Let opOp dit moment is de website verminderd bereikbaar en kunt u problemen ondervinden met het invullen van onze formulieren. De gemeente veendam is bereikbaar via mail: info@veendam.nl of telefonisch: 0598 652222 (tussen 8.30 en 15.00 uur).

SBO Wim Monnereau-school uit Veendam wint E-waste Race

De SBO Wim Monnereau-school uit Veendam is winnaar van de E-waste Race Midden-Groningen en Veendam. Van de 11 deelnemende scholen heeft deze school de meeste afgedankte elektrische apparaten ingezameld, namelijk 2354 stuks.

Om dit te vieren werd de school op maandag 10 mei 2021 tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het zonnetje gezet. Anneloes Oldenburger van Virol en wethouder Bert Wierenga van de gemeente Veendam reikten samen een leuke prijs uit aan kinderen van groep 5.

E-waste

De E-waste Race is een landelijke wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen bij mensen uit de buurt. De E-waste Race is een landelijk initiatief dat in samenwerking met Virol en WEEE Nederland wordt uitgevoerd. Zij zorgen ervoor dat de ingezamelde elektronische apparaten op een duurzame en verantwoorde wijze verwerkt en gerecycled wordt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt. Dit jaar vond de E-waste Race plaats van 29 maart tot 22 april 2021.

SBO Wim Monnereau-school uit Veendam juichend voor de school