Opening Veenjagerspad Borgerswold

Op donderdag 30 juni 2022 om 10.00 uur wordt het Beleef- en Beweegpad ‘Veenjagerspad’ in Park Borgerswold officieel geopend: Een aantrekkelijk beleef- en beweegpad voor jong en oud, niet alleen voor inwoners, maar voor iedereen, ook buiten de gemeentegrenzen. Wethouder Henk Jan Schmaal opent samen met de groepen 8 van de MGR. Bekkersschool en met een loopgroep van de Fit Factory Borgerswold het pad door bij de start van de route, het pleintje bij de Kinderboerderij, een lint door te knippen. Vervolgens kan de klas klimmend en klauterend op avontuur het bosrijke gebied ontdekken. De loopgroep van de Fit Factory Borgerswold gaat de beweegroute voor het eerst afleggen en zet de eerste tijd neer.

Extra feestelijkheden op 30 juni

Op 30 juni zullen trainers van de Fit Factory Borgerswold en sportconsulenten van VeendamBeweegt aanwezig zijn op de route voor extra begeleiding en doorstroming op de lastigere elementen van de route. Alle kinderen en hun ouders zijn na schooltijd van harte welkom om de route uit te proberen en de speurtocht te lopen. De leerlingen ontvangen via school een uitnodiging. Ook alle sportievelingen zijn welkom om het beweegpad uit te proberen.  

Beleven en bewegen

Het Veenjagerspad is een beleef- en beweegpad, een route van ongeveer 2,5 kilometer. Op deze route staan beleef- en beweegtoestellen. Door deze combinatie van beleven en bewegen is de route leuk voor iedereen. Zo kunnen kinderen al klimmend, tijgerend, slingerend en zwiepend op avontuur. De toestellen bevatten leuke en spannende opdrachten waarmee aan het eind een attentie te verdienen is. De opdrachten zijn te maken via een opdrachtenboekje dat af te halen is bij ’t Hoeske of via de website te benaderen is. Voor de sportievelingen biedt het beweegpad van de route allerlei veelzijdige sport- en beweegmogelijkheden, voor bijvoorbeeld bootcamp lessen of een naar eigen wens in te vullen sportieve route. Alle informatie over het beleef- en beweegdeel van het Veenjagerspad is terug te vinden op veenjagerspad.nl.  

Ambitie

Het Beleef- en Beweegpad Veenjagerspad past geheel in lijn met de ambitie die is opgenomen in de in maart 2021 vastgestelde sportnota 2021-2026 “Samen brengen we Veendam in beweging”. Door het realiseren van de belevings-/bewegingsroute door Borgerswold kunnen kinderen en ook de meelopende volwassenen een leuke actieve wandeling maken, waardoor ze lekker bewegen. De uitdagende toestellen zorgen er onderweg voor dat de kinderen zowel plezier ervaren als hun conditie en motoriek verbeteren.

Athletic Skills Model

In de route worden ook de 10 grondvormen van bewegen van het Athletic Skills Model (ASM) van het Leer- en Sportpark geïntegreerd. Hierdoor kan de belevings-/ bewegingsroute ook worden gebruikt tijdens de gymlessen, klassenuitjes of voor een naschoolse georganiseerde activiteit.