2022

 • Gemeente Veendam sluit twee panden na ontdekken hennepkwekerij

  02 augustus 2022

  De gemeente Veendam heeft een bedrijfspand in Ommelanderwijk en een woning aan het Beneden Oosterdiep in de gemeente gesloten voor respectievelijk 12 en 9 maanden. In beide panden is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. In totaal gaat het om ruim 850 planten.

 • Vaststelling honden losloopgebied in Borgerswold

  29 juli 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van Veendam heeft op 12 juli 2022 besloten tot het instellen van een losloopgebied voor honden op de locatie van de voormalige schapenweide in Borgerswold. De gemeente Veendam komt met dit aanwijsbesluit tegemoet aan de wens voor een omheinde locatie waar honden kunnen los lopen. De aangewezen plek is het omheinde veld over de brug aan de Woldlaan in Borgerswold.

 • Inventarisatie monumentale en beeldbepalende bomen

  26 juli 2022

  De gemeente inventariseert de komende periode monumentale en beeldbepalende bomen in onze gemeente.

 • Openingstijden en bereikbaarheid gemeente tijdens de zomerperiode

  11 juli 2022

  In de zomerperiode zijn wij tijdens de reguliere openingstijden geopend.

 • Vergadering gemeenteraad maandag 11 juli 2022

  11 juli 2022

  Vanmiddag vergadert de gemeenteraad van Veendam.

 • Nieuwe leden voor de raadscommissies

  07 juli 2022

  Op 4 juli werden nieuwe leden voor de raadscommissies benoemd.

 • Lokale Veteranendag Veendam

  02 juli 2022

  Op zaterdag 2 juli 2022 vond de Lokale Veteranendag Veendam plaats in de Stainkroeg in Veendam.

 • Beleef- en Beweegpad 'Veenjagerspad' in Park Borgerswold officieel geopend

  30 juni 2022

  Vandaag opende wethouder Henk Jan Schmaal samen met de groepen 8 van de MGR. Bekkerschool en met een loopgroep van de Fit Factory Borgerwold het Veenjagerspad.

 • Opening Veenjagerspad Borgerswold

  28 juni 2022

  Op donderdag 30 juni 2022 om 10.00 uur wordt het Beleef- en Beweegpad ‘Veenjagerspad’ in Park Borgerswold officieel geopend: Een aantrekkelijk beleef- en beweegpad voor jong en oud, niet alleen voor inwoners, maar voor iedereen, ook buiten de gemeentegrenzen. Wethouder Henk Jan Schmaal opent samen met de groepen 8 van de MGR. Bekkersschool en met een loopgroep van de Fit Factory Borgerswold het pad door bij de start van de route, het pleintje bij de Kinderboerderij, een lint door te knippen. Vervolgens kan de klas klimmend en klauterend op avontuur het bosrijke gebied ontdekken. De loopgroep van de Fit Factory Borgerswold gaat de beweegroute voor het eerst afleggen en zet de eerste tijd neer.

 • Leerlingen van de Westerschool ronden de ZwemChallenge af

  27 juni 2022

  De leerlingen van groep 4 van de Westerschool ronden de ZwemChallenge af. Eerder hebben de groepen 5 en 6 de ZwemChallenge met goed resultaat afgerond. De leerlingen ontvangen op woensdag 29 juni 2022 om 10.45 uur een medaille en hun zwemveiligheidscertificaat van wethouder Henk Jan Schmaal en de schooldirecteur van de Westerschool Han Rogier de Vrij. In september 2021 is de Westerschool gestart met een pilotproject genaamd ZwemChallenge, verzorgd door de zwemonderwijzers van Tropiqua als alternatief voor het reguliere schoolzwemprogramma.

 • Gaswinning Veendam; wie doet wat?

  24 juni 2022
 • Nieuwe fietsroute tussen Veendam en Pekela geopend

  24 juni 2022

  Fietsers tussen Veendam, Zuidwending en Pekela hoeven de weg niet langer te delen met autoverkeer. Met de aanleg van het laatste vrijliggende fietspad langs de Drieborghweg bij Veendam is de route nu afgerond. Het nieuwe fietspad werd donderdag 23 juni geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Bert Wierenga. De bestuurders deelden ijsjes uit langs de route.

 • De heer en mevrouw Pomp ontvangen Koninklijke onderscheiding

  16 juni 2022

  Op donderdag 16 juni 2022 zijn de heer Pomp en mevrouw Pomp – de Wit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Berry Link reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens een lunchbijeenkomst voor vrijwilligers in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank.

