Campagne IkPas in de gemeente Veendam

In januari 2022 doen Compaen, de GGD, Verslavingszorg Noord Nederland en de gemeente Veendam mee aan de campagne IkPas. De campagne IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Gedurende een maand drink je geen alcohol om te zien wat dat met je doet. Namens de gemeente Veendam neemt Ans Grimbergen, wethouder Gezondheid deel aan IkPas en laat tijdens de zogenaamde ‘Dry January’ alcohol een maand lang staan.

Patroon doorbreken

We staan er soms niet dagelijks bij stil, maar onbewust kan je een patroon hebben waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt. Wat gebeurt er als je deze gewoonte doorbreekt? Door mee te doen aan Ik Pas ga je die uitdaging aan.

Gezondheid

Niet drinken is goed voor de gezondheid. Zo voel je je lichamelijk en mentaal fitter, val je mogelijk wat af, doorbreek je je gewoontegedrag en stel je een goed voorbeeld voor jongeren. Wethouder Ans Grimbergen: “Met de campagne IkPas willen wij onze inwoners nu maar ook in de toekomst fysiek en mentaal beter laten voelen. Door een maand lang te proberen het alcoholgebruik op pauze te zetten. Ik ga zelf ook graag de uitdaging aan.”

IkPas

IkPas is een campagne waarmee je de uitdaging aangaat om een maand lang geen alcohol te drinken. Je wilt ervaren wat het met je doet. Zo kan je bewuster worden van de keuze om wel of niet te drinken, je doorbreekt jouw gewoonte en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Meer informatie

Wil je ook de uitdaging aangaan en in januari een maand lang geen alcohol drinken? Meld je aan voor IkPas. Kijk op www.ikpas.nl voor meer informatie over de campagne en hoe jij mee kunt doen.

Wethouder Ans Grimbergen met de IkPas armband