Gezamenlijke campagne van provincie, gemeenten en woningcorporaties. Iedereen kan energie besparen, dat is ‘zo simpel als wat’.

Met de campagne ‘Zo simpel als wat’ gaan de provincie, gemeenten en woningcorporaties in Groningen inwoners informeren hoe eenvoudig ze energie en daarmee geld kunnen besparen. Iedereen kan van enkele tientjes tot 300 euro per jaar besparen. Op Zosimpelalswat zien inwoners hoe ze dat kunnen doen.

Besparen is makkelijk

Veel inwoners hebben een hoge energierekening en met de huidige energieprijzen wordt die alleen maar hoger. Wat helpt is minder energie gebruiken. Daarom hebben we samen deze campagne ontwikkeld. Hiermee laten we zien dat je echt heel simpel geld kunt besparen. Dat is goed voor de portemonnee, het comfort in huis en het klimaat.

Doe eens romantisch, doe de gordijnen dicht!

'Last van winderigheid? Plaats tochtstrips!' En: 'Hou je klep dicht? Plaats een brievenbusborstel!' zijn enkele van de campagne-uitingen die Groningers moeten verleiden om direct actie te ondernemen of naar de website Zosimpelalswat te gaan. Een website vol bespaartips en hulp om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Ook kunt u de boodschap op Radio Noord horen, op posters tegenkomen en online, via Facebook.

Veel tips kosten niks of heel weinig én gratis advies aan huis

Heel veel tips kosten niks, het zit vooral in ‘doen’. De deuren in het huis overal dicht doen, geen bank voor de verwarming en korter douchen bijvoorbeeld. Voor andere tips kost het je eenmalig een kleine investering. Een tochtstrip, ledlamp of kit bijvoorbeeld. Op de website Zosimpelalswat zijn alle tips te vinden. Kijk ook op Regionaal Energieloket voor gratis hulp bij besparen in de vorm van een energiecoach die bij je thuis komt. Of bezoek de website van Jouwbespaarcoach.com voor veel informatie die huiseigenaren verder helpt.

Simpel besparen op je energierekening? 300 per jaar bespaar je zo! Zosimpelalswat.nl. Dit is een campagne van de provincie, gemeenten en woningcorporaties Groningen.