 • Crisisnoodopvanglocatie in de gemeente Veendam

  15 juni 2022

  De gemeente Veendam heeft besloten een crisisnoodopvang gereed te maken voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Vanavond wordt de Sorghvliethal in Veendam opengesteld voor de opvang van maximaal 100 personen.

 • Informatiebijeenkomst ‘Gaswinning Veendam; wie doet wat?’

  07 juni 2022

  Op woensdag 22 juni 2022 organiseert de gemeente Veendam voor haar inwoners een informatieve bijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het thema van de aardgaswinning uit het Groningenveld.

 • Gemeente Veendam sluit bedrijfspand na ontdekken hennepkwekerij

  08 juni 2022

  De burgemeester van Veendam heeft een bedrijfspand aan het Beneden Oosterdiep gesloten voor twaalf maanden. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met meer dan 750 planten ontdekt en ontruimd.

 • Eerste eikenprocessierupsen uit het ei

  02 augustus 2022

  De eerste eikenprocessierupsen zijn uit hun eitjes gekomen. En nu is het moment waarop ze nesten gaan vormen en voor het publiek zichtbaar worden. De rupsen kunnen lange tijd zonder voedsel overleven, en wachten tot de jonge eikenblaadjes uitlopen. Op veel plekken is dat nu het geval.

 • Zomeractiviteiten voor volwassenen en senioren 2022

  01 juni 2022

  Veendam Beweegt organiseert deze zomer een aantal sportieve activiteiten voor volwassenen en senioren. Het doel is plezier en bewegen ter bevordering van de leefstijl. De activiteiten vinden plaats van juni tot en met september 2022.

 • Voormalig gemeentehuis Wildervank verkocht

  25 mei 2022

  Het voormalige gemeentehuis in Wildervank is verkocht. De koper van het gemeentelijk monumentale pand is van plan om hierin vijf appartementen te realiseren.

 • Tegemoetkoming voor kunst- en culturele instellingen in Veendam

  24 mei 2022

  De gemeente Veendam stelt geld beschikbaar om de kunst- & culturele sector tegemoet te komen in de nasleep van de coronapandemie. Door de landelijk getroffen coronamaatregelen hebben kunst- en culturele instellingen in de afgelopen twee jaar weinig tot geen activiteiten kunnen organiseren. Daardoor konden zij geen eigen inkomsten genereren. Voor kunst- en culturele organisaties die in financiële nood zitten is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor compensatie. In totaal is hiervoor € 63.000,- beschikbaar gesteld.

 • Partijen ondertekenen coalitieakkoord 2022-2026 gemeente Veendam

  19 mei 2022

  GemeenteBelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) vormen het nieuwe college van de gemeente Veendam. De partijen hebben vanmiddag een handtekening gezet onder het coalitieakkoord. Daarmee wordt de huidige samenwerking voortgezet. Henk Jan Schmaal (GB), Ans Grimbergen (PvdA), Bert Wierenga (VVD) en Annelies Kleve (D66) zijn door de partijen voorgedragen als wethouders. De installatie van de kandidaat-wethouders staat op de agenda van de raadsvergadering van komende maandag, 23 mei 2022. Tijdens deze raadsvergadering wordt ook het coalitieakkoord aangeboden en besproken.

 • Verloting kavels Dijkeneiland Zuid

  19 mei 2022

  Het is nu mogelijk om een kavel te bemachtigen op Dijkeneiland Zuid. Dijkeneiland Zuid ligt aan de Noordwestzijde van Veendam in de (nieuwbouw)wijk Buitenwoel-Golflaan. Vanwege de grote belangstelling worden de kavels, 27 stuks in totaal, verloot.

 • Laagfrequent geluid gemeten bij Windpark N33, ook na de aanpassing van de software door de exploitanten

  11 mei 2022

  De gemeenten Veendam, Midden-Groningen en Oldambt hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar aanleiding van diverse klachten over bromtonen van de windturbines van Windpark N33. Bij geluidsmetingen is vastgesteld dat de windturbines laagfrequent geluid produceren. De resultaten van deze metingen zijn gepresenteerd aan de drie colleges.

 • Gemeente Veendam presenteert nieuwe projecten tijdens de Nieuwbouw/verbouwbeurs XL

  10 mei 2022

  Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 staat de gemeente Veendam op de Nieuw- en verbouwbeurs XL in MartiniPlaza. Deze beurs staat in het teken van nieuwbouw- en verbouw van woningen. Naast de diverse nieuwbouwprojecten in de gemeente Veendam wordt ook de veelzijdigheid van Veendam belicht tijdens de beurs.

