Over het Leer-en Sportpark

In mei 2016 heeft de raad van de gemeente Veendam ingestemd met de realisatie van een modern en compleet Leer- Sportpark (LSP) in de omgeving van de Raadsgildenlaan/sportcomplex De Langeleegte.

De ontwikkeling van het Leer- Sportpark (LSP) is in volle gang. Een modern en compleet leer-sportpark sluit aan bij de huidige behoefte en heeft voordelen in beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden. Ook wordt de relatie tussen sport, bewegen en onderwijs versterkt.

Het leer-sportpark sluit meer aan bij de huidige behoefte en heeft voordelen in beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden. Ook wordt de relatie tussen sport, bewegen en onderwijs versterkt.

Onderwijs

In 2011 is het techniekgebouw van Scholengemeenschap Winkler Prins (rode gebouw) aan de Raadsgildenlaan gerealiseerd. Dit was de eerste stap in de realisatie van het LSP. De gemeente Veendam en Scholengemeenschap Winkler Prins (WP) hebben afspraken gemaakt over de verdere uitwerking van het onderwijsdeel. Het onderwijsdeel komt op het huidige hoofdveld van Veendam 1894.

Bouw schoolgebouwen

De nieuwe schoolgebouwen worden gebouwd door Aannemersbedrijf Bramer BV uit Vriezenveen. Het installatiewerk wordt gedaan door Niemeijer Installatietechniek BV uit Emmen. De bouw van de nieuwe schoolgebouwen is gestart in september 2020 en gaat ongeveer een jaar duren.

Sport

Op de stadionlocatie worden de gebruiksfuncties verruimd. Er komt een wielerbaan en diverse andere sport- en spelvoorzieningen. Veendam 1894 krijgt op de stadionlocatie een nieuw hoofdveld.

Aanleg sport

De eerste fase van de werkzaamheden is al uitgevoerd. Hierbij gaat het in hoofdlijnen om het weghalen van de tribunes achter de doelen, beplanting voor het creëren van openheid, het verhogen van de multifunctionaliteit van het stadiongedeelte, inclusief de invulling door meerdere permanente gebruikers, en de aanleg van een kunstgrasveld. De laatste fase van de aanleg van het sportdeel van het LSP wordt uitgevoerd door Aannemersbedrijf Koen Meijer BV uit Veendam. Hierbij gaat het om de aanpassing en aanleg van de voetbalvelden, de aanleg van de wielerbaan en het aanpassen van het parkeerterrein. Deze werkzaamheden zijn gestart in juli 2020 en gaan door tot het voorjaar van 2021.