Aftrap ‘JOGG Gezonde Jeugd-Gezonde toekomst’ met Veendammer Waterdagen voor brugklas Winkler Prins

Op donderdag 7 september 2023 start de aftrap van het project ‘JOGG, Gezonde Jeugd-Gezonde toekomst’ met de Veendammer Waterdagen voor de brugklas van de Winkler Prins. De aftrap vindt plaats op het sportpark aan de Langeleegte in Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal geeft het startsein.

De Aanvang is om 13.00 uur, met de aftrap van de wethouder. Daarna is de warming-up met Charlotte Snijder en een danser van MDT Dansschool Veendam. De start van de waterrun is om 13.30 uur tot 14.30 uur. 

Veendam JOGG-gemeente 

Sinds mei 2023 is Veendam een officiële JOGG-gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd-Gezonde toekomst en het doel is dat alle kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar in Nederland opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl:

Er zijn vanuit de JOGG-aanpak 4 lokale leefstijltransities namelijk; 

  • Water drinken;
  • Gratis Bewegen;
  • Groente.. Zet je tanden erin!;
  • Slaap lekker.

Veendam Beweegt en JOGG

Brugklasleerlingen nemen deel aan twee activiteitendagen (7 en 8 september) tijdens de introductieweek waarbij “Water Drinken” centraal staan. Deze dagen sluiten aan bij de lifestyle- en voedingslessen die in het nieuwe schooljaar gegeven worden door combinatiefunctionaris Sport-, Voeding & Lifestyle en JOGG regisseur, Marja van Nes (Veendam Beweegt). Veendam Beweegt vindt het belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Veendam in een gezonde leefomgeving met een gezonde leefstijl opgroeien. Het is de bedoeling om JOGG van 2023 tot en met 2025, en ook in de verdere toekomst, uit te voeren.   

Veendam Beweegt zet in op verbinding tussen alle betrokken maatschappelijke zoals kinderopvang, basisscholen, het voortgezet onderwijs, jongerenwerk, sportverenigingen en commerciële sportaanbieders en zorgpartners. 

Meer informatie

Wil je meer weten over JOGG? Of wil je weten waar je terecht kan om te sporten in de gemeente Veendam?  Stuur dan een mailtje naar veendambeweegt@veendam.nl of kijk op veendambeweegt.nl. Neem ook een kijkje op de Social Media accounts: facebook.com/veendambeweegt, instagram.com/veendambeweegt