 • Gemeente Veendam stelt nieuwe centrumvisie op

  06 mei 2022

  De gemeente Veendam gaat samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners werken aan een vitaal en leefbaar centrum. Daarom is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe visie voor het centrum van Veendam.

 • Alsnog lediging GFT containers vanaf de Tonckelweg Veendam tot de Doorsneeweg

  02 mei 2022

  Op dinsdag 3 mei 2022 worden de GFT afvalcontainers vanaf de Tonckelweg in Veendam tot de Doorsneeweg geleegd.

 • 4 mei herdenking gemeente Veendam

  28 april 2022

  Het is dit jaar 77 jaar geleden dat er voor Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Ook in 2022 staat de gemeente Veendam uitgebreid stil bij alle oorlogsslachtoffers die er toen, maar ook de afgelopen jaren gevallen zijn. Het jaarthema van de 4 mei herdenking 2022 is ‘Vrijheid in verbondenheid’.

 • Vier Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Veendam

  26 april 2022

  Ter gelegenheid van Koningsdag hebben vier personen in de gemeente Veendam een Koninklijke onderscheiding ontvangen op dinsdag 26 april 2022. De heer Swama en de heer Visscher-van der Zwaag zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Oosterveld en de heer Meijerman zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Berry Link ging bij de ontvangers langs op verschillende locaties om hen te verrassen.

 • Onthulling nieuwe plattegrond Borgerswold met nieuwe startlocatie MTB-route

  21 april 2022

  Op donderdag 21 april 2022 heeft wethouder Sport, Henk Jan Schmaal, samen met Rikus Bartol, voorzitter van de wielervereniging Stormvogels de nieuw vormgegeven plattegrond van Borgerswold onthuld. Op de plattegrond staat de nieuwe startlocatie van de MTB-route in Veendam: de Ranch. Op de plattegrond is de MTB-route nu duidelijk aangegeven zodat bestaande, maar ook nieuwe mountainbikers de route door Borgerswold makkelijk kunnen rijden.

 • Vergadering gemeenteraad

  19 april 2022

  Vanavond vergadert de gemeenteraad van Veendam. De vergadering begint om 19.30 uur en is ook online te volgen.

 • Bert Wassink benoemd tot formateur

  12 april 2022

  Bert Wassink is benoemd tot formateur in Veendam. Zijn opdracht is het vormen van een coalitie en college van Gemeentebelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Daarnaast gaat hij samen met de partijen het coalitieprogramma schrijven.

 • ‘Doortrappen Groningen’ van start met fietsactiviteiten voor zestigplussers

  12 april 2022

  Fietsen tot je 100ste, dat wil toch iedereen? Daarom gaat op 12 april 2022 de campagne Doortrappen Groningen van start! Doortrappen helpt, motiveert en inspireert zestigplussers om vaker en veiliger te fietsen. En dat natuurlijk zo lang mogelijk! Door vaker te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, blijven ze langer mobiel en zelfredzaam. Het programmateam van Doortrappen Groningen gaat deze week on tour langs alle Groningse gemeenten om lokaal het startsein voor de campagne te geven. Namens de gemeente Veendam heeft Veendam Beweegt, het sportplatform van de gemeente op dinsdag 12 april 2022 aan de Langeleegte in Veendam de eerste campagnematerialen in ontvangst genomen van Verkeerswijzer Groningen en Huis voor de Sport Groningen.

 • Huidige coalitie praat verder over vorming college gemeente Veendam

  11 april 2022

  Gemeentebelangen (GB), Partij van de Arbeid (PvdA), Democraten 66 (D66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) gaan samen verder praten over de vorming van een college en daarmee een continuering van de huidige coalitie. Dit is de conclusie naar aanleiding van de gesprekken die Gemeentebelangen als grootste fractie voerde met de politieke partijen in de gemeente Veendam. Er is niet gesproken met Veuruutkiek (VUK). Zij zijn niet op de uitnodiging voor een gesprek ingegaan.

 • Stremming kruising Nijverheidsstraat / C.W. Lubbersstraat/ Apollolaan in Wildervank

  07 april 2022

  Van maandag 11 april tot en met vrijdag 10 juni 2022 is de kruising Nijverheidsstraat / C.W. Lubbersstraat/ Apollolaan in Wildervank gestremd voor het doorgaande verkeer in verband met herinrichtingswerkzaamheden.

 • Opvanglocatie voor vluchtelingen Oekraïne in de gemeente Veendam

  04 april 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft besloten positief te reageren op een verzoek voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Voormalig Hotel De Veenkoloniën in Wildervank is ingericht voor de opvang van ongeveer 75 personen. De gemeente Veendam huurt het gehele pand voor een periode van zes maanden, met een optie om dit met zes maanden te verlengen.

