Autobranden - camerabeelden gevraagd

In Veendam zijn de afgelopen dagen meerdere autobranden geweest.

U heeft dit ook in de media kunnen lezen. Autobranden zijn niet alleen vreselijk voor de eigenaren, maar kunnen ook gevaar opleveren in de buurt en veel schade veroorzaken. Er is daarom extra aandacht van de politie en de gemeente voor deze situatie. De politie en de BOA’s zijn de komende tijd zichtbaar in de wijk aanwezig, ook om in gesprek te gaan met buurtbewoners. Ook wordt er extra gesurveilleerd.

De politie is dringend op zoek naar camerabeelden waar mogelijk iets van de branden of een eventuele verdachte of verdachten te zien is. Heeft u een deurbelcamera of dashcam waar mogelijk iets op te zien is of andere informatie die voor het onderzoek belangrijk kan zijn, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of politie.nl.

Meer informatie over het onderzoek van de politie: Politie zoekt camerabeelden

We hebben uw hulp nodig om het veilig te houden in Veendam.

Update 

Verdachte aangehouden na brandstichting in Veendam

De politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar een brandstichting in Veendam. De aangehouden verdachte is een 35-jarige man uit Veendam. 
De politie verdenkt de man van het in brand steken van een container in Veendam, in de vroege ochtend van woensdag 12 april op de Veenlustpassage. Onderzoek moet uitwijzen of de man betrokken is bij andere brandstichtingen in Veendam. De politie blijft de komende dagen dan ook extra zichtbaar aanwezig in de wijken. Ook wordt er extra gesurveilleerd. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Camerabeelden

De politie blijft op zoek naar camerabeelden waar mogelijk iets van de branden of een eventuele verdachte op te zien is. Heeft u een deurbelcamera of dashcam waar mogelijk iets op te zien is of andere informatie die voor het onderzoek belangrijk kan zijn, neem dan contact met de politie op via 0900-8844 of politie.nl.

Ziet u een verdachte situatie? Bijvoorbeeld een verdachte persoon die zich ’s nachts in de buurt van auto’s ophoudt, bel dan altijd 112. Dan kan daar snel op worden gereageerd.