die veroorzaakt is door gaswinning.

 • Gemeente Veendam zoekt Verderkijkers!

  26 maart 2021

  De gemeente Veendam is bezig met het opstellen van een omgevingsvisie. Dat kan de gemeente Veendam niet alleen en is daarom op zoek naar “Verderkijkers”. Verderkijkers zijn inwoners en ondernemers die willen meedenken en meepraten over de toekomstvisie van de gemeente Veendam. Door zo veel mogelijk meningen van inwoners en ondernemers te verzamelen komen we samen tot de Omgevingsvisie.

 • Gemeente Veendam draagt bij aan biodiversiteit in het buitengebied

  23 maart 2021

  In het kader van het project ‘Bescherming wijkenstelsel Wildervank-West’ heeft Landschapsbeheer Groningen ruim 250 bomen en struiken geplant in de wegberm langs de Borgercompagnie in Wildervank. Hiermee levert de gemeente Veendam een bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit in het gebied. Wethouder Bert Wierenga heeft op maandag 22 maart 2021 samen met de heer Dijkstra van Landschapsbeheer Groningen een boom geplant.

 • Webinar Regionale Energiestrategie Groningen

  22 maart 2021

  Donderdag 25 maart 2021 | 20.00 – 21.15 uur | online
  Om de uitstoot van CO₂ te verminderen, is het nodig om steeds meer energie duurzaam op te wekken, bijvoorbeeld uit wind en zon. Daarover zijn landelijk afspraken gemaakt. In Nederland wordt gewerkt aan regionale energie strategieën (RES). In RES regio Groningen werken de provincie, gemeenten en waterschappen samen, net als in andere energie regio’s.

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten

  18 maart 2021

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

 • Onderhoud aan bomen Veendam

  15 maart 2021

  Vanaf vrijdag 12 maart 2021 tot en met eind maart 2021 voert de gemeente Veendam snoeiwerkzaamheden uit aan bomen. De gemeente gaat in deze periode ook bomen kappen die niet meer veilig zijn of die ziek zijn. Er wordt rekening gehouden met het broedseizoen. Als er nesten of broedende vogels gesignaleerd worden in een boom, dan wordt deze boom niet gekapt zolang er vogels in broeden.

 • Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  08 maart 2021

  Vaccinaties bieden perspectief, maar het hoge aantal coronabesmettingen geeft nu geen ruimte voor versoepelingen. Nederland blijft tot en met 30 maart in lockdown. Per 16 maart gelden een aantal kleine aanpassingen.

 • Gratis grof groenafval brengen voor inwoners Veendam

  04 maart 2021

  Van maandag 15 maart tot en met zaterdag 20 maart 2021 kunnen inwoners van de gemeente Veendam gratis grof groenafval storten bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

 • Ontwerpbestemmingsplan “Veendammer Poort N33”

  03 maart 2021

  Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat met ingang van 3 maart 2021 het ontwerpbestemmingsplan “Veendammer Poort N33” en het ontwerp voor de omgevingsvergunning voor het bouwen van een McDonald’s-restaurant ter inzage liggen. Op de voorbereiding van het bestemmingsplan en de vergunningverlening is de coördinatieregeling van toepassing.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  23 februari 2021

  De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen.

 • GGD Groningen opent een vaccinatielocatie in de gemeente Veendam

  12 februari 2021

  Op woensdag 17 februari 2021 opent GGD Groningen een vaccinatielocatie in Veendam aan de Zwaaikom 20. De locatie in Veendam is de eerste vaccinatielocatie buiten de stad Groningen.Op deze locatie wordt gevaccineerd met het vaccin AstraZeneca. Bij de vaccinatielocatie MartiniPlaza wordt het vaccin Pfizer/BioNTech gebruikt.

 • Ondersteuner Jeugd en Gezin bij alle huisartsen in de gemeente Veendam

  10 februari 2021

  Alle huisartsen in de gemeente Veendam hebben sinds kort een Ondersteuner Jeugd en Gezin (OJG) in de praktijk. Gezinnen en kinderen kunnen op deze manier via de huisartsenpraktijken van de OJG vroegtijdig hulp en ondersteuning krijgen bij opvoed- en opgroeiproblemen. De OJG biedt kortdurend en laagdrempelig hulp.

 • De avondklok verlengd

  08 februari 2021

  De avondklok wordt verlengd tot vooralsnog 3 maart 4.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen en voor een nieuwe golf aan besmettingen kunnen zorgen.

 • Richtlijnen voor schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer

  08 februari 2021

  Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken.

 • Wijzigingen publiek vervoer vanaf maandag 8 februari 2021

  05 februari 2021

  Er gelden vanaf maandag 8 februari een aantal nieuwe regels binnen het publiek vervoer.

 • Lockdown verlengd

  02 februari 2021

  De besmettingen dalen, maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen terrein. Dat is zorgelijk, want deze varianten zijn besmettelijker en kunnen tot een nieuwe golf leiden. Daarom wordt de lockdown verlengd.

 • Parkeerplaatsen Leer- en Sportpark

  29 januari 2021

  De ontwikkeling van het Leer- en Sportpark is in volle gang. Een onderdeel is het herinrichten van de parkeerplaatsen. Vanaf maandag 1 februari 2021 is de parkeerplaats bij de kantine van Veendam 1894 niet meer beschikbaar. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de zuidkant van het stadion, ingang vanaf De Langeleegte.

 • Stembureaus gemeente Veendam coronaproof tijdens Tweede Kamerverkiezing

  29 januari 2021

  Op woensdag 17 maart 2021 is de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De maatregelen rondom het coronavirus zijn van invloed op deze verkiezingen. Niet alle stembureaulocaties is de gemeente Veendam zijn geschikt of beschikbaar voor deze verkiezingen. Daarom zijn de locaties gewijzigd en zet de gemeente Veendam een mobiel stembureau in. Ook kan er al op 15 en 16 maart 2021 op drie locaties vervroegd een stem worden uitgebracht.

 • Vergunning kleinschalig crematorium verleend

  28 januari 2021

  Uitvaartcentrum Buitenwoelhof (Mekander-uitvaart) heeft plannen voor het uitbreiden van de aula en de bouw van een kleinschalig crematorium op het perceel Langeleegte 54 te Veendam. Voor deze plannen is in november 2019 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend.

 • Veendam zoekt samen met inwoners en ondernemers nieuwe burgemeester

  25 januari 2021

  De gemeenteraad van Veendam vraagt inwoners en ondernemers mee te denken over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Via www.veendam.nl/gezochtburgemeester kunnen inwoners en ondernemers van de gemeente Veendam een vragenlijst invullen. Die inbreng wordt meegenomen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

 • Vanaf 23 januari geldt een avondklok

  22 januari 2021

  Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus.

 • Lockdown verder aangescherpt

  21 januari 2021

  Tijdens een persconferentie op 20 januari 2021 is het voornemen van het kabinet bekend gemaakt om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren.

 • Kosten jaarwisseling Veendam lager dan vorig jaar

  12 januari 2021

  De kosten voor onder andere het herstel van schade door de jaarwisseling zijn ten opzichte van vorig jaar met ruim 15 procent gedaald. De kosten, inclusief personeelskosten, waren € 7281,00. Er was voornamelijk schade aan afvalbakken, verkeersborden, gazon en straatwerk.