 • Gemeente Veendam zoekt Junior Cyber Agents!

  29 maart 2022

  Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Ook in de gemeente Veendam. Daarom heeft de gemeente Veendam zich, als eerste gemeente in de provincie Groningen, aangesloten bij Hackshield. Samen met de Politie, Bibliotheek Veendam en Hackshield gaat de gemeente de komende tijd op zoek naar Junior Cyber Agents. Dit zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Vanochtend heeft burgemeester Berry Link het startsein gegeven voor de zoektocht in een online bijeenkomst van Bieblab met de basisscholen in Veendam.

 • De organisatie van de Lichtjesroute Veendam is Veendammer van het Jaar 2021!

  25 maart 2022

  De organisatie van de lichtjesroute Veendam draagt vanaf nu de titel van “Veendammer van het Jaar 2021”. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam is dit bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Max Bentum en burgemeester Berry Link. De organisatie van de Lichtjesroute, bestaande uit Tineke Alders, Ramona Mulder en Ingrid Rengers, zijn tijdens dit feestelijke moment in het zonnetje gezet. Het is de 14de keer dat deze titel is toegekend.

 • Onthulling informatiepanelen cultuurhistorisch Veenkoloniaal landschap

  25 maart 2022

  Landschapsbeheer Groningen heeft samen met de gemeente Veendam, de provincie Groningen, waterschap Hunze en Aa’s, grondeigenaren en initiatiefnemer Waling Meijer gewerkt aan herstel, beheer en versterking van het cultuurhistorisch veenwijkenlandschap. Met de onthulling van het informatiepaneel door wethouder Bert Wierenga werd dit project feestelijke afgerond. Het infopaneel heeft een mooie plek gekregen in Borgercompagnie/Wildervank, op de kruising met de Verbindingsweg.

 • Tegemoetkoming in uw energiekosten

  16 maart 2022

  Het kabinet heeft vorig jaar aangekondigd dat er in 2022 een compensatieregeling komt voor de hoge energielasten. Dit is een regeling voor inwoners met een laag inkomen. Deze regeling wordt nu uitgewerkt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Gemeenten gaan deze regeling uitvoeren.

 • Gemeente Veendam wint met Leer- en Sportpark de Langeleegte Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022

  15 maart 2022

  De winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022 zijn bekend. Uit alle inzendingen koos de jury vier innovaties, waarvan Leer- en Sportpark de Langeleegte er een van is. De vier winnaars presenteren zich op 26 april 2022 tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties voor een panel van drie deskundigen op het gebied van innovatie. De panelleden bepalen tijdens de pitches welke Innovaties één of meerdere vouchers ontvangen, te verzilveren bij de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF of Sportinnovator. Naast Leer- en Sportpark de Langeleegte zijn de winnaars van de Innovatieprijs Grass2Grass, de Violette en een Multifunctionele ijsbaanconstructie.

 • Gratis grof tuinafval brengen voor inwoners Veendam

  10 maart 2022

  Van maandag 21 maart tot en met zaterdag 26 maart 2022 kunnen inwoners van de gemeente Veendam gratis grof tuinafval brengen bij het afvalbrengstation in Wildervank (Meihuizenweg 25).

 • Indoorcentrum Veendam en Wildervanckhal behalen Certificaat Sporthallen

  10 maart 2022

  Het Indoorcentrum Veendam en de Wildervanckhal hebben het Certificaat Sporthallen behaald en zijn daarmee de eerste accommodaties binnen de gemeentes van Noord-Nederland die in het bezit zijn van het Certificaat Sporthallen. Het certificaat geeft aan dat de sporthallen aan een bepaald kwaliteitsniveau voldoen. Op donderdag 10 maart 2022 heeft wethouder Sport, Henk Jan Schmaal, samen met de trotse beheerders van het Indoorcentrum en de Wildervanckhal het certificaat aan de muur gehangen, dat behoort bij het behalen van het Certificaat Sporthallen.

 • Beleef - en beweegpad: "Het Veenjagerspad"

  10 maart 2022

  Vandaag onthulde wethouder Henk Jan schmaal samen met teamleider sport Mark Bakker de naam van het beweeg- en beleefpad in Borgerswold: “Het Veenjagerspad”. Eind juni 2022 is de feestelijke opening en kan iedereen het Veenjagerspad zelf ontdekken.

 • Gemeente Veendam sluit woning na ontdekken hennepkwekerij

  09 maart 2022

  De gemeente Veendam heeft op 8 maart 2022 een woning in de gemeente Veendam voor drie maanden gesloten vanwege de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Door de politie zijn in een woning aan de Zuidwending ongeveer 135 hennepplanten ontdekt. De politie heeft de hennepkwekerij ontruimd.

