Gemeente Veendam sluit woning na ontdekken hennepkwekerij

De gemeente Veendam heeft op 8 maart 2022 een woning in de gemeente Veendam voor drie maanden gesloten vanwege de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Door de politie zijn in een woning aan de Zuidwending ongeveer 135 hennepplanten ontdekt. De politie heeft de hennepkwekerij ontruimd.

Veiligheid

Burgemeester Berry Link heeft het pand gesloten door het Damoclesbeleid toe te passen. Het sluiten van een pand op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een pand sluiten wanneer er sprake is van handel of productie van drugs of als er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. De maatregel kan naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd. Burgemeester Berry Link: “Hennepkwekerijen zorgen voor (brand-)gevaarlijke situaties en ondermijnen de openbare orde. Ik vind het belangrijk om dan direct in te grijpen. Door het sluiten van een woning voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling, overlast en gevaar af.” 

Wat kunt u doen? 

Heeft u het vermoeden dat er een hennepkwekerij of drugslab in een pand of woning zit? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.