Deelprogramma VNG-congres in Veendam

Dinsdag 13 juni waren burgemeesters, wethouders en raadsleden te gast in Veendam voor het VNG deelcongres ‘De Langeleegte in Veendam: de grootste Skills Garden van Europa’. Bestuurders uit heel Nederland werden door wethouder Henk Jan Schmaal meegenomen in het totstandkomingsproces van het Leer-en sportpark (LSP) waarin participatie van sport en onderwijs centraal heeft gestaan.

Oud-langebaanschaatser, oud-schaatscoach en directeur van TalentNED, Gerard Kemkers gaf uitleg over waarom de innovatieve inrichting van het Leer- en Sportpark een goed antwoord kan zijn op de maatschappelijke vraagstukken van nu, waaronder bewegingsarmoede en motorische achterstanden.
Martijn Postuma van het Athletic Skills Model (ASM) vertelde onder meer over de achtergrond van de 10 grondvormen van bewegen en aansluiting naar de Skills Garden. Vervolgens was er een rondleiding op het Leer-en Sportpark. 

De VNG organiseerde het deelcongres Energiearmoede tegengaan met slimme aanpakken. De bustour ging onder meer naar Noorderpoort in Veendam waar wethouder Bert Wierenga uitleg gaf over jouwbespaarcoach.com. Verder was er een groep bestuurders op bezoek bij het bedrijf EDC in Veendam.