Algemeen

Door de situatie in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht. De opvangproblematiek is groot en urgent in ons land. Ook Veendam ziet de noodzaak van het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne binnen haar gemeente. Voor de gemeente staat gastvrijheid en barmhartigheid centraal. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de gemeente een verantwoordelijkheid heeft om een bijdrage te leveren aan de opvang.

Opvang Veendam

Op verzoek van het Rijk regelen de Veiligheidsregio Groningen en de tien Groninger gemeenten opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam heeft besloten positief te reageren op een verzoek voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Voormalig Hotel De Veenkoloniën in Wildervank is ingericht voor de opvang van ongeveer 75 personen. De gemeente Veendam huurt het pand vooralsnog tot 1 april 2023.

In totaal gaat het om tweeduizend opvangplekken in de provincie Groningen. Meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen is te vinden op de website van de Veiligheidsregio Groningen.