Aftrap bouw en aanleg Leer- en Sportpark

Op donderdag 25 juni 2020 is de officiële aftrap gegeven voor de aanleg en bouw van het Leer- en Sportpark (LSP). Wethouder Henk Jan Schmaal heeft samen met de sportverenigingen en de Winkler Prins de bal doorgegeven aan de aannemers die de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Aanleg sport

De aanleg van het sportdeel van het LSP wordt uitgevoerd door Aannemersbedrijf Koen Meijer BV uit Veendam. Deze werkzaamheden starten in juli 2020 en gaan door tot het voorjaar van 2021.

Bouw schoolgebouwen

De nieuwe schoolgebouwen worden gebouwd door Aannemersbedrijf Bramer BV uit Vriezenveen. Het installatiewerk wordt gedaan door Niemeijer Installatietechniek BV uit Emmen. De bouw van de nieuwe schoolgebouwen start in september 2020 en gaat ongeveer een jaar duren.

Leer- en Sportpark

In mei 2016 heeft de raad van de gemeente Veendam ingestemd met de realisatie van een Leer- Sportpark in de omgeving van de Raadsgildenlaan/sportcomplex De Langeleegte. Een modern en compleet leer-sportpark sluit meer aan bij de huidige behoefte en heeft voordelen in beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden. Ook wordt de relatie tussen sport / bewegen en onderwijs versterkt. De afgelopen jaren zijn hiervoor meerdere voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.