Gewijzigde steunpakketten voor ondernemers

De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Daarom stopt per 1 oktober een deel van het steunpakket dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen.

Tozo stopt  per 1 oktober

Nu de coronamaatregelen worden afgebouwd, is er in veel sectoren van het bedrijfsleven weer meer mogelijk. Daarom stopt de Tozo met ingang van 1 oktober 2021. Dit was een tijdelijke regeling voor ondernemers die wegens de coronamaatregelen moeite hadden met het uitvoeren van hun bedrijfsactiviteiten.

Steunpakket Bbz voor ondernemers

Het is begrijpelijk dat niet alle ondernemers meteen weer een volledig inkomen uit hun bedrijf kunnen halen. Lukt u dit ook niet? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een aanvulling op uw inkomen tot bijstandsniveau. Om de overgang van regelingen een natuurlijk verloop te geven zijn de voorwaarden voor het aanvragen van de Bbz versoepeld in de periode van 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2021. Wel wordt er gekeken of uw bedrijf levensvatbaar is. Met een levensvatbaar bedrijf bedoelen wij dat u met uw bedrijf onder normale omstandigheden genoeg verdient om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de tijdelijke versoepeling Bbz? Bekijk dan de mogelijkheden via onze website: Bijstand voor zelfstandigen.

Heroriëntatie

De heroriëntatie van de gemeente Veendam blijft bestaan tot 1 januari 2022. Bij een heroriëntatie wordt samen met u gekeken naar de mogelijkheden om uw onderneming weer financieel gezond kunt maken en wat hiervoor nodig is.

Vragen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die voor u van toepassing zijn? Neemt u dan gerust contact met ons op via teamzelfstandigen@veendam.nl.