 • Gratis zelftesten en mondmaskers beschikbaar voor minima

  08 maart 2022

  Vanaf dinsdag 8 maart 2022 zijn via de gemeente gratis zelftesten en mondmaskers beschikbaar voor mensen met een minimum inkomen. Deze worden door de rijksoverheid verstrekt.

 • Informatie situatie Oekraïne

  07 maart 2022

  Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Veel inwoners van Oekraïne zijn op de vlucht voor het geweld. Weten wat u kunt doen?

 • Skills Garden op Leer- en Sportpark officieel in gebruik

  04 maart 2022

  Op vrijdag 4 maart heeft wethouder Henk Jan Schmaal de grootste Skills Garden van Europa op het Leer- en Sportpark in Veendam in gebruik genomen. De Skills Garden is een speel, sport- en ontmoetingsplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij er een omgeving is gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen: van jong tot oud, mensen met en zonder beperking, top- en breedtesport en de georganiseerde en ongeorganiseerd sport. Aansluitend aan de opening waren er verschillende demonstraties.

 • Gezamenlijke aftrap Regionaal Ambitiekader Oost-Groningen

  03 maart 2022

  Gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties slaan de handen ineen. De gemeenten Oldambt, Pekela, Veendam en Westerwolde hebben samen met woningcorporaties Groninger Huis, Woonzorg Nederland, Acantus en de zeven huurdersorganisaties gezamenlijk woonambities geformuleerd voor Oost-Groningen. De gezamenlijke aftrap en de ondertekening van het Regionaal Ambitiekader door alle partijen is het officiële startsein voor een meerjarige en toekomstgerichte samenwerking.

 • Gemeente Veendam steunt Oekraïne

  28 februari 2022

  Om als Veendam onze steun en solidariteit te betuigen aan het Oekraïense volk, kleurt het gemeentehuis blauw – geel, de kleuren van de Oekraïense vlag.

 • Nederland open in 3 stappen

  15 februari 2022

  Het aantal besmettingen is hoog, maar de ziekenhuisopnames blijven stabiel. Daarom kan er verder versoepeld worden.

 • Zitting centraal stembureau en proces verbaal

  01 februari 2022

  Op dinsdag 1 februari 2022 is in een niet-openbare zitting van het centraal stembureau onderzoek gedaan naar de kandidatenlijsten die op 31 januari 2022 zijn ingeleverd. Er is gekeken naar de geldigheid van de kandidatenlijsten, de daarop voorkomende kandidaten en de geplaatste partijnaam (‘aanduiding’).

 • Gezamenlijke campagne van provincie, gemeenten en woningcorporaties. Iedereen kan energie besparen, dat is ‘zo simpel als wat’.

  01 februari 2022

  Met de campagne ‘Zo simpel als wat’ gaan de provincie, gemeenten en woningcorporaties in Groningen inwoners informeren hoe eenvoudig ze energie en daarmee geld kunnen besparen. Iedereen kan van enkele tientjes tot 300 euro per jaar besparen. Op Zosimpelalswat zien inwoners hoe ze dat kunnen doen.

 • Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

  25 januari 2022

  De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren.

 • Ondersteuning motie “Groningen zegt nee”

  14 januari 2022

  De gemeente Veendam ondersteunt de motie “Groningen zegt nee” van de gemeente Groningen. Dit heeft de gemeente Veendam per brief aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris voor Mijnbouw laten weten.

 • Bericht van burgemeester Link

  13 januari 2022

  Landelijk, regionaal en lokaal willen burgemeesters de lokale winkeliers en horeca helpen door aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin zij nu zitten. Dit ondersteun ik ten zeerste.

 • Compensatieregeling energielasten

  13 januari 2022

  Het kabinet heeft aangekondigd dat er in 2022 een extra compensatieregeling komt voor energielasten voor inwoners met een laag inkomen.

 • Gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire kunnen hun private schulden indienen

  07 januari 2022

  Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt, hebben namelijk op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst ontvangen waarin zij daarover worden geïnformeerd.

 • Inburgering vanaf 2022

  06 januari 2022

  Heeft u op of na 1 januari 2022 een verblijfsdocument gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)? Dan bent u mogelijk inburgeringsplichtig onder de Wet inburgering 2021. Dit betekent dat u volgens de wet verplicht bent om in te burgeren.

 • Hulp bij geldzaken

  03 januari 2022

  De gemeente Veendam biedt samen met deBasis Veendam gratis hulp aan bij een betalingsachterstand.